Articole cariera

Caut Angajator
7 domenii care continua angajarile in 2010

Cu toate ca situatia actuala de pe piata fortei de munca descurajeaza candidatii in incercarea de a gasi jobul ideal, exista si domenii care continua angajarile in 2010. Din acest articol afli despre principalii angajatorii care recruteaza pana la sfarsitul anului, domeniile care au pozitii neocupate, precum si competentele cerute de angajatori de la candidati.

5 facilitati de baza in PowerPoint

Asa cum probabil cei mai multi dintre voi deja stiti, PowerPoint-ul este un program care se foloseste pentru crearea de prezentari. Insa intotdeauna inainte de a construi prezentarea in sine ne vom lovi de probleme nu atat de spectaculoase, dar pentru a caror rezolvare se poate pierde timp important daca nu stapanim unele facilitati de baza pentru PowerPoint. Cinci dintre acestea sunt prezentate in continuarea acestui...

Patru trucuri in Windows 7 si XP

  Probabil ca cei mai multi dintre voi sunt deja familiarizati cu aceste doua versiuni de Windows. Continuare articolului, precum si videotutorialul care il insoteste, va prezinta insa cateva trucuri mai putin cunoscute, dar foarte usor de utilizat in Windows 7 si Windows XP.    

Cand e momentul sa faci o schimbare de cariera?

Esti una din numeroasele persoane care nu lucreaza in domeniul ideal pentru ea? Daca ai astfel de banuieli, este timpul sa explorezi acest subiect si sa analizezi indiciile care pot confirma sau infirma acest lucru.    

Cum iti poti creste cariera pe timp de vara

Perioada de vara, in care ai mai mult timp liber, este o perioada ideala sa te ocupi de dezvoltarea acelor abilitati de care in restul anului nu ai atata timp si energie sa te ocupi. Vorbesc de abilitatile tale de comunicare, management al timpului, promovare personala, rezolvare a conflictelor sau increderea in sine. Profesionistii care investesc periodic in dezvoltarea acestora sunt cei carora le este cel mai usor...

Idei pentru siguranta ta financiara. Reguli pentru a avea mereu un loc de munca

Daca iti "sta in drum" locul de munca pe care il ai, acum este cel mai bun moment sa fii concediat. Dar daca totusi ratele la banca, chiria sau nevoia de a-ti intretine familia te-au convins ca trebuie sa faci ceva ca sa-ti pastrezi siguranta financiara, HiPo.ro iti ofera 4 sfaturi pentru a nu ajunge la faliment personal.    

Topul posturilor greu de acoperit in 2010. Angajatorii cauta talente

Piata muncii din Romania este intr-un paradox. Desi numarul candidatilor cu studii superioare care cauta acum un loc de munca este foarte mare, peste o treime din companii spun ca au dificultati in acoperirea pozitiilor libere. Ce se intampla? Problema este necorelarea talentelor: nu exista suficiente persoane cu anumite competente in locul potrivit si la momentul potrivit. Cel putin asa reiese dintr-un studiu realizat...

Econosofia lanseaza proiectul Economics through a Macrofying Glass
Articole cariera

In perioada 5-14 mai, Clubul Econosofia, din cadrul Asociatiei Voluntari pentru Idei si Proiecte, organizeaza la Bucuresti cea de-a patra editie a proiectului Economics Through a Macrofying Glass. Acesta se adreseaza studentilor pasionati de macroeconomie care doresc sa aprofundeze cunostintele acumulate in facultate si sa se dezvolte pe plan profesional.

5 trucuri in Excel care iti vor face munca mai usoara

Excel-ul pune la dispozitia utilizatorilor o multime de facilitati de manipulare a informatiei, unele ceva mai complexe si bineinteles mai greu de asimilat pentru cei care nu au destul exercitiu, altele care pot fi intelese si memorate foarte usor. Printre acestea din urma se numara si o serie de artificii (trucuri) oferite de Excel pentru a usura activitatea utilizatorilor. Cinci dintre acestea sunt prezentate in continuarea...

Porneste noul an cu dreptul in cariera

  Inceperea unui an nou are o semnificatie psihologica profunda pentru multi oameni: noutate, luare de la capat, reinventare. Este o idee buna sa folosesti toate aceste semnificatii pentru a porni cu dreptul in cariera ta in noul an.