Articole cariera

Caut Angajator
O zi din viata unui inginer software

Sunt Stefan Traila, DevOps Team Lead in cadrul London Stock Exchange Group Romania. Sunt bucuros sa observ ca rolul DevOps se potriveste foarte bine cu directia in care se dezvolta industria IT în acest moment.

5 tipologii de colegi pe care le poti intalni la petrecerea de Craciun a companiei

Pana acum probabil ai primit deja invitatia la petrecerea de Craciun a companiei, ai aflat tematica, locatia si astepti cu nerabdare momentul in care vei petrece alaturi de colegii tai. Noi ne-am gandit la cateva tipologii de oameni la petrecerea de Craciun pe care poate le vei recunoaste si tu la colegii tai.

Bine ai venit in echipa! Ce faci in prima zi la job?

Prima zi la noul loc de munca nu te va defini pentru tot restul perioadei pe care o vei petrece in companie, dar nu strica sa faci o impresie buna inca de la inceput.

Cum devii greu de inlocuit la locul de munca?

Siguranta locului de munca poate reprezenta o necesitate importanta pentru orice angajat avand in vedere tranzitia prin care trece piata fortei de munca in prezent. In plus, cautarea unui job nu este chiar unul dintre cele mai placute experiente.

Ai stofa de manager?

Pentru unii managementul este o arta. In cazul in care nu stii daca te-ai potrivi in rolul de manager este important sa iti pui intrebarile din randurile care urmeaza.

Cum pui in evidenta experientele internationale in CV sau la interviu?

Intreaga experienta reprezinta un plus pentru tine in procesul de recrutare, cu siguranta, dar cum o evidentiezi cu folos in CV-ul tau sau la interviul de angajare?

Limbaje de programare de viitor

Limbajele de programare de viitor necesita stabilitate si bune practici pentru a putea sustine inovatiile care continua sa apara. Care vor fi acestea?

Cum sa fii freelancer in Romania?

Pentru cei care isi doresc un program de lucru mai flexibil, care vor sa isi testeze creativitatea si sa fie provocati de diverse proiecte exista posibilitatea de a deveni freelancer sau liber profesionist.

Munca de acasa – cum te asiguri ca atingi maximul performantei tale?

Care mediu iti permite sa fii mai productiv: biroul de la job sau biroul de acasa?

Meseriile viitorului - care vor fi cele mai cautate joburi in anii care urmeaza?

Discutia despre cea de-a patra revolutie industriala continua pe masura ce si din punct de vedere tehnologic lucrurile se misca din ce in ce mai repede. Care vor fi meseriile viitorului indepartat?