Secret Santa - Cadourile perfecte de Craciun in functie de industria in care lucrezi [PAMFLET]

Perioada cadourilor de Craciun a venit si o data cu ea si vestitul Secret Santa de la birou. In fiecare an aceeasi poveste: tragi un biletel cu numele “norocosului/norocoasei” care va primi cadoul tau, se anunta un buget in care trebuie sa te incadrezi si speri ca macar anul acesta sa primesti ceva mai util decat inca o cana sau o pereche de manusi.

Pentru ca vrem sa depasesti impasul in care esti pus de febra cadourilor de Craciun, venim cu cateva sugestii de cadouri pentru colegii tai - in functie de preferintele fiecarui departament din companie:

**articolul este un pamflet si trebuie tratat ca atare

Colegii de la vanzari - aici treaba e clara: fa-le rost de contactele clientilor alora dificili de care nu au reusit sa dea pana acum si fa-le o introducere. Genul ala de clienti pe care nu-I conving nici in ruptul capului ca serviciile voastre sunt a-ntaia si de care se plang mereu in pauza de pranz. Nu te astepta sa-ti dea comision - poate doar mai multa atentie la sedinta de prezentare a produselor si serviciilor companiei.

Job-uri Vanzari pe Hipo.ro »
 

 


Echipa de marketing - conversii  si brand awareness in oricare perioada a anului. Pentru asta traiesc, asta viseaza si nu au nevoie de dorinte de Craciun ca sa spuna in gura mare ca asta asteapta. Previzibil - da, dar cam greu de satisfacut. Baga banii de cadou in ad-uri sau in flyere, baga mare si scrie niste articole SEO. Descurca-te!

Job-uri Marketing pe Hipo.ro »
 

 


Pentru toti inginerii din firma - liniste. Nu, nu liniste pentru ca urmeaza sa facem marele anunt cu cadoul perfect. Asta isi doresc - liniste. Nu ii mai bate la cap cu intrebari de genul “si asta cum functioneaza?”, “dar de ce  are un bec rosu si nu verde?”, “daca scoate sunetul asta, inseamna ca s-a stricat?”. Nici nu te apuca sa le povestesti ce poezii a invatat cel mic la gradi sau ce dieta te-ai decis sa urmezi sezonul acesta. Nu le pasa! Lasa-i sa isi faca treaba.

Job-uri Inginerie pe Hipo.ro »
 

 


Baietii de la IT - treaba cu linistea se aplica si la ei. Nu deschide gura daca nu ai un banc foarte bun sau daca nu stii IT. Dar ce isi doresc cu adevarat este mai multa diversitate la locul de munca. E greu cand echipa e formata din 9 baieti si nicio fata. Asta voiau si la facultate, asta vor si la job si, in general, in viata. Daca ai avut norocul sa tragi un biletel cu numele colegului din departamentul de IT, lucrurile sunt simple: lasa globurile cu oameni de zapada si caciulitele pufoase cu Mos Craciun si vorbeste cu fetele de la HR sa mai angajeze si niste tipe cu skill-uri pe zona de IT.

Job-uri IT pe Hipo.ro »
 

 


Fetele de la HR - ca tot veni vorba. Nu, ele nu-si doresc mai multi baieti pentru ca de baieti dau toata ziua pe la interviuri si evenimente de recrutare. Colega din departamentul de recrutare ar vrea mai putin pentru ea si mai multe pentru candidati sau angajati: mai multe informatii relevante in CV, mai multe ore petrecute documentandu-se despre job-ul pentru care aplica, mai multa seriozitate si punctualitate. Nu stiu cum o sa te descurci in situatia asta, dar daca vrei sa o faci fericita…

Job-uri Relatii Publice pe Hipo.ro »
 



Gasca din departamentul de Customer Care - da-le sansa sa se transforme macar pentru o zi in “Gasca din departamentul Customer Hate”. Pentru ca stim cu totii cat de stresant e sa lucrezi cu oameni. Mai ales cu oameni suparati sau frustrati (pe buna dreptate sau nu). E dificil oricum sa discuti cat e ziua de lunga cu diversi indivizi. Mai ales cand se intampla ca macar 1 din 10 sa iti doreasca lucruri mai putin placute sau sa iti faca plangere degeaba. Nu stiu cum o sa o rezolvi cu cadoul. Iti sugeram sa faci tu pe clientul.

Job-uri Customer Support-Client Service pe Hipo.ro »
 

 


Departamentul de Contabilitate - oamenii astia nu cer multe, serios. Doar sa le duci si tu facturile la timp si sa nu-i mai faci sa urle in fiecare luna prin birou dupa ele. Nu te mai lasa rugat ca pana la urma e in interesul tau. Ai putea sa incerci sa le impachetezi frumos un megafon - macar asa nu vor mai fi nevoiti sa bata din usa in usa la finalul lunii. Dar nu cred ca o sa aprecieze gestul.

Job-uri in Contabilitate-Finante pe Hipo.ro »
 

 


Cadouri pentru Sef - probabil daca ai tras fix biletelul cu numele sefului ai inceput deja sa te plangi ca nu stii ce sa-i iei. Sigur ai impresia ca are de toate, ca i s-ar putea parea puerile ideile tale, ca ar putea fi nemultumit si te va tine minte. Pai ai dreptate! Fix asa e. Esti un ghinionist!

Job-uri in Management pe Hipo.ro »
 

Acum esti cu siguranta pregatit pentru sezonul cadourilor! Fa-ti colegii fericiti anul acesta si transforma petrecerea de Craciun de la birou intr-una de neuitat.


Citeste si:
Trimite-le si colegilor tai din celelalte departamente articolul si ajuta-i si pe ei sa faca alegerile corecte - cu ajutorul butoanelor de Like si Share.
 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca modele pregatite de specialisti dn care merita sa te inspiri