Articole cariera

Caut Angajator
Spre ce domenii sa iti indrepti cariera in 2013

Daca ti-ai propus sa te angajezi sau sa iti schimbi jobul in 2013, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa te informezi cu privire la situatia de pe piata fortei de munca din urmatoarea perioada astfel incat sa fii la curent cu domeniile in care se fac angajari si companiile care au pozitii deschise.    

5 pagini Facebook dedicate carierei tale pe care iti recomandam sa le urmaresti

Facebook-ul si toate retelele sociale pot fi, in functie de cum alegi sa le folosesti, utile pentru dezvoltarea ta personala sau profesionala. Fie ca esti student, masterand sau profesionist, prin intermediul paginii de Facebook poti fi la curent cu subiecte legate de jobul pe care ti-l doresti.    

Cum iti gasesti un job daca urmezi o facultate cu mai multi absolventi decat cere piata?

Daca esti unul dintre absolventii sau studentii care pun dificultatea de a se angaja pe seama numarului mare de candidati concurenti, in conditiile existentei unui numar foarte mic de joburi pe piata in domeniul respectiv, sfaturile din acest articol te vor ajuta sa faci un prim pas pentru a depasi aceasta dificultate. Afla cum sa fii exceptia de la regula “Momentan, nu recrutam absolventi cu aceasta specializare.”  

Cum sa investesti in cariera ta in perioada sarbatorilor de iarna

Daca esti student/masterand/proaspat absolvent si iti cauti un loc de munca sau esti angajat, dar iti doresti o ascensiune profesionala, luna decembrie poate constitui o sursa de oportunitati pentru dezvoltarea carierei tale. Nu da curs prejudecatii conform careia in perioada sarbatorilor de iarna piata fortei de munca este inghetata. Gandind diferit de restul candidatilor, iti cresti sansele de a folosi aceasta perioada...

Cum sa ramai un angajat relevant pentru compania in care lucrezi

Nimeni nu este indispensabil sau de neinlocuit. Pe o piata a fortei de munca extrem de concurentiala pentru candidati, nu este suficient sa reusesti sa gasesti un job; este la fel de important sa stii cum sa il pastrezi.  Daca lucrezi deja de ceva timp pe o anumita pozitie si doresti sa iti mentii job-ul sau sa cresti profesional in cadrul companiei, este timpul sa te preocupi pentru concurenta reprezentata de alti...

Unde te angajezi toamna aceasta?

In aceasta toamna, previziunile de angajare sunt mai promitatoare decat in primele doua trimestre ale lui 2012. Companiile din Romania au anuntat deschiderea a peste 5000 de locuri de munca in urmatoarea perioada a anului, cele mai ofertante domenii din acest punct de vedere fiind IT, Telecom, Inginerie, Banci, Retail si Outsourcing. Daca toamna te-a prins fara job sau doresti sa faci o schimbare in cariera, afla...

Cum sa iesi din multime la targul de cariera Angajatori de TOP Iasi

Participarea la un targ de cariera este o ocazie exceptionala de a te face remarcat de catre angajatori pentru ca mai departe sa obtii invitatii la interviu din partea acestora.    

Cum sa te pregatesti pentru Angajatori de TOP

Pentru ca tu sa profiti la maximum de interactiunea cu angajatorii prezenti la targul de cariera Angajatori de TOP, HiPo.ro iti pune la dispozitie un ghid cu sfaturi pe care sa le urmezi astfel incat sa fii pregatit pentru participarea la eveniment si sa iti atingi obiectivul de a obtine un job.    

Workaholismul si cariera ta

In loc sa te relaxezi si sa iti refaci fortele in timpul liber, continui sa lucrezi si acasa? Te simti nelinistit si chiar deprimat atunci cand nu lucrezi? Pentru cariera ta, este ideal sa iti iubesti munca, dar atunci cand job-ul ajunge sa iti controleze viata, este timpul sa te preocupi. Afla daca suferi de workaholism si ce masuri trebuie sa iei pentru a evita sa ajungi dependent de munca.  

Cum sa faci fata discriminarii la locul de munca

Discriminarea este un fenomen cu care probabil cei mai multi dintre noi am luat contact in mod direct sau indirect in diverse contexte, dar despre care ne este dificil sa discutam sau impotriva caruia ne este greu sa actionam. Afla cum sa faci fata situatiilor de mobbing si bullying, doua forme particulare de discriminare exercitate in mediul organizational.