METRO.digital modeleaza in Google Cloud viitorul industriei angro




METRO.digital Romania face un pas important catre digitalizarea comertului cu ridicata, investind in formarea angajatilor in Google Cloud.


Subiecte importante:


Parteneriatul dintre METRO.digital si Google Cloud accelereaza inovatia pentru afacerile METRO in 24 de tari. 


● Peste 250 de angajati METRO.digital din Romania si Germania au investit peste 5.272 de ore de formare in ultimele 12 luni pentru a se perfectiona in vederea pregatirii pentru cloud. 



Cooperarea este intensificata prin proiecte si evenimente comune. 



„Am facut echipa cu Google Cloud pentru a atinge doua obiective principale. In primul rand, valorificarea experientei Google Cloud pentru a accelera strategia noastra de cloud si pentru a muta solutiile noastre digitale in Google Cloud cat mai eficient posibil. In al doilea rand, pentru a le permite colegilor nostri sa aiba acces la un set-up inovator si provocator si sa isi dezvolte abilitatile”, spune Adrian Postelnicu, Chief Product Officer METRO.digital Romania. „In doar un an, vedem deja impactul pozitiv si rezultatele acestui parteneriat. Tot mai multe solutii si produse sunt mutate in Google Cloud, iar impactul asupra clientilor si afacerilor noastre creste in acest proces. De asemenea, angajatii nostri se bucura de bogatia de cunostinte pe care Google Cloud o ofera, aducand un dublu beneficiu de perfectionare individuala si de certificari, plus calitatea sporita a implementarilor in produsele noastre digitale. Una peste alta, a fost o experienta minunata pana acum si asteptam cu nerabdare continuarea parteneriatului in anii urmatori”, a completat el. 


550 angajati din cadrul METRO.digital Romania si Germania au investit deja peste 5.200 de ore de formare in primul an de colaborare cu Google Cloud, ceea ce a dus la obtinerea a mai mult de 20 certificari profesionale. Perfectionarea si certificarea personalului METRO.digital se realizeaza prin intermediul unui program de formare cuprinzator al Academiei digitale si al Cloud Hub-ului METRO. Angajatii METRO.digital sunt incurajati sa isi ia timpul necesar pentru a invata si a trece examenele intr-un format hibrid, fie in ritmul propriu, fie in cadrul unor sesiuni de grup dedicate, conduse de formatori Google Cloud.


„Cea mai buna modalitate de a invata este practica, iar [...] certificarile Professional Cloud Architect si Associate Cloud Engineer m-au ajutat sa inteleg mai bine peisajul Google Cloud si sa implementez cerintele de business folosind o structura bine gandita, bazata pe cele mai bune practici Google Cloud", spune unul dintre inginerii full-stack din echipa METRO.digital Romania, Razvan-Cristian Mares. Faptul ca a facut parte dintr-un grup virtual de studiu i-a oferit, de asemenea, "motivatia de a studia in fiecare saptamana" pentru obiectivele sale si sansa de a „impartasi concluziile cu membrii grupului si cu profesorii" si de a participa la evenimente precum Google Cloud Hackathon si cursuri de formare unice care i-au sporit cunostintele despre Google Cloud. „Certificarile imi vor deschide noi oportunitati in cadrul METRO.digital si atesta faptul ca pot sa ma descurc in mod competent cu tehnologiile Google Cloud", a adaugat el. 


METRO.digital realizeaza deja strategia METRO Cloud prin proiectul METRO Integration Platform, cu scopul de a migra solutiile middleware din infrastructura curenta on-premise in Google Cloud pana la 31 noiembrie 2022. Migrarea va avea ca rezultat o operabilitate si o mentenabilitate fara complicatii. 


„Suntem incantati sa vedem cum METRO.digital Romania creeaza valoare pentru clientii, echipele si afacerile sale pe masura ce isi migreaza sarcinile de lucru catre Google Cloud”, a declarat Laurence Lafont, vicepresedinte, Industry Sales, EMEA, Google Cloud. 


In perspectiva celui de-al doilea an de colaborare, METRO.digital si Google Cloud vor continua sa investeasca in extinderea proiectelor si evenimentelor comune, in extinderea oportunitatilor de formare si certificare in domeniul cloud pentru personal si in furnizarea de solutii cloud inovatoare pentru clientii angro. 




Despre METRO.digital 


METRO.digital este compania de produse tehnologice a METRO, principalul specialist international in comertul alimentar cu ridicata. Cu o experienta indelungata in industria angro la nivel global, METRO.digital dezvolta servicii si produse IT personalizate la nivel mondial pentru toate tarile METRO. Localizati in Germania si Romania, angajatii METRO.digital lucreaza in permanenta la un singur obiectiv: digitalizarea industriei angro. METRO.digital valorifica istoria indelungata si expertiza METRO in domeniul B2B pentru a construi un ecosistem de piata mai sustenabil, plasand nevoia clientului in centrul organizatiei. 
 

Citeste si:

 
 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI