Articole cariera

Caut Angajator
Project based jobs - daca nu esti hotarat sa iei o decizie pe termen lung

  Daca esti student si vrei sa experimentezi cat mai mult inainte de a lua o decizie definitiva cu privire la cariera ta, job-urile project based ar putea intra in lista ta de interese.    

7 joburi accesibile pentru studenti si absolventi

Dornic de munca dar fara experienta caut un job serios. Cam asa ar suna, pe scurt, discursul unui student sau proaspat absolvent la interviul de angajare. In continuare ne-am propus sa-ti prezentam locurile de munca oferite cel mai frecvent de companii pe care le poti avea la inceput de cariera.    

Criza da startul pentru o noua abordare a angajarii

In ultimii ani romanii in cautarea unui job nu au fost obisnuiti cu un proces real de angajare, ci cu unul lejer si exploziv, numarul mare de joburi disponibile fiind motivul esential pentru acest fenomen. In continuare, iti voi da cateva idei cheie pentru angajarea cu succes in contextul actual.    

Sparge barierele care te tin inapoi in cariera

Majoritatea persoanelor pe care le intreb care cred ele ca sunt barierele ce le tin inapoi in cariera, identifica in primul rand bariere de tip extern: criza, lipsa relatiilor, nesansa, sistemul, etc. Desi aceste elemente au cu siguranta si ele rolul lor, este important sa constientizezi ca aceste bariere sunt contextuale, partiale si absolut depasibile. Multe persoane demonstreaza de-altfel asta. Cum? Depasindu-le!    

Care sunt cele mai cautate limbi straine?
Articole cariera

In acest format, limbile straine, desi au valoarea lor, ajung sa fie mentionate abia undeva in a doua jumatate a CV-ului. Pentru ca ele pierd din importanta prin comparatie cu aspecte precum obiectivul si experienta profesionala, pentru ca oricine poate afirma in CV-ul sau ca vorbeste bine limba engleza (si multi fac asta) iar la un test practic sa se descopere ca o vorbeste doar la nivel mediu.

Un job nou: problema sau oportunitate?

  Schimbarea jobului, cautarea unui loc de munca vor reprezenta totdeauna o provocare. Nu exista o reteta sau solutia perfecta care odata urmata te va conduce direct la jobul ideal, insa exista cateva etape care, daca sunt parcurse, vor aduce un plus incercarii tale.      

Transforma limbajul corpului din tradator in aliat

  Stiai cat de important este limbajul corpului in timpul unui interviu? Te-ai gandit vreodata la felul in care dai mana? Ai incercat sa iti studiezi pozitia corpului? Un recrutor experimentat stie sa te citeasca...    

Interviul atipic - raspunsuri potrivite la intrebari ciudate

Daca urmeaza sa participi la un interviu, esti sfatuit adesea sa te pregatesti pentru aceasta intalnire, repetand raspunsurile pe care ai putea sa le dai la cele mai probabile cerinte si intrebari ale angajatorului. Acest articol iti va prezenta pe scurt cum sa gestionezi intrebarile dificile pe care un recruiter ti le-ar putea adresa.  

Ce poti face vara pentru cariera ta?

In mod traditional vara este privita ca o perioada dedicata concediilor si relaxarii. Totusi, noi am gasit cel putin 5 lucruri pe care le poti face cu timpul tau liber pentru a avea impact asupra carierei tale pe termen lung.      

De ce nu termini lucrul la ora 18

De ce nu termini lucrul la ora 18? Programul oficial s-a incheiat, majoritatea colegilor tai sunt deja in drum spre casa iar tu nu ai ajuns nici macar la jumatatea listei To Do de astazi. In continuare vom studia cauzele frecvente ce te tin peste program precum si cateva solutii potentiale.