Articole cariera

Caut Angajator
Care sunt cele mai cautate limbi straine?
Articole cariera

In acest format, limbile straine, desi au valoarea lor, ajung sa fie mentionate abia undeva in a doua jumatate a CV-ului. Pentru ca ele pierd din importanta prin comparatie cu aspecte precum obiectivul si experienta profesionala, pentru ca oricine poate afirma in CV-ul sau ca vorbeste bine limba engleza (si multi fac asta) iar la un test practic sa se descopere ca o vorbeste doar la nivel mediu.

Un job nou: problema sau oportunitate?

  Schimbarea jobului, cautarea unui loc de munca vor reprezenta totdeauna o provocare. Nu exista o reteta sau solutia perfecta care odata urmata te va conduce direct la jobul ideal, insa exista cateva etape care, daca sunt parcurse, vor aduce un plus incercarii tale.      

Transforma limbajul corpului din tradator in aliat

  Stiai cat de important este limbajul corpului in timpul unui interviu? Te-ai gandit vreodata la felul in care dai mana? Ai incercat sa iti studiezi pozitia corpului? Un recrutor experimentat stie sa te citeasca...    

Interviul atipic - raspunsuri potrivite la intrebari ciudate

Daca urmeaza sa participi la un interviu, esti sfatuit adesea sa te pregatesti pentru aceasta intalnire, repetand raspunsurile pe care ai putea sa le dai la cele mai probabile cerinte si intrebari ale angajatorului. Acest articol iti va prezenta pe scurt cum sa gestionezi intrebarile dificile pe care un recruiter ti le-ar putea adresa.  

Ce poti face vara pentru cariera ta?

In mod traditional vara este privita ca o perioada dedicata concediilor si relaxarii. Totusi, noi am gasit cel putin 5 lucruri pe care le poti face cu timpul tau liber pentru a avea impact asupra carierei tale pe termen lung.      

De ce nu termini lucrul la ora 18

De ce nu termini lucrul la ora 18? Programul oficial s-a incheiat, majoritatea colegilor tai sunt deja in drum spre casa iar tu nu ai ajuns nici macar la jumatatea listei To Do de astazi. In continuare vom studia cauzele frecvente ce te tin peste program precum si cateva solutii potentiale.  

Coloreaza Romania cu ideile tale
Articole cariera

“Ideile sunt materia prima a progresului” B.C. Forbes Scoala de vara “Romania Sec. XXI” se desfasoara anul acesta in perioada 30 iunie -13 iulie, in Bucuresti. Tema acestei editii este “Rebranding Romania”. Proiectul se adreseaza studentilor si este organizat de VIP Romania (Voluntari pentru Idei si Proiecte).

10 lucruri la care sa te uiti inainte sa accepti un job!
Articole cariera

Cand primesti o oferta de angajare esti entuziasmat, o accepti si incepi sa lucrezi imediat. Totusi, ar fi de preferat sa evaluezi la rece toate aspectele care ar putea sa-ti provoace pe viitor neplaceri. Noi am gasit 10 elemente esentiale ce merita o analiza atenta.

Tinerii intre 24 si 27 de ani ocupa din ce in ce mai multe pozitii manageriale
Articole cariera

Tinerii intre 24 si 27 de ani ocupa din ce in ce mai multe pozitii manageriale. Am indentificat 3 tipologii de tineri frecvent intalnite in companiile din Romania: Cei curajosi, Cei care se conformeaza, tinerii “spectatori”. Tu din care categorie vei alege sa faci parte?