Atmosfera de Craciun nu trebuie sa lipseasca la job

All I want for Christmas is… DISTRACTIE. Totusi, cum te poti distra cand muncesti? Intrebarea care sta pe buzele tuturor in perioada sarbatorilor are un raspuns neasteptat! Daca vrei sa ai parte de distractie si emotii in perioada aceasta a anului trebuie sa intri in atmosfera de Craciun fie ca lucrezi fizic la birou, fie si in cazul in care jobul tau este remote.

Nu exista niciun motiv pentru care sa nu simti Spiritul Craciunului doar pentru ca esti la serviciu. Fericirea e o stare de spirit pe care trebuie sa iti doresti sa o ai. Acestea fiind spuse, iata cinci idei pentru a te distra la serviciu in perioada Craciunului.

1. Aranjeaza la locul de munca cu decoratiuni de Craciun

 
Una dintre cele mai distractive parti ale Craciunului este sa decorezi locul unde iti petreci o buna parte din timp. Fie vorba intre noi, este dificil sa nu intri in spiritul festiv cand intregul loc este impodobit cu lumini, beteala, sosete si accesorii de pus pe cap de Craciun si, desigur, un brad de Craciun.

Ai fi surprins ca pana si micile decoratiuni amplasate pe biroul tau de la job sau cel de acasa la care lucrezi, te pot face sa te simti entuziasmat de sarbatori, chiar si in contextul in care esti la job. Asadar, daca vrei sa simti distractia de Craciun la locul de munca, decoratiunile de Craciun sunt un inceput bun.

O modalitate si mai buna pentru ca distractia sa fie asigurata este sa iti inviti intreaga echipa si sa stabiliti o data si o ora pentru a aranja biroul impreuna! Chiar si o intalnire virtuala cu colegii de munca in care sa va decorati fiecare zona lui de lucru este o idee potrivita situatiei pandemice.

2. Joaca Secret Santa

 
Cum poate sa fie atmosfera de Craciun la serviciu daca nu te joci Secret Santa? Traditiile de Craciun nu ar trebui sa lipseasca nici macar la job, este un exercitiu prin care te poti apropia de colegii de munca.

Pregateste fituici cu numele fiecarui participant si cere tuturor sa aleaga una. Fituica pe care o aleg va avea numele celui care trebuie sa ii ia un cadou si, implicit, sa ii fie Mos Craciun. Daca ai mulți colegi care vor sa participe la Secret Santa sau lucrati remote, poti sa folosesti instrumente online sau aplicatii care fac aceste extrageri.

3. Organizeaza acte de caritate alaturi de colegii de munca

Craciunul este perioada zambetelor chiar si pentru cei mai putin norocosi. De aceea, mobilizeaza impreuna cu colegii de job o activitate de caritate precum, vizitarea centrelor speciale sau implicarea in diverse parteneriate de acest tip pentru a oferi celor nevoiasi jucarii, haine, dulciuri si multe altele.

Craciunul presupune mai mult decat sa primesti cadouri, inseamna sa oferi celorlalti cadouri de care sa se bucure. Fericirea ta provine si din fericirea altora!

4. Ce este Craciunul fara colinde?

 
Atmosfera de Craciun este cu SIGURANTA asigurata de un playlist bun. Realizeaza impreuna cu cei de la job un playlist cu melodii de Craciun care sa fie derulat, in surdina, pe durata orelor de munca, in acest fel putand sa fie legata o conexiune cu colegii departamentului inclusiv in cazul in care lucrati de acasa. Astfel, fiecare va asculta melodiile preferate, iar Spiritul Craciunului nu va lipsi cand lucrezi.

5. Imparte retetele tale favorite de Craciun cu ceilalti

 
Ce este Craciunul fara o multime de bunatati culinare pe are sa le imparti cu ceilalti? Fie ca vorbim de dulciuri cu specificul sarbatorii sau un fel de mancare preferat de toti romanii in perioada Craciunului, nu evita sa oferi colegilor de serviciu. Mai mult, poti sa trimiti printr-un colet, prajituri colegilor de serviciu care iti sunt apropiati, dar pe care nu i-ai mai vazut din cauza ca activitatea companiei s-a mutat in online.

De asemenea, impreuna cu cei cu care lucrezi puteti organiza o zi in care sa aduceti mai multe astfel de bucate facute in casa si sa luati pranzul impreuna.

Cu toate aceste idei festive, Craciunul la serviciu va fi perioada pe care o astepti sa vina in fiecare an. Nu uita ca cel mai important lucru este sa te distrezi, sa fii mai bun cu ceilalti si sa imparti zambete si stare de bine tuturor.
 

Citeste si:

     
 

Va recomandam si:

Model CV 2024