Stiri cariera

Caut Angajator
​Care sunt facultatile din Romania care nu scot someri. Salariile la absolvire incep de la 3.500-4.000 lei net

Facultatile cu profil de inginerie software sau de Limbi Straine sunt cele ai caror absolventi isi gasesc cel mai repede un job bine platit, imediat dupa finalizarea studiilor, avand sansa unei ascensiuni rapide in cariera, potrivit Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata de externalizare a proceselor de HR.

Angajatorii sunt obligati sa elibereze adeverinta de vechime la incetarea contractului de munca

In prezent, atat angajatorii, cat si institutiile si autoritatile publice sunt obligate, prin lege, sa elibereze o adeverinta de vechime la incetarea contractului individual de munca (CIM) al angajatilor, indiferent daca acestia o solicita sau nu. In caz contral, angajatorul va fi sanctionat contraventional.

Locurile de munca vacante au crescut in a treia parte a anului: Cele mai mari valori din ultimii doi ani

Numarul joburilor vacante a atins maximul ultimilor doi ani in trimestrul al treilea al anului 2016, ajungand pana la 62.900 de posturi, in crestere cu 10.400 fata de anul trecut. Cele mai multe joburi vacante sunt in administratia publica, sanatate si asistenta sociala.

​Romania are un deficit de 50.000 de angajati in IT, in 2016. Universitatile livreaza doar jumatate din necesarul de specialisti

Cristian Ivanus, presedintele Asociatiei Profesionistilor in Business Process Management (APBPM), a anuntat ca Romania are in acest an un deficit de 50.000 de angajati in sectorul IT si propune infiintarea unor scoli postliceale in domeniu.

​Adobe Romania, desemnat Best Employer in 2016, pentru al treilea an consecutiv

Compania de software Adobe Romania a fost desemnata „Cel mai bun angajator“ (Best Employer) la categoria Medium Companies, pentru al treilea an la rand, in urma unui studiu anual realizat de AON Hewitt, cea mai mare companie de consultanta si outsourcing in domeniul managementului resurselor umane.

Somerii care se angajeaza vor putea beneficia de prime mai mari de la stat. Care sunt sumele si conditiile

Somerii vor putea beneficia, incepand cu 3 decembrie, de prime mai mari la angajare. In acest sens, printr-un proiect de act normativ publicat recent, se propun si noile conditii in care aceste persoane vor putea obtine banii acordati de stat.

​Numarul salariatilor si intreprinderilor din Romania a crescut in 2015

Institutul National de Statistica (INS) a anuntat recent ca numarul total de intreprinderi si de salariati a crescut anul trecut comparativ cu 2014. Sectorul servicii este pe primul loc in ceea ce priveste numarului de intreprinderi, iar sectorul industrie sta cel mai bine la capitolul numarului mediu de angajati.  

Vrei o cariera internationala sau de manager? Vino la Access MBA si cunoaste cele mai bune programe MBA pe 19 noiembrie 2016

Intr-o singura zi poti discuta directorii de admitere de la zeci de programe MBA internationale. Vezi lista programelor participante.

Vodafone Group is recruiting 15 fresh graduates in Romania for Group Technology Discover Programme

Vodafone Group is recruiting Technical Graduates. The programme will lead to a permanent role within Vodafone Group Technology. With technology evolving and pushing boundaries in amazing new ways, it’s a truly exciting time to join us.

Peste 100.000 de vizite la Angajatori de TOP Virtual 2016, aproape dublu fata de editia din toamna anului trecut

Angajatori de TOP Virtual, proiect de recrutare online care reuneste peste 140 de angajatori a inregistrat peste 100.000 de vizite, aproape dublu fata de editia din toamna anului trecut. Descopera si tu surprizele evenimentului!