Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri



Ti-ai pregatit CV-ul, dar simti ca mai este nevoie de ceva pentru a sustine candidatura ta pentru jobul mult dorit? Atunci nu ezita sa adaugi si o scrisoare de intentie impreuna cu CV-ul.

Scrisoarea de intentie este un instrument important nu doar cand aplici pentru un job, dar si daca iti doresti o bursa, vrei sa participi la un stagiu de practica sau esti interesat/a de alte oportunitati educationale sau profesionale.
 

Ce este o scrisoare de intentie?

O scrisoare de intentie poate fi un adjuvant al CV-ului tau, ocazia perfecta sa oferi mai multe detalii despre tine, abilitatile tale si de ce tu esti candidatul potrivit pentru oportunitatea la care aplici.
 

De ce este importanta o scrisoare de intentie?

1. Ofera o nota personala si individuala candidaturii tale
Intr-o scrisoare de intentie ai mai mult spatiu pentru a te prezenta si a-ti evidentia calitatile. Poti explica mai usor de ce te potrivesti cu compania, programul sau jobul la care aplici.

2. Iti poti demonstra interesul real pentru companie
Cu ajutorul scrisorii de intentie, poti demonstra ca esti bine informat cu privire la pozitia au oportunitatea la care aplici. De asemenea, poti expune, in detaliu, motivele pentru care ar trebui sa te aleaga pe tine. 

3. Scrisoarea de intentie in completarea CV-ului
In timp ce CV-ul se prezinta mai degraba cu o lista oarecum detaliata a experientei si calificarilor tale, scrisoarea de intentie iti permite sa explici mai profund, poate si cu mai multe exemple sau rezultate ceea ce ai expus in CV-ul tau. Acest lucru poat fi util pentru a evidentia conexiunil dintre experienta ta si cerintele pozitiei.

4. Abilitatile de comunicare scrisa si vorbita
O scrisoare de intentie bine redactata poate evidentia capacitatile tale de a te exprima corect si coerent in scris. Din punctul nostru de vedere nu exista nicio pozitie care sa nu necesite bune abilitati de comunicare. 

Daca argumentele de mai sus nu te-au convins, trebuie sa stii ca 68% dintre recrutori considera scrisoarea de intentie importanta sau foarte importanta pentru candidatura la un job, potrivit unui studiu ResumeGenius.


Sursa: ResumeGenius
 

Cand ar trebui sa atasezi o scrisoare de intentie?

Atunci cand vrei sa aplici citeste cu atentie anuntul de angajare pentru ca de foarte multe ori angajatorul va mentiona daca asteapta si o scrisoare de intentie de la candidati. 

Bineinteles ca nu este obligatoriu ca angajatorul sa ceara o scrisoare de intentie, asa ca poti fi proactiv/a si sa atasezi una mai ales daca:
  • stii ca un angajator este in cautare de noi oameni, dar inca nu a postat jobul (in acest caz te poti folosi de scrisoare pentru a te recomanda si pentru a tine cont de candidatura ta cand deschid pozitiile)
  • lucrezi intr-un domeniu creativ, precum publicitate, design, arhitectura etc (ocazia perfecta pentru a iti dovedi creativitatea in scris)
  • angajatorul are alte pozitii deschise, dar in treecut a mai recrutat specialisti cu experienta ta


Cum se face o scrisoare de intentie model? 

Atunci cand redactezi o scrisoare de intentie pe langa structura acesteia asigura-te ca personalizezi si adaptezi continutul in functie de pozitia la care aplici, la fel ca si in cazul unui CV.

41% dintre recrutori considera introducerea ca cea mai importanta parte a scrisorii, in timp ce 21% dintre considera corpul scrisorii ca fiind cel mai relevant (potrivit aceluiasi studiu ResumeGenius)


Sursa: ResumeGenius

A) Formula de salut

Stii deja ca prima impresie conteaza, asa ca alege cu grija cum incepi scrisoarea ta de intentie. In acest caz exista 2 situatii:
 
  • Daca stii numele destinatarului
Aceasta este situatia ideala, pentru ca poti incepe Stimate Domnule X/Stimata Doamna Y. Incearca sa afli numele persoanei catre care adresezi candidatura ta fie de pe LinkedIn, fie facand un mic research pe Google
 
  • Daca nu stii numele destinatarului
Daca totusi nu ai reusit sa afli cui ar trebui sa adresezi scrisoarea poti folosi o adresare mai generala precum Catre departamentul de resurse umane
 

B) O scurta introducere

Incepe prin a mentiona pozitia pentru care aplici, unde ai aflat despre ea si motiveaza de ce scrii aceasta scrisoare.

C) Corpul scrisorii

Urmeaza partea cea mai importanta a scrisorii tale, corpul scrisorii. Aceste 2 sau 3 paragrafe pe care urmeaza sa le redactezi trebuie sa evidentieze motivatia ta pentru poziitia la care aplici si sa sublinieze de ce experienta si abilitatile tale sunt relevante pentru job si companie. 

Nu uita sa acorzi o atentie sporita rezultatelor tale, ofera exemple specifice despre modul in care ti-ai atins obiectivele sau ai contribuit la succesul fostei companii la care ai lucrat.

D) Concluziile

In aceasta ultima parte poti recapitula pe scurt interesul tau pentru pozitie si dorinta ta de a primi rolul pentru care aplici. 

Nu uita sa lasi si un mesaj scurt recrutorului in care sa il indemni sa te contacteze pentru a discuta mai pe larg despre candidatura ta si sa ii multumesti pentru timpul alocat.

Incheie scrisoarea cu o formula precum Ganduri bune, Cu respect sau Cu sinceritate si apoi semneaza-te cu numele complet.


Scrisoare de intentie online

Daca ai dubii in ceea ce priveste structura scrisorii tale, te poti folosi si de instrumente care genereaza automat scrisoarea de intentie. Tu tot ce va trebui sa faci este sa completezi detalii relevante.

Un astfel de instrument este scrisoare de intentie model european.
 

Generarea unui model scrisoare de intentie cu AI

De asemenea, te poti folosi si de AI, precum ChatGPT pentru a iti scrie scrisoarea de intentie. Tot ce trebuie sa faci este sa scrii un prompt relevant si cat mai detaliat pentru a avea un rezultat satisfacator.

De exemplu: redacteaza o scrisoare de intentie pentru un specialist marketing cu 3 ani de experienta care este interesat de un rol de Digital Marketing Specialist la compania Apple.

Probabil citind ce am scris mai sus te gandesti cum poti face acesta scrisoare sa fie cat mai personalizata, tinand cont ca este generata AI. Noi iti sugeram sa folosesti ceea ce iti rezulta in urma generarii doar ca sursa de inspiratie si sa o personalizezi cat de multi poti. ChatGPT te poate ajuta sa iti dea o structura mai buna, sa iti aseze ideile intr-un mod relevant si sa iti faca conexiunile potrivite intre experienta ta si relevanta lor pentru rol.
 

Scrisoare de intentie angajare

Stimate domnule X,

Prin intermediul acestei scrisori, doresc sa-mi exprim interesul pentru pozitia de Contabil Senior la Compania X, asa cum a fost publicata recent pe platforma de recrutare hipo.ro.

Cu o experienta profesionala de 5 ani in domeniul contabilitatii, am acumulat cunostinte si abilitati extinse care consider ca ma fac un un candidat potrivit pentru aceasta pozitie. Am lucrat in diverse domenii, precum retail, servicii medicale si constructii si am gestionat cu succes sarcini variate in ceea ce priveste contabilitatea, raportarea financiara si analiza fiscala.

In cadrul rolurilor anterioare, am avut oportunitatea de a coordona o echipa de 5 colegi si de a lucra in echipa pentru a asigura o raportare financiara precisa si in termen. De asemenea, am dezvoltat si implementat proceduri si procese imbunatatite, care au condus la eficienta si la reducerea erorilor in fluxul de lucru contabil. Experienta mea include lucrul cu programe si cu diverse sisteme ERP, oferindu-mi abilitatile necesare pentru a ma adapta rapid la tehnologii noi si pentru a lucra eficient cu ele.

Am fost impresionat/a de angajamentul Companiei X fata de excelenta in domeniul contabilitatii si as fi incantat/a sa aduc contributia mea. Sunt hotarat/a sa aduc valoare adaugata prin intermediul expertizei mele in analiza financiara, gestionarea riscurilor si furnizarea de rapoarte precise si utile pentru luarea deciziilor.

Sunt sigur/a ca abilitatile mele, combinate cu pasiunea si angajamentul meu pentru domeniul contabilitatii, ma fac un candidat ideal pentru aceasta pozitie. Astept cu nerabdare sa discut mai multe despre cum pot contribui la succesul continuu al Companiei X in cadrul unui interviu.

Va multumesc pentru considerarea acestei candidaturi. Sunt disponibil/a pentru a oferi orice informatii suplimentare necesare si astept cu interes sa discutam mai multe despre aceasta oportunitate.

Cu respect,

 

De ce sa tii cont atunci in model scrisoare de intentie?

  • Nu depasi o pagina - ca si in cazul CV-ului incearca sa te incadrezi intr-o pagina. Cu siguranta vei reusi sa gasesti formularea perfecta pentru a motiva tot ceea ce iti doresti.
 
  • Personalizare - asa cum am mentionat si mai sus, este important sa personalizezi scrisoarea in functie de jobul si compania la care aplici. Fiecare job are particularitatile sale pe care le poti folosi in avantajul tau pentru a te prezenta ca fiind cel mai potrivit/a pentru pozitia respectiva. Potrivit aceluiasi studiu ResumeGenius, 73% dintre respondenti au raspuns ca adaptarea scrisorii in functie de jobul la care aplici este importanta sau extrem de importanta.
 
  • Profesionalism - acesta trebuie sa insoteasca scrisoarea ta inca de la formula de salut si pana la incheierea ei. 
 
  • Incearca sa nu repeti ce scrie in CV - scrisoarea de intentie ar trebuie sa vina ca o completare a ceea ce ai mentionat in CV, ar trebui sa explice mai in detaliu de ce experienta si abilitatile tale te recomanda pentru jobul respectiv. Asa ca, incearca sa oferi mai multe detalii despre una dintre realizarile tale si sa exemplifici rezultate concrete din cariera ta.
 
  • Arata-ti personalitatea - scrisoarea de intentie este instrument perfect prin care poti adauga un pic din personalitatea ta candidaturii tale. Foloseste-te de punctele tale forte, de ce pasiuni ai, de interesele tale si reflecta-le in cerintele jobului sau programului la care vrei sa aplici.


Cum te asiguri ca scrisoarea de intentie trece de filtrele automate?

Probabil stii deja ca sunt multe companii care folosesc diverse tool-uri pentru a parcurge CV-urile si scrisorile de intentine inainte de a ajunge la un recrutor, tocmai pentru a usura munca acestuia. Pentru a te asigura ca scrisoarea ta de intentie trece de filtrele automate, este important sa iei in considerare cateva aspecte:
 
  • Foloseste cuvinte cheie relevante: Studiaza cu atentie descrierea pozitiei sau a facultatii la care aplici si identifica cuvintele cheie sau termenii specifici din domeniul respectiv. Asigura-te ca incluzi aceste cuvinte cheie in scrisoarea ta, astfel incat sa se potriveasca cat mai bine cu cerintele si asteptarile organizatiei.
 
  • Structureaza scrisoarea in mod clar: Fii organizat/a si structurat/a in redactarea scrisorii tale de intentie. Foloseste titluri si paragrafe clare pentru a evidentia diferitele sectiuni si informatii. Astfel, algoritmul automat va putea sa identifice mai usor continutul relevant.
 
  • Evita folosirea unui limbaj prea elaborat sau fraze complicate: Foloseste un limbaj clar. Incearca sa te exprimi in mod clar, astfel incat mesajul tau sa fie usor de inteles si de interpretat de catre algoritmul automat.
 
  • Asigura-te ca scrisoarea ta este corecta din punct de vedere gramatical si ortografic: Erorile gramaticale sau de ortografie pot fi interpretate de algoritmul automat ca semne de neglijenta sau lipsa de atentie din partea ta.
 
  • Opteaza pentru un format simplu: Evita utilizarea fonturilor neobisnuite sau a elementelor de formatare complexe care ar putea sa nu fie interpretate corect de catre algoritmul automat.


Model scrisoare de intentie word

Ai nevoie de putina inspiratie atunci cand vine vorba despre redactarea scrisorii de intentie? Te poti inspira din modelul nostru de mai jos. Nu uita sa il personalizezi cat mai mult.

Descarca scrisoare de intentie model word


Scrisoare de intentie scurta

Cauti un model de scrisoare de intentie scurt? In acest caz, incearca sa fii cat mai concis/a si sa evidetiezi doar acele realizari care sunt cele mai relevante pentru rolul la care aplici.

Descarca scrisoare de intentie model scurt

 

Scrisoare de intentie pentru facultate

Continutul modelului scrisorii de intentie pentru facultate poate varia in functie de preferintele fiecarui student in redactare. Cu toate acestea, este important sa incluzi urmatoarele informatii pentru a te asigura ca scrisoarea ta te va ajuta sa fii admis:
 

1)Motivatia pentru a aplica la facultatea aleasa

Explica de ce ai ales aceasta facultate in special si de ce te atrage aceasta institutie de invatamant. Poti mentiona programele academice, resursele sau cultura care te-au inspirat sa aplici.
 

2) Interese academice si profesionale

Evidentiaza domeniile de studiu sau specializarile care te intereseaza si motivele pentru care ai ales acestea. Poti mentiona, de asemenea, despre obiectivele tale profesionale pe termen lung si despre cum crezi ca studiile la aceasta facultate te vor ajuta sa-ti atingi aceste obiective.
 

3)Abilitatile si calitatile personale

Subliniaza abilitatile, calitatile si trasaturile personale care te fac un candidat potrivit pentru facultatea respectiva. Poti evidentia capacitatea ta de a lucra in echipa, creativitatea, adaptabilitatea sau orice alte aspecte relevante pentru succesul academic si comunitar.
 

4) Arata-ti interesul pentru activitatile extacurriculare

Arata cum intentionezi sa contribui la viata academica si extracurriculara a facultatii. Poti mentiona interesele tale in activitati, organizatii studentesti sau proiecte de cercetare si cum ai dori sa te implici in ele.
 

5) Incheierea

Incheie scrisoarea cu o exprimare de recunostinta pentru considerarea aplicarii tale si cu o declaratie de disponibilitate pentru interviuri sau pentru orice alte informatii suplimentare solicitate.
 

6) Relevanta experientei anterioare

Daca planuiesti sa aplici la un program de masterat sau doctorat, detaliaza experienta ta academica, extracurriculara si profesionala care te-a pregatit pentru studiile universitare si care sustine aplicarea ta la aceasta facultate. Poti vorbi despre proiecte, voluntariat, stagii sau alte activitati care au contribuit la dezvoltarea ta personala si profesionala.
 

Descarca model scrisoare de intentie facultate


Scrisoare de intentie master

Daca vei dori sa aplici la un master sa stii ca maturitate si nivelul tau de cunostinte trebuie sa se reflecte in continutul acesteia. Foloseste-te de toate atuurile, activitatile extracurriculare si experienta relevanta pentru a demonstra de ce esti un candidat potrivit.

Descarca model scrisoare de intentie master aici

 

Exemplu scrisoare de intentie

Descopera mai jos o serie de modele scrisoare de intentie care te vor ajuta sa redactezi cea mai potrivita candidatura pentru tine.
 

Model scrisoare de intentie pentru angajare fara experienta

Stimate domnule….,

Prin intermediul acestei scrisori, doresc sa-mi exprim interesul pentru programul de internship oferit de Holcim. In calitate de proaspat absolvent al Facultatii de Inginerie Constructii, sunt hotarat sa imi incep cariera in domeniul ingineriei si cred ca oportunitatea de a invata si de a lucra alaturi de profesionisti ar fi o experienta valoroasa pentru mine.

Chiar daca nu am experienta practica directa in domeniu, am acumulat cunostinte solide si am participat activ la proiecte academice care m-au pregatit pentru aceasta oportunitate. In timpul studiilor mele, am fost implicat in proiecte de proiectare si constructie, care m-au familiarizat cu conceptele si principiile fundamentale ale ingineriei. De asemenea, am dezvoltat abilitati tehnice in utilizarea softurilor de proiectare asistata de calculator si am invatat sa lucrez eficient in echipa pentru a atinge obiectivele stabilite.

Sunt motivat sa invat si sa imi dezvolt abilitatile intr-un mediu profesional si sunt pregatit sa ma implic activ in orice sarcini si proiecte ce mi-ar fi atribuite in cadrul programului de internship de la Holcim. Sunt convins ca experienta pe care o voi castiga in timpul acestui internship ma va ajuta sa imi construiesc o cariera solida in aceasta industrie.

Holcim este o companie de renume in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, iar angajamentul sau fata de inovatie si sustenabilitate ma motiveaza sa aplic pentru acest program de internship. Sunt impresionat de valorile si de cultura organizationala a Holcim si as fi onorat sa fac parte din echipa dvs.

Va multumesc pentru considerarea acestei candidaturi. Sunt disponibil pentru interviuri sau pentru orice alte informatii suplimentare pe care le-ati putea solicita. Astept cu nerabdare sa discutam mai multe despre cum pot contribui la echipa Holcim in cadrul unui internship.

Cu respect,

 

Scrisoare de intentie asistent medical

Stimata echipa de recrutare,

Prin intermediul acestei scrisori, doresc sa-mi exprim interesul pentru oportunitatile de angajare in cadrul Grupului Regina Maria, avand in vedere experienta mea de 8 ani ca asistent medical si pasiunea mea pentru furnizarea de ingrijire medicala de calitate.

De-a lungul carierei mele ca asistent medical, am acumulat o experienta valoroasa intr-o varietate de medii si specializari medicale, inclusiv in spitale, clinicile de specialitate si in ingrijirea la domiciliu. Aceasta experienta m-a invatat sa gestionez eficient situatii complexe, sa lucrez in echipa si sa prioritizez nevoile pacientilor intr-un mod empatic si profesional.

Sunt ferm convinsa ca valorile si misiunea Grupului Regina Maria, care se axeaza pe ingrijirea pacientului si furnizarea de servicii medicale de cea mai inalta calitate, se potrivesc cu viziunea mea asupra ingrijirii medicale. Sunt impresionata de angajamentul Grupului Regina Maria fata de excelenta si de inovatie in domeniul medical si as fi onorata sa contribui la continuarea acestui angajament prin intermediul muncii mele.

Abilitatile mele practice, cunostintele solide si experienta vasta in domeniul asistentei medicale ma fac sa cred ca pot aduce o contributie semnificativa echipei. Sunt motivata sa ofer ingrijire de calitate si sa contribui la imbunatatirea experientei pacientului in cadrul institutiilor medicale.

Va multumesc pentru timpul acordat acestei candidaturi. Sunt disponibila pentru interviuri si pentru orice informatii suplimentare pe care le-ati putea solicita. Astept cu nerabdare oportunitatea de a discuta mai mult despre modul in care pot aduce valoare adaugata la Grupul Regina Maria.

Cu respect,

 

Model scrisoare de intentie business

Stimate domnule/Stimata doamna,

Prin intermediul acestei scrisori, doresc sa-mi exprim interesul pentru oportunitatile de cariera disponibile in cadrul companiei/organizatiei dumneavoastra. In calitate de proaspat absolvent al Facultatii de Business, sunt entuziasmat sa-mi incep cariera profesionala si cred ca experienta si educatia mea ma fac un candidat potrivit pentru rolurile disponibile in cadrul companiei/organizatiei dumneavoastra.

Durata studiilor mele la Facultatea de Business m-a pregatit pentru a intelege complexitatea lumii afacerilor si m-a echipat cu cunostintele si abilitatile necesare pentru a reusi intr-un mediu profesional dinamic. Am dobandit cunostinte solide in domenii precum management, marketing, finante, contabilitate si strategie de afaceri, iar proiectele si stagii in cadrul facultatii mi-au oferit oportunitati valoroase de aplicare practica a acestor cunostinte.

Sunt pasionat de dezvoltarea mea profesionala si sunt hotarat sa imi construiesc o cariera de succes in domeniul afacerilor. Sunt un individ proactiv, creativ si orientat spre rezultate, cu abilitati excelente de comunicare si de lucru in echipa. Sunt dedicat sa invat si sa ma dezvolt continuu, iar adaptabilitatea si entuziasmul meu pentru noi provocari ma fac sa cred ca pot aduce o valoare semnificativa la echipa dumneavoastra.

Sunt convins ca experienta mea academica si entuziasmul meu pentru domeniul business-ului ma fac un candidat ideal pentru orice roluri disponibile in cadrul companiei/organizatiei dumneavoastra.

Va multumesc pentru considerarea acestei candidaturi. Sunt disponibil pentru interviuri si pentru orice alte informatii suplimentare pe care le-ati putea solicita. Astept cu nerabdare oportunitatea de a discuta mai mult despre cum pot aduce valoare adaugata la echipa dumneavoastra.

Cu respect,

 

Scrisoare de intentie voluntariat

Stimata echipa a organizatiei de voluntariat,

Prin intermediul acestei scrisori, doresc sa-mi exprim interesul si pasiunea pentru a deveni voluntar in cadrul organizatiei dumneavoastra. Sunt o tanara entuziasta si dedicata, interesata sa imi aduc contributia la comunitatea noastra si sa fiu parte din schimbarea pozitiva pe care o promovati.

De-a lungul anilor, am fost impresionata de impactul pe care organizatiile de voluntariat il au in comunitati si de rolul esential pe care il joaca in sustinerea celor aflati in nevoie. Imi doresc sa imi aduc contributia si sa imi implic abilitatile si timpul in proiectele si initiativele pe care le desfasurati.

Sunt pregatita sa ma implic activ in activitatile organizatiei dumneavoastra si sa ma alatur eforturilor de a face o diferenta pozitiva in comunitatea noastra. Abilitatile mele de comunicare, organizare si lucru in echipa, impreuna cu determinarea si entuziasmul meu, ma fac sa cred ca pot aduce o contributie valoroasa la proiectele voastre.

Sunt deosebit de interesata de [specifica aici domeniul sau proiectele de voluntariat in care esti interesat sa te implici, daca este cazul] si sunt dornica sa invat si sa ma dezvolt in timp ce contribui la eforturile organizatiei dumneavoastra. Sunt deschisa sa ma implic in orice fel de activitati sau initiative pe care le considerati potrivite si necesare.

Va multumesc pentru considerarea acestei candidaturi si pentru eforturile dumneavoastra in sprijinirea comunitatii noastre. Sunt disponibila pentru intalniri sau pentru orice alte informatii suplimentare pe care le-ati putea solicita. Astept cu nerabdare oportunitatea de a face parte din echipa voastra si de a contribui la misiunea voastra nobila.

Cu respect,

 
Descarca Model scrisoare de intentie bursa (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie proiect (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie firma (doc)
Descarca Model scrisoare de recomandare asistent medical (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie contabil senior (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie student marketing (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie voluntariat (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie profesor (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie secretara (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie pentru aplicatii spontane (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie pentru masterat strainatate (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie pentru masterat strainatate engleza (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie pentru Erasmus
Descarca Model scrisoare de intentie agent-vanzari (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie assistant manager (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie avocat (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie economist (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie HR (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie inginer senior (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie manager (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie marketing senior (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie practica (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie internship (doc)
Descarca Model scrisoare de intentie farmacist (doc)
Descarca model scrisoare de intentie programator (doc)

Scrisoarea de intentie este o parte importanta a candidaturii tale pe care nu ar trebui sa o ignori. Stim ca este dificil sa redactezi o scrisoare, mai ales atunci cand presupune sa fii structurat si concis, dar nu imposibil. Speram ca sfaturile noastre iti vor fi de folos si vei reusi sa redactezi o scrisoare care sa reflecte personalitatea si potrivirea ta cu rolul ales.

 
Citeste si:  

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI