Articole cariera

Caut Angajator
Cum sa evaluezi corect situatia financiara a companiei in care lucrezi? Cat de sigur este locul tau de munca?

Instabilitatea mediului economic si lipsa de predictibilitate a sistemului fiscal romanesc reprezinta o amenintare reala pentru locurile de munca existente. In acest articol, Hipo.ro iti explica cum sa folosesti informatiile de care dispui pentru a afla daca angajatorul tau este unul puternic si va trece cu bine de criza.    

Eficientizeaza procesul de cautare a unui job

Daca ti-ai pierdut locul de munca, simti cu siguranta cum presiunea financiara apasa tot mai tare odata cu trecerea timpului si trebuie sa gasesti cat mai repede un nou job. Din pacate, in Romania sunt tot mai multe persoane in aceasta situatie, asa ca trebuie sa fii eficient. Hipo.ro iti prezinta cateva modalitati de imbunatatire a procesului de cautare a unui job.

Cum sa detii controlul asupra propriei cariere?

  Tu esti responsabil pentru cariera ta. Atunci cand iti tratezi cariera ca si cand este 100% responsabilitatea ta, criza nu este decat o alta variabila de luat in considerare. Iar tu ramai capabil sa detii controlul carierei tale.    

Cum sa devii indispensabil pentru angajator?

In contextul economiei flexibile actuale, notiunea de siguranta a locului de munca (job security) nu mai are aparent nicio validitate. Cu toate acestea, iti poti creste semnificativ sansele de a-ti pastra jobul devenind un angajat indispensabil pentru companie.      

Numarul aplicantilor pentru un ONG studentesc creste cu aproximativ 15-20 ppc anual

O asociatie studentească cum este PRIME Romania, atrage in fiecare an peste 200 de studenti in procesul de recrutare, iar numarul este unul în continua crestere, desi asociatia este una nisata.