Articole cariera

Caut Angajator
Ce poti face pentru cariera ta pe final de an

Esti un tanar profesionisti? Anul 2013 se apropie de final, asa ca este momentul sa iti evaluezi job-ul actual. Afla cum iti poti imbunatati cariera, stabileste obiective realiste si identifica pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a ajunge in punctul pe care ti-l doresti in plan profesional.    

Social Strategies for Fast Career Advancement

You probably know people working in the same field as you who are not nearly as good at their job as you are, and yet they advance their career while your career is stalling. And you're probably wondering: "Why are these people getting ahead instead of me, when I'm clearly more competent than they are?" I'll tell you why, based on several years of career coaching experience.

Stagiu de practica, Internship sau Traineeship? Ce program este potrivit pentru tine?
Articole cariera

In procesul de cautare al unui loc de munca, ai descoperit o multime de programe de internship, trainee, stagii si uneori iti este greu sa identifici care este varianta cea mai potrivita pentru cariera ta? Exista numeroase preconceptii si idei despre ce presupune fiecare tip de job. Invata cum sa iti alegi tipul oportunitaților de cariera in funcție de experiența, planuri de viitor si compatibilitatea cu programul...

Dezvoltarea Antreprenoriatului Cultural Romanesc
Articole cariera

Liga Studentilor Romani din Strainatate, cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, lanseaza Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Romanesc in Tara si in Diaspora“.

Ultimele zile de inscriere la European BEST Engineering Competition (EBEC)

  BEST București în colaborare cu UPB vă invită să participați în data de 22 noiembrie 2013, la European BEST Engineering Competition (EBEC), eveniment susținut de Mysis și sponsorizat de Grimagh, care se adresează studenților interesați să dea viață unor idei ingenioase, atât din domeniul tehnic, cât și din cel al marketing-ului...

Unde te angajezi primavara aceasta?

  Daca ai ramas fara loc de munca, vrei sa faci o schimbare pe plan profesional sau intentionezi sa iti incepi cariera primavara aceasta, HiPo.ro te pune la curent cu situatia actuala de pe piata fortei de munca astfel incat sa alegi in cunostinta de cauza domeniile si angajatorii catre care sa iti indrepti eforturile de cautare a unui job.  

Cum te prezinti conteaza la fel de mult ca si ceea ce poti face

Exista aceasta idee populara care spune ca, daca esti un profesionist competent, vei avea succes in cariera. Este insa o idee foarte imprecisa. Pentru ca, desi competenta ta profesionala cu siguranta conteaza foarte mult, nu este nici de departe singurul factor care face diferenta. Conteaza mult si ca acest mesaj privind capacitatea ta sa ajunga la altii, iar aici joaca un rol important felul cum te prezinti.    

Cum sa transformi un internship intr-un job pe perioada nedeterminata

Daca esti student sau proaspat absolvent, cea mai sigura cale de a obtine un job full-time in viitorul apropiat este sa incepi cu un internship. Peste jumatate dintre candidatii care urmeaza un astfel de program primesc o oferta pentru continuarea colaborarii ca angajat permanent in cadrul companiei. Afla ce trebuie sa faci in perioada de internship pentru a demonstra angajatorului ca meriti sa faci parte pe o perioada...

Cei mai doriti angajatori in anul 2013

Studiul “Cei mai doriti angajatori” a fost initiat in urma cu 8 ani de Catalyst Consulting, divizia de consultanta in employer branding a grupului Catalyst. Este cel mai cuprinzator instrument de pe piata care masoara gradul de atractivitate a brand-urilor de angajatori si asteptarile pe care tinerii le au de la acestia.

Cum sa te pregatesti in 5 pasi pentru un job nou in 2013

Esti implicat de atat de mult timp in procesul de cautare a unui loc de munca incat nu iti mai poti da seama unde gresesti si de ce nu reusesti?  Probabil, in multele cautari si aplicari la job-uri, te-ai ratacit pe o straduta laturalnica si ai pierdut astfel directia autostrazii. Pentru a te (re)aduce pe drumul cel bun, HiPo.ro iti propune 5 pasi simpli pentru a obtine un job nou la inceputul anului 2013.