Articole cariera

Caut Angajator
Admiterea la masterat intr-o universitate de renume ? Nimic mai simplu

  Cererea de studii post universitare este din ce in ce mai mare in unele regiuni ale lumii. Universitatile intreprind activitati de promovare intense pentru a atrage un numar cat mai mare de studenti aplicanti, iar rezultatele sunt vizibile.    

4 trucuri in Windows 7 si XP

Poate ca cei mai multi dintre voi sunt deja familiarizati cu cele doua versiuni de Windows care apar in titlu. Atat in continuarea articolului, cat mai ales in inregistrarea video pe care acesta o insoteste va vom prezenta cateva trucuri ce pot fi foarte usor utilizate in Windows 7, dar si in Windows XP. Pentru a vedea cum se folosesc aceste trucuri si la ce rezultate duc urmariti si videotutorialul.  

Competente soft (soft skills) cautate in 2011

Indiferent de cariera pe care doresti sa o urmezi sau pe care o practici deja, detinerea unor astfel de aptitudini iti va facilita interactiunile la locul de munca, fie ca este vorba despre comunicarea mai eficienta in relatia cu clientii, fie ca este vorba despre comunicarea cu colegii. Persoanele care au aceste abilitati dovedesc o performanta mai buna la locul de munca si au mai multe sanse de a urma un parcurs profesional...

Spre ce domenii sa iti indrepti cariera in 2011

Angajatorii au raportat un climat instabil in ceea ce priveste angajabilitatea in Romania in perioada ianuarie-martie 2011: majoritatea nu se asteapta la nicio schimbare comparativ cu ultimele luni ale anului trecut, dar exista companii care prevad o crestere a angajarilor. Afla care sunt principalele domeniile in care te poti angaja in 2011.

Autoevaluarea competentelor intr-o limba straina

Una dintre competentele care vor fi cautate in continuare de angajatori este cea legata de cunoasterea limbilor straine. De multe ori insa, desi candidatul cunoaste o limba straina la nivelul cerut de angajator, el nu reuseste sa se autoevalueze corect. Pentru a evita aceasta situatie, HiPo.ro a realizat o corelare a diferitelor scari de evaluare existente pe piata astfel incat tu sa iti valorifici la maxim gradul...

Model de CV Tehnic

HiPo.ro iti ofera un model de CV tehnic in format Word care respecta recomandarile majoritatii recruiterilor si angajatorilor. Astfel, economistesti timpul de redactare si te asiguri ca rezultatul final este conform cerintelor specialistilor.  

Cum sa-ti completezi corect CV-ul pe HiPo.ro?

Pentru a parcurge mai usor formularul de completare a CV-ului pe HiPo.ro, in acest articol gasesti cateva indicatii utile, grupate pe rubrici: Experienta, Studii, Abilitati, Jobul cautat.          

Cum sa folosesti perioada sarbatorilor in avantajul carierei tale

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face fata de cariera ta este sa o neglijezi in perioada sarbatorilor de iarna. Fie ca esti inca student/masterand sau ai absolvit si iti cauti un loc de munca, fie ca esti deja angajat si doresti o ascensiune profesionala, luna decembrie poate constitui o sursa de oportunitati.  

4 trucuri in Word 2007

    In acest articol si in videotutorialul care il insoteste ne-am propus sa prezentam 4 trucuri care pot usura lucrul cu Word 2007. Folosirea acestora poate aduce un castig important in timpul petrecut pentru a edita o lucrare in Word.            

Cum sa-ti construiesti o cariera internationala?

  Visul multor profesionisti din orice domeniu este sa lucreze in strainatate. Dar consolidarea unei cariere internationale presupune mai mult decat ai putea crede la prima vedere.