Articole cariera

Caut Angajator
Cum sa eviti plafonarea in cariera

Tanar la 18-20 de ani cu vise mari pentru cariera sa. 10 ani mai tarziu este intr-un job obscur si neprovocator, in care nu intentiona niciodata sa ajunga, uitand complet de visele sale. Acest articol iti prezinta 4 pasi esentiali pentru a nu ajunge si tu in scenariul de mai sus sau a iesi din el pentru a evita plafonarea in cariera.    

Trainee, internship sau stagiu de practica?
Articole cariera

Internship-uri, programe trainee, stagii de practica – intalnim mereu aceste concepte, insa stim cu adevarat ce inseamna fiecare? Daca v-ati gandit sa urmati un astfel de program si nu stiti clar in ce consta si daca vi se potriveste, acest articol va poate ajuta sa faceti o alegere corecta.

12 mituri despre programele de trainee
Articole cariera

Este prea tarziu pentru mine? Imi permite programul de lucru sa ajung la cursuri si seminarii? Merita sa fac un astfel de program? Am un job asigurat la finalul programului? Acestea sunt doar cateva dintre dilemele cand te gandesti sa urmezi un program de juniorat. In continuare ne-am propus sa analizam cele mai frecvent intalnite mituri pentru a descoperi care dintre ele sunt adevarate si care sunt false.

Cum sa-ti pregatesti CV-ul pentru un program de trainee, internship sau stagiu practica?
Articole cariera

Pentru un program de internship sau trainee se primesc, in general, sute de aplicatii, majoritatea venind de la persoane care nu au nici un fel de experienta profesionala. Din acest motiv un CV bine structurat poate capta atentia angajatorului iar unul completat haotic sau cu greseli gramaticale denota dezinteres din partea candidatului si este eliminat din start.

Cum sa-ti pregatesti scrisoarea de intentie pentru un program de trainee, internship sau stagiu de practica?
Articole cariera

Scrisoarea de intentie poate avea, in cazul unui program de trainee sau internship, o valoare mai mare decat CV-ul pentru angajator. Ea reprezinta reclama ta si te ajuta sa scoti in evidenta lucrurile din CV-ul tau care te pun in valoare si te recomanda ca fiind un candidat ideal pentru programul de internship sau trainee pentru care ai aplicat.

Cum sa te pregatesti pentru un Assessment Center?
Articole cariera

Inainte de interviul individual va trebui sa participi la un Assessment Center, un centru de evaluare prin intermediul caruia angajatorul iti va testa abilitatile si calitatile in diferite situatii care pot aparea intr-o zi de lucru. Afla mai multe despre felul in care trebuie sa te prezinti in cadrul unui Assessment Center pentru un program de trainee, internship sau practica.

Cele mai mari greseli pe care le faci la un targ de cariera
Articole cariera

In acest moment, un targ de cariera este una dintre cele mai bune metode pentru a obtine un job bun. Majoritatea persoanelor care viziteaza un targ de cariera, efectiv irosesc potentialul unui astfel de eveniment, pentru ca fac o serie de greseli importante in modul cum abordeaza evenimentul.

Job focus: Interview with a Junior Trader
Articole cariera

Job focus: Interview with a Junior Trader