Peste 3.000 de joburi la Angajatori de TOP Timișoara. Top 5 criterii pe care trebuie să le îndeplinească un candidat în 2024


Angajatori de TOP Timișoara
, cel mai mare È™i longeviv eveniment de carieră din Banat, revine în această primăvară cu o nouă ediÈ›ie, pe 15-16 martie, la Centrul Regional de Afaceri din TimiÈ™oara. Peste 3.000 de joburi îi vor aÈ™tepta pe candidaÈ›i la cea de-a 19-a ediÈ›ie a Angajatori de TOP TimiÈ™oara. Pe lângă numeroasele oportunități profesionale, aceÈ™tia vor avea È™ansa să participe la prima Academie de Carieră din È›ară È™i să afle de la cei mai doriÈ›i angajatori care sunt cele mai importante criterii pe care ar trebui să le îndeplinească pentru a obÈ›ine un job în 2024. 

 

PiaÅ£a muncii se află într-o continuă schimbare È™i evoluÈ›ie. Skill-urile care acum câÈ›iva ani erau indispensabile în ochii angajatorilor È™i-au pierdut treptat din relevanță, locul lor fruntaÈ™ fiind luat de altele necesare noilor contexte de lucru. Pentru a fi siguri că vor fi mereu candidaÈ›ii potriviÈ›i pentru joburile la care aplică, oamenii trebuie să rămână la curent cu toate tendinÈ›ele de pe piaÈ›a muncii.

 

Conform companiilor participante la Angajatori de TOP, cele mai importante 5 criterii de care acestea È›in cont în procesul de recrutare al unui candidat entry-level sunt: motivaÈ›ia pentru a învăța È™i a se dezvolta profesional, cunoaÈ™terea limbii engleze, experienÈ›a anterioară (joburi part-time È™i colaborări), specializarea de la facultate sau masteratul urmat (ex: finanÈ›e, IT, marketing, etc.) È™i compatibilitatea între aÈ™teptările salariale ale candidatului È™i oferta companiei. Când vine vorba despre candidaÈ›ii middle È™i senior level, situaÈ›ia este diferită, topul celor 5 criterii fiind: experienÈ›a relevantă pe o poziÈ›ie anterioară, abilități specifice necesare pentru jobul respectiv (hard skills), compatibilitatea între aÈ™teptările salariale ale candidatului È™i oferta companiei, motivaÈ›ia pentru a lucra în domeniul pentru care a aplicat È™i cunoaÈ™terea limbii engleze.
 

Criteriile care vor conta cel mai mult in anul 2024 in selectia candidatilor pentru roluri ENTRY-LEVEL  

                                          *Sursa: Hipo.ro, studiul PiaÈ›a ForÈ›ei de Muncă 2024


,,Trecem, astăzi, printr-o schimbare de paradigmă pe piaÈ›a muncii, cu un mediu economic È™i social plin de provocări. În acest context, formula câÈ™tigătoare poate fi asigurată de un echilibru dintre mai mulÈ›i factori: viteza de adaptare, integrarea inteligenÈ›ei artificiale ca instrument de lucru, flexibilitatea, calitatea interacÈ›iunii umane. DiferenÈ›a o va face experienÈ›a pe care o au cei cu care interacÈ›ionăm în calitatea lor de clienÈ›i, utilizatori, angajaÈ›i integrând toate aceste elemente” - Mihaela Popa, director Resurse Umane FORVIA HELLA România.

 

Criteriile care vor conta cel mai mult in 2024 in selectia si recrutarea de candidati pentru pozitii de MID & SENIOR LEVEL

*Sursa: Hipo.ro, studiul Piața Forței de Muncă 2024

 

Elementul de noutate de la această ediÈ›ie a târgului de carieră Angajatori de TOP este reprezentat de prima Academie de Carieră din È›ară. Evenimentul este destinat atât tinerilor care sunt pregătiÈ›i să facă primii paÅŸi în carieră, cât ÅŸi persoanelor cu o vastă experienţă care doresc să îÅŸi extindă constant orizonturile profesionale. În cadrul workshopurilor susÅ£inute de specialiÅŸti în HR ÅŸi Coaching, participanÈ›ii vor descoperi cum să îÈ™i creeze un CV de succes, să îÈ™i stabilească obiective profesionale È™i să dobândească abilitățile necesare pentru a excela în cariera lor. Totodată, workshopurile vor aborda teme precum work-life balance, reconversie profesională È™i leadership, oferindu-le participanÈ›iilor soluÈ›ii concrete pentru a face față provocărilor întâmpinate de-a lungul parcursului profesional.
 

 

La Academia de Carieră, oportunitățile de networking sunt nelimitate, iar conexiunile create pot deschide uÈ™i importante în carieră. Cei mai doriti angajatori de pe piață vor oferi informaÈ›ii despre oportunitățile profesionale pe care le au deschise È™i vor dezvălui ceea îÅŸi doresc de la un viitor angajat. Accesul la eveniment este complet gratuit, dar numărul de locuri este limitat. Persoanele interesate îÈ™i pot rezerva locul la eveniment accesând https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara/business/agenda/.
 

 

PasionaÈ›ii de tehnologie sunt invitaÈ›i la I LOVE Tech, un eveniment dinamic de două zile care va celebra cele mai noi tendinÈ›e din domeniul tehnologiei, experienÈ›ele interactive È™i crearea unor conexiuni valoroase. ConferinÈ›e captivante susÈ›inute de experÈ›i internaÈ›ionali vor explora diverse domenii ale tehnologiei, domenii precum: Java, DevOps, Cloud, Artificial Intelligence, Mobile App Development, Machine Learning, QA Testing, SAS, Web, Mobile, Big Data, Security, IoT, Embedded Software, Electric Vehicles, Batteries Assembly, Charging Modules È™i Next Safety Ecosystems. Zonele TechLabs vor oferi acces gratuit la demonstraÈ›ii È™i prezentări ale celor mai inovatoare produse È™i soluÈ›ii din domeniu, iar sesiunile dedicate vor facilita numeroase oportunități de networking în care participanÈ›ii se vor putea conecta cu alÈ›i pasionaÈ›i de tehnologie, profesioniÈ™ti È™i lideri din industrie. Locurile sunt limitate, aÈ™a că persoanele care îÈ™i doresc să ia parte la această experiență se pot înscrie gratuit accesând https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara/tehnologie/Tech_Talks/.

 

Câteva dintre companiile care au confirmat prezenÈ›a la eveniment sunt: Partener principal - FORVIA HELLA, Bosch Timisoara, Grupul Continental Romania (cu cele 3 divizii din Timisoara: Automotive, Anvelope si ContiTech), DRÄXLMAIER Group, Eviden, Filtration Group, Hamilton, Huf Romania, MAHLE, msg systems Romania, Peek&Cloppenburg, Randstad, Smithfield Romania, TE Connectivity Sensor Solutions, The Access Group, Top Band Europe, Ursus Breweries, Valeo, Vitesco Technologies, Webasto È™i ZF Group.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI