Articole cariera

Caut Angajator
‘Business’ Advisory – not only for ‘business’ graduates

Little did I know 10 years ago, as I started my university studies, that my professional career will shift from plain and pure engineering, towards business consulting. And it wasn’t at all opportunistic. EY managed to showcase the best all-round offering to suit my needs: diverse and challenging work-areas, clear and transparent career prospects, together with solid opportunities for development.    

5 lucruri pe care mi-as fi dorit sa le stiu despre examene in facultate

Esti stresat din cauza sesiunii si te simti nepregatit? Iata cateva lucruri simple pe care daca le vei invata inca din facultate te vor ajuta sa obtii mai mult din ceea ce inveti si sa devii mai eficient.      

Model de CV

  Daca nu aveti timpul necesar sa faceti un CV online sau pur si simplu doriti sa va trimiteti CV-ul direct angajatorului, va oferim un model de CV in limba romana care contine toate sectiunile de care aveti nevoie.  

Tehnici simple care te vor ajuta sa-ti imbunatatesti memoria

Indiferent daca iti doresti sa treci cu bine de sesiune, sa devii mai eficient la locul de munca sau sa nu te mai intorci inapoi din drum pentru a verifica daca ai inchis usa, aceste  tehnici de memorare te vor ajuta sa devii mult mai eficient.    

Cum sa iti rescrii CV-ul cand vrei sa schimbi domeniul in care lucrezi

Daca esti sigur ca doresti sa iti schimbi domeniul de activitate si deja ai facut primii pasi in aceasta directie, iti prezentam un ghid care sa te ajute sa iti redactezi CV-ul si scrisoarea de intentie, astfel incat sa convingi angajatorul ca esti un risc pe care merita sa si-l asume. In plus, iti vom da cateva sfaturi pe care sa le pui in aplicare la interviul de angajare.    

Cum sa identifici corect urmatorul pas in cariera

Daca nu-ti mai place ceea ce faci sau traiesti intr-o stare de nemultumire permanenta este probabil timpul pentru o schimbare profesionala. In articolele urmatoare vei gasi un ghid ce prezinta pasii pe care ar trebui sa-i urmezi atunci cand treci printr-un proces de reorientare profesionala.      

BPO - domeniul cu cea mai mare rata de angajabilitate

In prezent, peste 20.000 de oameni lucreaza in domeniu. Companiile cu departamente de BPO sau SSC angajeaza, in medie, intre 100 si 500 de persoane. Piata este intr-o continua evolutie, iar in prezent BPO-ul inregistreaza cea mai crescuta rata de angajabilitate in randul studentilor si a tinerilor absolventi.          

Cum sa-ti construiesti un plan de actiune pentru a te reorienta in cariera

Este foarte important sa nu te decizi de pe-o zi pe alta sa renunti la job-ul actual si de maine sa incepi cautarea. Odata ce ai identificat noua directie profesionala ar trebui sa realizezi un plan de actiune care sa iti permita sa-ti dezvolti abilitatile care iti lipsesc pentru a obtine job-ul dorit si sa te apuci de implementarea lui inainte de a renunta la locul de munca actual.    

Cum sa iti rescrii scrisoarea de intentie cand vrei sa schimbi domeniul in care lucrezi

Obiectivul scrisorii de intentie este de a-l convinge pe angajator sa te contacteze pentru interviu. Trebuie sa faci selectia potrivita a informatiilor pe care le incluzi si sa demonstrezi in 3 fraze obiective, cu 3 argumente incontestabile, ca poti face pasul spre un nou domeniu si ca esti persoana potrivita pentru acest job.    

7 lucruri care te vor ajuta sa devii mai eficient

Indiferent de ocupatia pe care o avem, cu totii cautam diferite modalitati prin sa devenim mai eficienti. Renunta sa te mai bazezi pe cafeaua de dimineata, pranz si seara si pe liste cu lucrurile pe care le ai de facut. Cauta sa-ti sporesti productivitatea pe termen lung. Afla o parte dintre strategiile de care te poti folosi pentru a deveni mai eficient.