Articole cariera

Caut Angajator
Cum sa accelerezi procesul de angajare

  Angajarea in sine nu mai este atat de importanta pentru multi oameni; angajarea rapida a devenit esentiala. Nevoile financiare, nevoia de constanta in job, nevoia de activitate si lipsa de planificare, toate isi spun cuvantul. Veste buna este ca exista scurtaturi si exista metode de a accelera procesul de angajare, unele din ele capabile sa produca rezultate foarte bune.  

Cum sa te angajezi dupa sesiune?

Primul lucru care iti vine in minte dupa sesiune este sa te odihnesti. Dar asa gandesc si 90% dintre colegii tai care nu s-au angajat, desi si-au dorit acest lucru. Restul de 10% au reusit pentru ca au facut mai mult decat sa isi doreasca, au actionat. In acest articol iti prezentam cateva idei care te vor ajuta sa iti maresti sansele de angajare.

7 mituri despre profesia de consultant

Buna ziua, numele meu este Mihai si sunt consultant. De cate ori nu am auzit acest lucru? Fie ca Mihai lucreaza intr-o multinationala si ofera sfaturi CEO-ului unei companii sau vinde asigurari de viata ori produse de nutritie pe cartea lui de vizita sta scris titlul de Consultant. Termenul de consultant este folosit in mod abuziv in Romania, motiv pentru care in jurul acestei profesii s-au creat o serie de mituri...

Reinventeaza-ti cariera pe timp de criza!

Daca vrei sa faci imbunatatiri in cariera ta, chiar imbunatatiri majore, criza nu este un motiv suficient sa astepti, ci mai degraba o scuza. Exista numeroase persoane care in aceasta perioada s-au reangajat, si-au schimbat domeniul de activitate sau au pornit afaceri care au succes. Deci se poate.Citeste articolul pentru a afla cum.    

Cum sa iti cresti cariera de sarbatori

Sarbatorile de iarna si concediul reprezinta o perioada pe care putini oameni o asociaza cu cariera sau cu jobul. Este scaparea lor din aceasta lume, pe care cateva zile sau saptamani, o lasa complet de-o parte. Doar ca facand acest lucru, ei pierd deseori o mare oportunitate.    

Analiza: Europa si Romania - Piata fortei de munca pentru absolventi in 2009

  Gasirea unui loc de munca in 2009 daca esti student sau absolvent este cel mai dur examen pe care va trebui sa il sustii. Pentru a te ajuta sa il promovezi cu bine am realizat in acest articol o analiza a situatiei angajarilor din Europa si Romania pentru tinerii aflati la inceput de cariera.        

7 domenii care continua angajarile in 2009

  Desi criza economica a scazut simtitor oferta de munca, exista totusi angajatori care intampina dificultati in a ocupa anumite pozitii. Pentru a afla care sunt domeniile in care te poti angaja in 2009 citeste in continuare acest articol.    

Project based jobs - daca nu esti hotarat sa iei o decizie pe termen lung

  Daca esti student si vrei sa experimentezi cat mai mult inainte de a lua o decizie definitiva cu privire la cariera ta, job-urile project based ar putea intra in lista ta de interese.    

7 joburi accesibile pentru studenti si absolventi

Dornic de munca dar fara experienta caut un job serios. Cam asa ar suna, pe scurt, discursul unui student sau proaspat absolvent la interviul de angajare. In continuare ne-am propus sa-ti prezentam locurile de munca oferite cel mai frecvent de companii pe care le poti avea la inceput de cariera.    

Criza da startul pentru o noua abordare a angajarii

In ultimii ani romanii in cautarea unui job nu au fost obisnuiti cu un proces real de angajare, ci cu unul lejer si exploziv, numarul mare de joburi disponibile fiind motivul esential pentru acest fenomen. In continuare, iti voi da cateva idei cheie pentru angajarea cu succes in contextul actual.