Sa lucrezi 9-5? Incearca un job cu program flexibil


Un program flexibil de munca poate sa fie chiar ceea ce ai nevoie in unele zile, corect? Asa cum orice proces evolueaza continuu, companiile nu au ramas in urma cu dorinta de a evolua, incercand astfel sa abordeze diferite modalitati de a atrage angajatii.

Mai mult decat atat, odata cu tehnologia acest lucru a simplificat capacitatea unui angajat de a-si face treaba de oriunde, avand nevoie doar de o sursa de curent si o conexiune Wi-Fi. Companiile recunosc ca prin acest proces de a desprinde oamenii de la biroul lor, au fost aduse o multitudine de beneficii.

Nenumarate joburi cu program flexibil AICI

Ce inseamna un program flexibil?

Un program flexibil permite angajatilor sa-si schimbe programul de lucru obisnuit pe care companiile il au de obicei. Cat timp orele lucrate insumeaza 40 pe saptamana sau atatea cate sunt prezentate in contractul de munca, jobul tau nu ar trebui sa fie pus in pericol.

Acest program flexibil de munca ofera angajaților timp sa faca lucruri in timpul zilei pe care altfel nu le-ar putea face, lucru care poate determina starea de bine a angajatilor si implicit randamentul acestora (Vezi toate joburile cu program flexibil).

Cu toate acestea, exista o diferenta distincta intre un program flexibil si lucrul de acasa. Atunci cand alegi un program de munca flexibil, nu inseamna neaparat ca nu vei fi la birou, ci doar ca ai optiunea de a schimba orele in care iti desfasori activitatea.

Un program flexibil de munca are dezavantaje?

Desi la prima vedere s-ar putea spune ca nu exista dezavantaje, aceste joburi cu program flexibil au si parti mai putin bune. Un program flexibil de munca poate face uneori dificila legatura cu colegii de munca, mai ales daca acei colegi lucreaza si ei la ore netraditionale.

Cu exceptia cazului in care toti cei din echipa s-au pus de acord sa lucreze la aproximativ aceleasi ore, aceste locuri de munca cu program flexibil pot duce la mai putina colaborare daca task-urile nu sunt realizate in mod corect si eficient.

Locuri de munca program flexibil, dar cum reusesti sa te bucuri de acest beneficiu?

Daca esti in situatia in care compania la care lucrezi ofera acest beneficiu, dar inca nu te-ai bucurat de el, este sansa sa profiti de aceasta oportunitate! Pentru a reusi acest aspect, iata cateva sfaturi utile care iti vor convinge managerul si care te vor ajuta in acest proces:
 

  1. Depaseste asteptarile managerului

Managerii sunt mai doritori sa ofere beneficii, cum ar fi un program flexibil, lucratorilor care au deja un randament extraordinar la locul de munca. Asigura-te ca iti termini toate task-urile si obiectivele inainte de a cere acest program flexibil de munca.
 

  1. Stabileste programul de munca

Pentru a reusi sa tii legatura cu coordonatorul tau incearca sa iti stabilesti programul astfel incat sa pastrati o buna conexiune. Sa te conectezi pana la o anumita ora in fiecare dimineata tu si coordonatorul tau pentru a stii ce ai de facut in ziua respectiva, este  modalitatea perfecta de a pastra o buna interactiune cu acesta.
 

  1. Anticipeaza problemele

Asigura-te ca solicitarea ta pentru acest program flexibil de munca se potriveste stilului tau de lucru inainte de a o trimite. Daca stii ca diminetile sunt dificile pentru tine, nu sugera sa vii cu doua ore mai devreme. De asemenea, gandeste-te la ce (si la cine) ai nevoie pentru a-ti indeplini task-urile, asa ca afla programul si celorlalte persoane. Daca echipa cu care esti implicata intru-un proiect vine la ora 10:00, este posibil sa nu aiba sens sa incepi mai devreme programul.

Asadar, odata ce ai un program flexibil, asigura-te ca te tii de acel program, facandu-ti treaba cat mai bine. Informeaza-ti managerul si ai grija sa iti indeplinesti obiectivele pentru a putea profita din plin de orele de lucru. Aceste locuri de munca cu program flexibil (pe care, apropo, le poti gasi AICI) sunt perfecte pentru toate persoanele responsabile care isi pot indeplini obiectivele in programul ales.
 

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI