5 lectii despre cautarea jobului perfect pe care le poti invata din filmele de Craciun

Tis the season to be jolly, dar nu uita de cariera ta! Da, mai este foarte putin pana la Craciun, insa asta nu inseamna ca in perioada sarbatorilor de iarna piata fortei de munca este la fel de inghetata precum aerul de afara.

Te gandeai ca pentru urmatoarele saptamani sa pui pauza la cautarea jobului perfect si sa te bucuri mai mult de targurile de Craciun din oras si de serile petrecute acasa cu filme de Craciun si cu ciocolata calda? Cautarea jobului perfect se dovedeste mai dificila decat credeai?

Noi credem ca vei avea mai multe sanse inspirandu-te de la Grinch, Buddy the Elf, Kevin McCallister sau alte personaje din cele mai cunoscute filme de Craciun.

1) Compania potrivita pentru tine exista

In orasul Whoville, toti cetatenii se pregatesc sa sarbatoreasca Craciunul, cu exceptia lui Grinch, un personaj cinic si mizantrop care dispretuieste tot ce are legatura cu cea mai iubita sarbatoare de iarna. In cele din urma, cu putin ajutor din partea cetatenilor Whoville, Grinch isi da seama ca parerea sa despre Craciun este gresit si decide sa renunte la atitudinea de outcast.

Ce poti invata de aici?

In cautarea job-ului potrivit, nu spune NU niciunei oportunitati sau companii pana nu esti ferm convins/convinsa ca locul tau nu este acolo sau ca principiile tale nu se aliniaza cu cele ale companiei.
 


 

2) Mereu exista solutii. Foloseste-te de resursele pe care le ai

Cu totii stim povestea lui Kevin McCallister, baietelul care, dupa ce a fost uitat acasa de 2 ori de parintii sai se dovedeste a fi cel mai inovator si descurcaret copil atunci cand trebuie sa isi apere casa de hotii care stau la panda.

Ce poti invata de aici?

Fii creativ/creativa si gandeste out of the box. Daca gasirea jobului potrivit se dovedeste a fi dificila si ai incercat toate mijloacele clasice apeleaza la fosti colegi de munca, de facultate sau un fost manager care te poate recomanda pentru un job.
 


 

3) Ai incredere in propriile abilitati si sigur vei gasi job-ul potrivit

Polar Express este povestea unui baiat care nu mai crede in magia Craciunului sau miracole, dar care la invitatia conductorului urca in Polar Express si ajunge la Polul Nord unde il intalneste pe Mos Craciun, ajungand in cele din urma sa fie un “believer”.

Ce poti invata de aici?

Seeing is not believing. Cu toti avem momente in care ne indoim de propriile abilitati, dar asta nu ar trebui sa ne impiedice sa ne urmam visele. Vorba englezilor “Fake it till you make it”.
 


 

4) Nu renunta, chiar daca intalnesti obstacole pe drum

Un alt clasic al filmelor de Craciun este “A Christmas story”. Ralphie Parker isi doreste un singur lucru de Craciun – o pusca cu aer comprimat Red Ryder. Dorinta ii este respinsa de mama lui deoarece ii este teama ca se va accidenta folosind-o. Chiar si asa, Ralphie continua sa spere ca va primi cadoul mult dorit si in cele din urma, in ziua de Craciun, dorinta ii este indeplinita.
 

Ce poti invata de aici?

In cautarea job-ului potrivit, nu lasa unul sau mai multe refuzuri sa stea in calea gasirii job-ului dorit.
 


 

5) Alege jobul care sa te faca sa vii cu placere la birou

Nicio farama de negativitate poate influenta atitudinea pozitiva a lui Buddy the Elf. Crescut la Polul Nord, taramul jucariilor si al bucuriei el isi doreste sa impartateasca un pic din spiritul Craciunului si in lumea reala. De aceea, atunci cand isi gaseste un job la un magazin de jucarii este probabil cel mai vesel angajat de acolo.

Ce poti invata de aici?

Find a job that you love and you will never have to work a day in your life, spune o zicala populara care nu este deloc departe de adevar. Atunci cand iubesti ceea ce faci, cu siguranta ca nu ti se va parea greu sa vii in fiecare zi la birou.
 


 

Acum ca am ajuns la sfarsitul articolului cine zicea ca din filmele de Craciun nu poti invata si lectii pentru cariera? Speram ca dupa parcurgerea celor 5 “lectii” plecati mai inspirati si pregatiti sa faceti fata oricaror obstacole din cariera.

 

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI