Articole cariera

Caut Angajator
Evolutia profesionala, mai importantanta decat salariul
Articole cariera

Ne-am pus o intrebare pe care probabil si voi o aveti: Ce isi doresc tinerii de la cariera si de la angajator? Un studiu pe care l-am realizat in luna octombrie, in parteneriat cu firma Daedalus Consulting, cu privire la asteptarile tinerilor de la mediul profesional, releva preferintele acestora in randul companiilor in care ar dori sa isi construiasca o cariera, in comparatie cu anul trecut.

Capcana primului job - Full Time
Articole cariera

Diferenta care face diferenta dintre cei care prind trenul spre varf si cei care il pierd tine de atitudinile si comportamentele lor privind cariera. Indiferent de scuzele creative care pot fi folosite pentru a justifica plafonarea profesionala, responsabilitatea este una personala. In continuare, voi explora cele mai importante 3 tipuri de diferente intre cei care promoveaza si cei care nu.

Cum sa iti cauti un job?

Atunci cand esti in cautarea unui job e bine sa ai o abordare cat mai structurata pentru a obtine rezultatul dorit - angajarea. In acest articol vei gasi o lista a celor mai des folosite metode in cautarea unui loc de munca.  

7 Joburi pentru economisti
Articole cariera

Criteriile in functie de care am facut selectia joburilor sunt numarul ridicat de oferte in aceste domenii, dar si oportunitatile de dezvoltare pe care le ofera. Numarul mare de oferte este sustinut in mare parte de catre companii care au deschis inca de anul trecut centre de suport regionale pentru care fac recrutari continuu pe parcursul anului 2007.

10 lectii de Personal Branding

10 lectii de Personal Branding, de la Viorel Panaite, Partener - HumanInvest: 1. Alege cu inima si nu cu mintea ceea ce vrei sa faci: pentru un brand personal viu! 2. Defineste-ti aspiratiile si ambitiile personale: pentru un brand personal plin de energie! 3. Fa o prioritate strategica din dezvoltarea ta personala: pentru un brand personal tot mai matur! 4. Cauta...

Cum faci cariera in ...

Afla cum sa faci cariera in cele mai dorite domenii de activitate ale momentului.

Drumul mai putin batatorit - Tanar Intreprinzator
Articole cariera

Propria afacere. Un concept care ne fascineaza pe multi dintre noi. Majoritatea persoanelor tinere pe care le intreb ce vor cu adevarat sa faca profesional, ignorand temerile si obstacolele, imi spun ca vor sa aiba o afacere personala. Nu stiu exact in ce domeniu, dar sunt atrase de idee.

AL patrulea val - Cariera in domeniul TEHNIC
Articole cariera

Oportunitati pe termen mediu si lung Anticiparea este cheia a 90% dintre carierele care au un start rapid şi o evoluţie accelerată. Ce urmează pe piaţa forţei de muncă cu specific industrial şi tehnologic, şi cum poţi folosi aceste informaţii în avantajul tău?

Topul joburilor de viitor

  In anul 2007, companiile din cateva domenii aflate in plina expansiune isi deschid portile pentru tinerii care se gasesc la inceputul carierei profesionale. Oportunitatile de gasire a unui loc de munca de start cresc direct proportional cu domeniile respective, acestea fiind destul de usor de identificat. Vorbim, in mod evident, despre IT si telecomunicatii, banci si asigurari, bunuri de larg consum. Le urmeaza,...

Strategii avansate pentru angajare - narmarea cu recomandări
locuri de munca

  Iti faci atent un CV. Cauti joburi pe Internet, gasesti cateva anunturi care te intereseaza. Aplici, esti chemat la cateva interviuri. Ai interviuri cu recrutori, manageri de HR, manageri de departamente. Esti rabdator si perseverent, nu pierzi speranta. Esti pe drumul cel bun! Dar, exista cateva lucruri care te-ar putea ingrijora. Afla cum te pot ajuta recomandarile sa promovezi in cariera. Cine iti poate...