Articole cariera

Caut Angajator
Inov’Up iti dezvaluie secretele din lumea afacerilor!

ASER te invita la cea de-a doua editie a evenimentului Inov’Up. Vino sa explorezi lumea antreprenoriatului si intraprenoriatului de la oameni de succes, pe 3 si 4 martie, la sala Leaders.

Satisfactia profesionala - cum influenteaza fericirea angajatilor rezultatele firmei?

In ultimii ani, din ce in ce mai multi angajatori romani au inceput sa-si manifeste interesul pentru felul in care se simt oamenii din compania lor. Ne putem da seama de acest lucru doar daca privim la ceea ce se intampla in interiorul firmelor, fie ele mici sau mari: periodic, angajatilor li se solicita sa completeze chestionare prin care se urmareste masurarea nivelului de satisfactie profesionala.

Ce trebuie sa stii despre piata fortei de munca din Romania in 2020?

Un nou an, o noua analiza a pietei fortei de munca din Romania realizata de hipo.ro cu 449 de specialisti HR. Am aflat ce salarii pot castiga angajatii, ce beneficii extra-salariale ofera angajatorii, cum evolueaza fenomenul work from home, cand ofera mariri salariale si multe altele.

Cum treci cu brio de procesul de recrutare? Descopera sfaturile specialistilor

Cu totii stim ca interviurile de angajare sunt un proces dificil, care necesita mult timp, dar nu este imposibil. Afla ce recomanda specialistii HR sa faci pentru a iti creste sansele de a obtine jobul dorit.

Pauzele din CV – cum le abordezi?

Exista foarte multe motive pentru care un candidat poate avea pauze in parcursul profesional – ai luat o pauza pentru a calatori, a fost necesar mai mult timp pentru a gasi jobul, a fost nevoie de ajutorul tau pentru a ingriji o persoana draga etc. Indiferent de motivele care au determinat aceste pauze, explicarea acestora poate reprezenta o provocare.

Sute de joburi pentru tineri la Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi

Incepand cu 17 iunie pana pe 14 august studentii, absolventii si cei aflati la inceput de cariera isi pot gasi jobul dorit la Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi

Cum faci drumul spre birou mai placut?

Daca nu esti unul dintre cei norocosi, cel mai probabil petreci aproximativ 2 ore din ziua ta in drumul spre si de la job. Cei mai multi dintre noi ne petrecem acest timp citind o carte, ascultand muzica sau pur si simplu privindu-i pe cei din jur. Ce ar fi insa sa gasim noi moduri de a folosi acest timp care sa lucreze in beneficiul nostru? 

10 Intrebari de interviu si raspunsuri menite sa impresioneze - Partea I

Interviul de succes se rezuma la 1 singur lucru: Pregatire detaliata. Daca vei cauta pe net informatii, vei exersa raspunsuri la intrebari si vei persista in cresterea ta personala, vei fi pregatit sa dai cele mai bune raspunsuri chiar si celui mai dificil recruiter sau manager la interviu.

10 Intrebari de interviu si raspunsuri menite sa impresioneze - Partea II

Interviul de succes se rezuma la 1 singur lucru: Pregatire detaliata. Daca vei cauta pe net informatii, vei exersa raspunsuri la intrebari si vei persista in cresterea ta personala, atunci vei fi pregatit sa dai cele mai bune raspunsuri chiar si celui mai dificil recruiter sau manager la interviu.

Cum iti organizezi cat mai eficient timpul la birou?

Fiind constant inconjurati de tehnologie si de social media este mai greu in prezent sa ne organizam timpul petrecut la birou fara distrageri, fata de acum cativa ani. Cum iti organizezi cat mai eficient timpul la birou?