Articole cariera

Caut Angajator
Cunoaste bine cultura organizationala
Articole cariera

Ai terminat facultatea recent sau esti pe cale sa o termini in curand. Poate ai deja ceva experienta de munca dobandita pe parcursul scolii sau nu. Poate te-ai orientat deja catre un domeniu profesional si catre o companie in care vrei sa te angajezi cu scopul de a-ti dezvolta serios cariera. In aceasta etapa, aspectele esentiale care sunt luate in considerare de tineri in alegerea locului de munca – conform studiului...

Intra in culisele jobului visat
Articole cariera

Ce urmeaza dupa ce ai identificat cateva posturi care te atrag, intr-un domeniu pe care ti l-ai ales si eventual, si intr-o companie la care visezi?

Drumul către un master n străinătate
Articole cariera

Eşti în ultimul an de facultate sau proaspăt absolvent şi ai luat decizia de a îţi continua studiile în străinătate? Înseamnă că eşti gata să porneşti pe un drum lung, plin de încercări, dar care se va finaliza cu o diplomă de master în buzunar şi cu o experienţă internaţională de cel puţin...

Efectele recesiunii asupra pietei muncii
Articole cariera

Studiul “Employer of Choice”  initiat de Catalyst Solutions si realizat in colaborare cu Daedalus MillwardBrown arata ca doi din trei angajati cu studii superioare sunt afectati de masurile luate recent de firmele in care lucreaza ca urmare a recesiunii. Eliminarea bonusurilor, procesele de restructurare si chiar scaderea salariilor sunt fenomene intalnite relativ frecvent in ultima perioada  in...

Ce trebuie sa fac daca raman des in urma cu taskurile?

    Amanarea, comportamentul care defineste cel mai potrivit intrebarea de mai sus, e un subiect amuzant la prima vedere. Toti o facem. Majoritatea ne simtim vinovati atunci cand o facem. Dar, totusi, o facem in continuare. Toata lumea amana lucruri.      

Cum sa te pregatesti pentru intalnirea de evaluare a performantei?

  Evaluarea performantei este un moment important in activitatea pe care o ai la serviciu, asa ca ar trebui sa primeasca toata atentia cuvenita si sa nu fie tratata superficial. Exista cateva aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul pentru a avea o intalnire de evaluare in avantajul tau.

Stabilirea prioritatilor

Incepi o noua zi de lucru si agenda este provocator de incarcata. La prima vedere task-urile par dificil de finalizat intr-o singura zi. Exista insa cateva reguli simple care te pot ajuta sa-ti ierarhizezi activitatile in functie de importanta.  

Noul loc de munca si etapele ciclului dezvoltarii

  Atunci cand ne schimbam locul de munca sau ne angajam pentru prima oara trecem prin cateva etape psihologice, proces pe care in mod obisnuit il numim adaptare. In continuare iti sunt prezentate etapele din ciclul dezvoltarii si felul in care trecem prin acestea in timpul angajarii la un nou loc de munca.  

Iesi din multime la targul de cariera

  Un targ de cariera este o ocazie exceptionala de a te face remarcat de catre angajatori de top pentru ca mai departe sa obtii invitatii la interviu din partea acestora. Si din pacate, pentru majoritatea oamenilor care viziteaza targul, o ocazie irosita.  

Tu cum prioritizezi?

  Timpul este acelasi pentru toata lumea – sunt 24 ore pe zi, 1440 de minute si 86400 de secunde. Si intr-o zi sunt multe lucruri pe care le avem de rezolvat. Si aici intervine prioritizarea. Tu cum prioritizezi?