Articole cariera

Caut Angajator
Cum sa te pregatesti pentru un Assessment Center?
Articole cariera

Inainte de interviul individual va trebui sa participi la un Assessment Center, un centru de evaluare prin intermediul caruia angajatorul iti va testa abilitatile si calitatile in diferite situatii care pot aparea intr-o zi de lucru. Afla mai multe despre felul in care trebuie sa te prezinti in cadrul unui Assessment Center pentru un program de trainee, internship sau practica.

Cele mai mari greseli pe care le faci la un targ de cariera
Articole cariera

In acest moment, un targ de cariera este una dintre cele mai bune metode pentru a obtine un job bun. Majoritatea persoanelor care viziteaza un targ de cariera, efectiv irosesc potentialul unui astfel de eveniment, pentru ca fac o serie de greseli importante in modul cum abordeaza evenimentul.

Job focus: Interview with a Junior Trader
Articole cariera

Job focus: Interview with a Junior Trader

Cum sa evaluezi corect situatia financiara a companiei in care lucrezi? Cat de sigur este locul tau de munca?

Instabilitatea mediului economic si lipsa de predictibilitate a sistemului fiscal romanesc reprezinta o amenintare reala pentru locurile de munca existente. In acest articol, Hipo.ro iti explica cum sa folosesti informatiile de care dispui pentru a afla daca angajatorul tau este unul puternic si va trece cu bine de criza.    

Eficientizeaza procesul de cautare a unui job

Daca ti-ai pierdut locul de munca, simti cu siguranta cum presiunea financiara apasa tot mai tare odata cu trecerea timpului si trebuie sa gasesti cat mai repede un nou job. Din pacate, in Romania sunt tot mai multe persoane in aceasta situatie, asa ca trebuie sa fii eficient. Hipo.ro iti prezinta cateva modalitati de imbunatatire a procesului de cautare a unui job.

Cum sa detii controlul asupra propriei cariere?

  Tu esti responsabil pentru cariera ta. Atunci cand iti tratezi cariera ca si cand este 100% responsabilitatea ta, criza nu este decat o alta variabila de luat in considerare. Iar tu ramai capabil sa detii controlul carierei tale.    

Cum sa devii indispensabil pentru angajator?

In contextul economiei flexibile actuale, notiunea de siguranta a locului de munca (job security) nu mai are aparent nicio validitate. Cu toate acestea, iti poti creste semnificativ sansele de a-ti pastra jobul devenind un angajat indispensabil pentru companie.