Articole cariera

Caut Angajator
Cine sunt cei mai doriti angajatori in 2016 pe piata IT&C?

Editia 2017 a studiului "Cei mai doriti angajatori" a fost lansata. Acesta este cel mai cuprinzator instrument de pe piata, care masoara gradul de atractivitate al brand-urilor de angajator, precum si asteptarile pe care tinerii si profesionistii le au de la acestia. Exprima-ti parerea in chestionarul studiului si intri in cursa pentru cele 3 premii oferite! 

Interviul telefonic de angajare - tot ceea ce trebuie sa stii despre el

Interviul telefonic este primul tau pas pentru job-ul pe care ti l-ai dorit. De aceea, trebuie sa fii la fel de bine pregatit ca si in cazul interviul clasic, care te aduce fata in fata cu angajatorul. Mai ales daca ne gandim la faptul ca un interviu telefonic gresit iti anuleaza sansele de a intalni angajatorul!

Intrebari si raspunsuri la interviul telefonic – cum sa te pregatesti pentru ele

Interviul telefonic poate reprezenta primul pas in procesul de recrutare si prima ta sansa de a demonstra angajatorului ca esti persoana potrivita pentru job. Este foarte important sa te pregatesti corespunzator, iar noi iti spunem care sunt intrebarile la care sa te astepti si raspunsurile potrivite pentru ele.

Ce sa nu faci la un Interviu de Grup - Pregateste-te eficient

Interviul de angajare de grup este o modalitate eficienta prin care companiile testeaza simultan mai multi candidati, oferindu-le posibilitatea sa isi demonstreze capacitatea de lucru in echipa, abilitatile de leadership si de argumentare si adaptare la situatii neasteptate. Noi iti spunem cum sa te pui in valoare!

Cum stii cat de bine te-ai descurcat in timpul interviului de angajare?

Emotiile din timpul unui interviu sunt inevitabile, dar exista metode care te ajuta sa le stapanesti si sa le folosesti in beneficiul tau. Astfel, pe langa faptul ca vei lasa o impresie buna angajatorului, vei avea si posibilitatea sa fii lucid, sa iti folosesti spiritul critic si sa te autoevaluezi chiar in timp ce discuti cu intervievatorul.  

Interviul pe Skype - Ghidul complet care te ajuta sa te pregatesti pentru interviul Video

Interviul video a inceput ca o tehnica folosita in special de companiile din industria IT. In ultimii ani a devenit, insa, din ce in ce mai popular in toate domeniile datorita avantajelor evidente. Am pregatit cateva sfaturi pentru ca tu sa treci cu succes de aceasta etapa a procesului de recrutare!

De ce stagiul „Drive Your Future” este cel mai bun start in cariera ta

Esti student sau masterand si nu ai experienta de lucru? La Grup Renault Romania te asteptam sa faci primul pas in cariera prin intermediul programului de stagiu « Drive Your Future”. In 3 luni, te vei familiariza cu activitatile specifice industriei auto, vei castiga experienta relevanta in domeniul ales sub indrumarea specialistilor nostri, poti sa iti realizezi lucrarea de licenta si vei putea participa...

Intrebari dificile la Interviu - cum sa eviti capcanele din procesul de recrutare

Interviul de angajare este o ocazie excelenta ca angajatorul sa te cunoasca mai bine, sa iti cunoasca preocuparile, experienta anterioara, precum si planurile profesionale de viitor. Asta nu inseamna, insa, ca esti obligat sa ii furnizezi detalii legate de viata ta personala sau ca trebuie sa ii impartasesti lucruri in legatura cu care te simti incomod. Noi iti spunem cum sa eviti aceste situatii!

Nu toate joburile se nasc egale. Sunt unele care iti ofera un start accelerat in cariera.

Nu toate joburile se nasc egale. Sunt unele care iti ofera un start accelerat in cariera. Daca anul acesta termini studiile sau le-ai terminat recent, am pregatit pentru tine cateva programe de trainee care iti pot accelera cariera spre o pozitie de management, iar unele iti pot oferi chiar expunere internationala. Alaturi de programele de practica si internship disponibile, un absolvent are oportunitatea de a aplica...

6 lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand devii manager

Cariera oricarui profesionist ajunge intr-un moment-cheie atunci cand trecere de la o pozitie de expertiza la o pozitie manageriala. Tranzitia aceasta nu se produce brusc, iar schimbarile care o insotesc se intampla la mai multe niveluri. Iata care sunt cele mai importante dintre ele.