Articole cariera

Caut Angajator
Greseli la interviul de angajare

Experienta profesionala si compatibilitatea cu compania nu sunt singurele aspecte de care tine cont un recruiter la interviu. Aceste aspecte pot fi evaluate, in mare, prin intermediul CV-ului si al scrisorii de intentie. Este foarte importanta comunicarea din timpul interviului, care ii poate oferi multe informatii esentiale in evaluare, pe care nu le poate extrage din CV.

Vreau sa ma vand cat mai bine intr-un interviu de angajare!

Adevarul este ca, cu cat vei incerca sa te vinzi mai bine, cu atat vei crea angajatorului anumite expectante. Devenind angajat in compania respectiva, expectantele create la interviu vor deveni “key performance indicators”, iar tu va trebui sa le atingi (pentru ca in functie de ele vei fi evaluat!).

Cum sa obtii job-ul dorit daca esti pasionat de calatorie

Calatoria este perceputa de cei mai multi oameni drept o pasiune, o activitate de timp liber. Lucru care nu este departe de adevar. Dar ce ai spune daca ai afla ca pasiunea ta pentru tari exotice, pentru orase moderne, pentru zonele rurale de peste hotare se poate concretiza in competente cheie in CV-ul tau?  

4 sfaturi pentru a-ti usura viata si cariera
Articole cariera

Exista o multime de specialisti ce dau sfaturi pentru o cariera stralucita. Noi ti-am pregatit o lista de sfaturi simple, dar utile, pe care ar fi bine sa le urmezi astfel incat sa ai o viata cat mai usoara si frumoasa in mediul in care iti petreci cea mai mare parte a timpului:

Calendar 2016: Targuri de job-uri, conferinte si workshop-uri, proiecte dezvoltare personala si profesionala

O cariera de succes se construieste in timp, nu se intampla peste noapte. De aceea, este necesar sa intelegi importanta evenimentelor de cariera precum targuri de job-uri, conferinte, workshop-uri sau proiecte pentru dezvoltarea ta personala si profesionala. Iata calendarul evenimentelor de cariera din 2016  

Cum sa te pregatesti pentru un Assessment Centre

Centrele de evaluare (Assessment Centres) sunt un instrument din ce in ce mai popular in procesul de recrutare pentru companii. Ele au un caracter practic si ofera companiei posibilitatea sa observe modul in care candidatii lucreaza si cum intereactioneaza intre ei. In cadrul unui Assessment Centre potentialii angajati sunt intr-un mediu nou, pentru una sau doua zile, unde se creaza scenarii in care ei trebuie...

Cum arata internship-ul perfect? 5 semne ca l-ai gasit! [PAMFLET]

Aventura de a gasi internship-ul perfect incepe o data cu procesul nostru de maturizare. Care echivaleaza cu momentul in care plecam de la mama de acasa si ne mutam pe cont propriu. Dar cum stii care e alegerea potrivita, cum arata internship-ul perfect si ce o sa te propulseze cel mai mult in cariera? Noi iti aratam cum NU trebuie sa arate internship-urile pentru care aplici!

Pregateste-te inaintea interviului: 5 pasi pentru o pronuntie clara si cursiva
Articole cariera

In orice domeniu, angajatorii cauta lideri- persoane sigure pe sine si pe ceea ce au de transmis! Printre principalele calităti ale unui lider se numara abilitatile de comunicare, care presupun sa stii nu doar ce sa spui, ci mai ales cum sa spui.    

Profilul tinerilor manageri din Romania - Ghid de reusita profesionala

Pozitiile de TOP sunt visul oricarui absolvent, indiferent de domeniul urmat. Ce ai spune, insa, daca ai afla ca poti atinge astfel de pozitii intr-un timp mai scurt decat credeai? Vezi care este profilul unui tanar manager din Romania si ce pasi sa urmezi pentru o dezvoltare profesionala rapida!  

Cum sa te pregatesti pentru interviul individual in cazul unui program de trainee, internship sau practica?

Ai trecut peste celelalte „probe de foc” ale procesului de recrutare pentru un program de trainee sa internship si ai fost chemat la interviul individual? Asta inseamna ca ai atras atentia angajatorului si ti se ofera o sansa sa arati ca tu esti candidatul potrivit. Iata cateva sfaturi cu privire la pregatirea ta pentru interviul individual.