Articole cariera

Caut Angajator
Orientarea catre rezultate

Orientarea catre rezultate presupune asumarea responsabilitatilor si depunerea, in mod constant, a unui efort pentru a atinge rezultatele propuse.  Trebuie sa fii capabil sa te auto-motivezi, sa perseverezi chiar si atunci cand cei din jur renunta, sa investesti timp si resurse pentru a-ti atinge obiectivele prestabilite in timpul stabilit.    

Abilitatile de comunicare

Printre cele mai cautate si apreciate de angajatori se numara abilitatile de comunicare. Comunicarea este actul de transfer al informatiilor dintr-un loc in altul (de la o persoana la alta), verbal, scris (folosind carti, reviste, e-mail, site etc.), vizual (folosind tabele, logo-uri, grafice etc.) sau non-verbal (folosind limbajul trupului, gesturi, tonul si intensitatea vocii).

Rezolvarea de probleme

Cei care detin aceasta abilitate, construiesc abordari logice pentru a rezolva probleme, pentru a gestiona oportunitatile sau situatiile imediate, bazandu-se pe propria pregatire si pe cunostinte, dar cautand si alte referinte sau resurse.    

Flexibilitatea sau Adaptabilitatea

O persoana definita de flexibilitate si adaptabilitate schimba metoda de lucru sau abordarea cand este necesar, pentru a atinge un obiectiv sau pentru a indeplini o sarcina de lucru. De asemenea, ajusteaza stilul sau modul de lucru in functie de fiecare situatie in parte.    

Proactivitatea

O persoana care detine aceasta abilitate indeplineste mai multe sarcini decat ii sunt alocare, face mai multe decat ceilalti se asteapta de la ea, iar toate acestea vor imbunatari si imbogati produsele si serviciile companiei. De asemenea, va ajuta la micsorarea riscurilor si la diminuarea problemelor, preintampinandu-le si abordand cu incredere toate oportunitatile care ii sunt infatisate.  

Cum sa te pregatesti pentru un proces de recrutare prin agentie

Daca esti in cautarea unui loc de munca si ai fost chemat la interviu de o agentie de recrutare, Hipo te ajuta in traseul tau profesional si iti arata cum sa te pregatesti pentru procesul de recrutare printr-o agentie.    

Ce cauta angajatorii la un tanar fara experienta

Nu iti poti gasi un job fara a avea experienta de munca, dar nimeni nu te angajeaza pentru ca nu ai deja experienta? Nu este cazul sa te descurajezi, intrucat exista numeroase situatii in care experienta nu conteaza atat de mult pentru angajator, ba dimpotriva, poate lucra in avantajul tau si al companiei pentru care aplici.    

Cele mai bine platite joburi din Romania

Nu te-ai decis asupra unei cariere sau te gandesti la posibilitatea schimbarii locului de munca? Atunci poti lua in calcul faptul ca cele mai bine platite joburi din Romania se regasesc in domeniile inginerie si productie, servicii bancare si financiare, contabilitate si asigurari, salariile putand depasi 100.000 de euro pe an.  

Ce alegi: freelancer, job part-time sau flexibil?

Nu iti permite timpul sa devii angajat full time sau ideea unei rutine zilnice nu simti ca ti se potriveste? Incearca sa obtii un job part-time/ cu program flexibil sau sa devii freelancer. Afla care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale fiecareia dintre aceste forme de lucru.    

Cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte sa devii freelancer

Este placut sa lucrezi cand vrei si la ce proiect vrei. In plus, se poate castiga foarte bine din asta. Potrivit unui studiu realizat de Rockable la nivel mondial, 44% dintre freelanceri au venituri mai mari decat aveau in postura de angajat al unei companii. Atunci ce te mai opreste sa devii freelancer?