Stiri cariera

Caut Angajator
Angajatii au fost mai rentabili în 2016, dar numărul demisiilor a crescut

Angajatii companiilor private din Romania au devenit mai profitabili cu 12,5 % in 2016, fata de anul precedent, arata un studiu publicat de PwC Romania. Totodata, numarul de demisii a crescut semnificativ, pe fondul cresterii oportunitatilor de angajare din Romania.

Topul celor mai bune companii in care sa lucrezi in 2017: Pe ce loc se afla Facebook, Google, Microsoft si Apple

Un raport anual, publicat de site-ul de profesii Glassdoor Inc., ne arata care sunt cele mai bune companii in care sa lucrezi anul viitor. Locul intai a fost ocupat de o companie de consultanta in management care s-a clasat in top cinci in ultimii sapte ani si a ocupat de trei ori primul loc.

Corpul European de Solidaritate ofera tinerilor oportunitati de voluntariat si de angajare in UE

Tinerii cu varste cuprinse intre 17 si 30 de ani se pot inscrie in Corpul European de Solidaritate, o noua initiativa lansata la nivelul Uniunii Europene, care le ofera sansa de a participa la anumite proiecte ca voluntari sau de a-si gasi locuri de munca in statele UE  pentru o perioada cuprinsa intre doua si 12 luni.

Internship in organizare de evenimente la EUROPAfest 2017: Afla secretele din spatele unui festival international de muzica

JmEvents, organizator al festivalului international EUROPAfest si al altor evenimente de prestigiu, lanseaza Internship in organizare de evenimente, program bazat pe principiul „inveti facand”, organizat pentru al 5-lea an consecutiv in Romania.

​Care sunt facultatile din Romania care nu scot someri. Salariile la absolvire incep de la 3.500-4.000 lei net

Facultatile cu profil de inginerie software sau de Limbi Straine sunt cele ai caror absolventi isi gasesc cel mai repede un job bine platit, imediat dupa finalizarea studiilor, avand sansa unei ascensiuni rapide in cariera, potrivit Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata de externalizare a proceselor de HR.

Angajatorii sunt obligati sa elibereze adeverinta de vechime la incetarea contractului de munca

In prezent, atat angajatorii, cat si institutiile si autoritatile publice sunt obligate, prin lege, sa elibereze o adeverinta de vechime la incetarea contractului individual de munca (CIM) al angajatilor, indiferent daca acestia o solicita sau nu. In caz contral, angajatorul va fi sanctionat contraventional.

Locurile de munca vacante au crescut in a treia parte a anului: Cele mai mari valori din ultimii doi ani

Numarul joburilor vacante a atins maximul ultimilor doi ani in trimestrul al treilea al anului 2016, ajungand pana la 62.900 de posturi, in crestere cu 10.400 fata de anul trecut. Cele mai multe joburi vacante sunt in administratia publica, sanatate si asistenta sociala.

​Romania are un deficit de 50.000 de angajati in IT, in 2016. Universitatile livreaza doar jumatate din necesarul de specialisti

Cristian Ivanus, presedintele Asociatiei Profesionistilor in Business Process Management (APBPM), a anuntat ca Romania are in acest an un deficit de 50.000 de angajati in sectorul IT si propune infiintarea unor scoli postliceale in domeniu.

​Adobe Romania, desemnat Best Employer in 2016, pentru al treilea an consecutiv

Compania de software Adobe Romania a fost desemnata „Cel mai bun angajator“ (Best Employer) la categoria Medium Companies, pentru al treilea an la rand, in urma unui studiu anual realizat de AON Hewitt, cea mai mare companie de consultanta si outsourcing in domeniul managementului resurselor umane.

Somerii care se angajeaza vor putea beneficia de prime mai mari de la stat. Care sunt sumele si conditiile

Somerii vor putea beneficia, incepand cu 3 decembrie, de prime mai mari la angajare. In acest sens, printr-un proiect de act normativ publicat recent, se propun si noile conditii in care aceste persoane vor putea obtine banii acordati de stat.