Articole cariera

Caut Angajator
Jurnal de calatorie by Robert Reiss - Insemnarea 10

  Robert Reiss este un tanar roman care a lucrat pentru mai multe luni in Africa. Citeste despre experienta culturala, turistica, dar si profesionala pe care a dobandit-o in Uganda, Ghana si Benin.              

Povestea lui Robert Reiss

    Robert Reiss este un tanar roman, absolvent al facultatilor de Informatica si Psihologie, care a lucrat si calatorit pentru mai multe luni in Burkina Faso, Niger, Ghana, Benin, Uganda si Camerun. Citeste despre experienta culturala, turistica si profesionala pe care a dobandit-o in Africa.      

Povestea Stefaniei Bunceanu - Viata intre doua avioane

  Stefania Bunceanu este o tanara absolventa a facultatii de Psihologie a carei pasiune pentru Coaching si Resurse Umane a dus-o in Africa. Citeste despre experienta profesionala si de viata pe care a dobandit-o in Coasta de Fildes, Senegal, Kenya, Burundi, Camerun, Tchad.        

Povestea Mirunei Nichita - Sapte luni in Africa

Miruna Nichita este o tanara care a lucrat pentru 7 luni in Coasta de Fildes, Gabon, Kenya, Burundi si Congo Brazaville. Citeste despre experienta profesionala si de viata pe care a dobandit-o in Africa.    

5 principii pentru a cere o marire de salariu

O mare parte dintre profesionistii din Romania de azi lucreaza pe salarii care se afla sub nivelul pe care l-ar putea obtine. Daca te consideri printre ei, este momentul sa iei in considerare cererea unei mariri de salariu.  

Cum sa eviti plafonarea in cariera

Tanar la 18-20 de ani cu vise mari pentru cariera sa. 10 ani mai tarziu este intr-un job obscur si neprovocator, in care nu intentiona niciodata sa ajunga, uitand complet de visele sale. Acest articol iti prezinta 4 pasi esentiali pentru a nu ajunge si tu in scenariul de mai sus sau a iesi din el pentru a evita plafonarea in cariera.    

Trainee, internship sau stagiu de practica?
Articole cariera

Internship-uri, programe trainee, stagii de practica – intalnim mereu aceste concepte, insa stim cu adevarat ce inseamna fiecare? Daca v-ati gandit sa urmati un astfel de program si nu stiti clar in ce consta si daca vi se potriveste, acest articol va poate ajuta sa faceti o alegere corecta.

12 mituri despre programele de trainee
Articole cariera

Este prea tarziu pentru mine? Imi permite programul de lucru sa ajung la cursuri si seminarii? Merita sa fac un astfel de program? Am un job asigurat la finalul programului? Acestea sunt doar cateva dintre dilemele cand te gandesti sa urmezi un program de juniorat. In continuare ne-am propus sa analizam cele mai frecvent intalnite mituri pentru a descoperi care dintre ele sunt adevarate si care sunt false.

Cum sa-ti pregatesti CV-ul pentru un program de trainee, internship sau stagiu practica?
Articole cariera

Pentru un program de internship sau trainee se primesc, in general, sute de aplicatii, majoritatea venind de la persoane care nu au nici un fel de experienta profesionala. Din acest motiv un CV bine structurat poate capta atentia angajatorului iar unul completat haotic sau cu greseli gramaticale denota dezinteres din partea candidatului si este eliminat din start.

Cum sa-ti pregatesti scrisoarea de intentie pentru un program de trainee, internship sau stagiu de practica?
Articole cariera

Scrisoarea de intentie poate avea, in cazul unui program de trainee sau internship, o valoare mai mare decat CV-ul pentru angajator. Ea reprezinta reclama ta si te ajuta sa scoti in evidenta lucrurile din CV-ul tau care te pun in valoare si te recomanda ca fiind un candidat ideal pentru programul de internship sau trainee pentru care ai aplicat.