Smart Factory Engineer - IT- Plant (Sibiu)

This job is no longer active!

View all jobs Continental active


View all jobs Smart Factory Engineer - IT- Plant (Sibiu) active on Hipo.ro

View all jobs Engineering active on Hipo.ro


Employer: Continental
Domain:
 • Engineering
 • Job type: full-time
  Job level: 1 - 5 years of experience
  Location:
 • Sibiu
 • Updated at: 01.07.2016
  Short company description

  Concernul Continental AG este unul dintre furnizorii de top ai industriei auto din lume. În calitate de furnizor de sisteme de frânare, sisteme și componente pentru trenuri de rulare și sasiuri, instrumente, soluții de informare și divertisment, electronică auto, pneuri și produse tehnice din elastomeri, Continental contribuie în mod constant la un plus de siguranță în trafic și la protecția climei la nivel global. De asemenea, Continental este un partener în comunicarea auto interconectată.

  Continental Automotive
  La Continental Automotive în România, peste 7000 de oameni lucrează în centrele de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, Sibiu şi Iaşi şi în unităţile de producţie din Sibiu, Timişoara şi Braşov. Inginerii noştri dezvoltă soluţii software, hardware şi de design mecanic pentru aplicaţii în interiorul maşinii, pentru siguranţă, motor şi transmisie, cât şi sisteme de navigaţie şi instrumente de bord pentru viitoarele maşini şi camioane.
  Programe pentru studenţi
  • Job-uri part-time şi full-time;
  • Practică de vară;
  • Burse private;
  • Proiecte de diplomă;
  • Cursuri pe diverse domenii automotive susţinute de specialişti din cadrul companiei în universităţile partenere;
  • Vizite de companie, workshopuri şi competiţii.

  Continental Tires
  Continental Anvelope Timișoara este prima și cea mai mare investiție a corporației Continental în România. Compania investește constant pentru îmbunătățirea constantă a tehnicii, tehnologiei și calității proceselor și produselor sale, în același timp axându-se pe noile tehnologii de protecția mediului și de ergonomie. În cei peste 15 ani de activitate, Continental a investit peste 400 milioane de euro în fabrica sa de anvelope și a creat peste 2.400 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timișoara a livrat, până în prezent, peste 165 de milioane de anvelope clienților din Europa și din întreaga lume.

  În prezent, fabrica produce o gamă largă de anvelope, de la 13 la 20 de țoli, inclusiv anvelope inovatoare pentru vehicule electrice, anvelope premium, de înaltă performanță, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

  Aflată pe una din platformele industriale ale orașului (Platforma Industrială UMT Nord) Continental Anvelope Timișoara duce mai departe tradiția industrială a Timișoarei, acesta fiind unul din motivele pentru care una din direcțiile strategice majore ale companiei este implicarea în viața comunității locale, prin programe de susținere a sănătății, educației și vieții culturale ale orașului.


  Dacă îţi doreşti un job provocator într-un mediu multinaţional, cu oportunităţi excelente de dezvoltare a carierei atât din punct de vedere tehnic cât şi managerial, cu tehnologie de ultimă oră, în cadul unei echipe tinere, motivate şi dinamice, îţi oferim salarii competitive şi un pachet important de beneficii.

  Requirements

  .

  Responsibilities

  With sales of €34.5 billion in 2014, Continental is among the leading automotive suppliers worldwide and currently has approximately 200,000 employees in 53 countries. The Automotive Group with its three divisions Chassis & Safety (sales of approx. €7.3 billion in 2013, roughly 36.500 employees), Powertrain (sales of approx. €6.3 billion in 2013, roughly 32,400 employees) and Interior (sales of approx. €6.6 billion in 2013, roughly 34,400 employees) achieved sales of approximately €20 billion in 2013. The Automotive Group is present in more than 170 locations worldwide. As a partner to the automotive and commercial vehicle industry, it develops and produces innovative products and systems for a modern automotive future in which cars provide individual mobility and driving pleasure consistent with driving safety, environmental responsibility, and cost-efficiency.

  Job description  * Work independently or as part of a team, to design and develop Smart Factory solutions
  * Advance data analysis with defined data mining methods and algorithms
  * Develop understanding of business processes, goals and strategy (business understanding)
  * Visualization of data and analytics results
  * Analyze complex data environments, comprising of multiple data sources and formats
  * Deliver insights to generate actionable recommendations
  * Document technical details of work
  * Gather and process raw data at scale (including writing scripts, web craping, calling APIs, write SQL queries etc)
  * Wrangling of heterogeneous data sets, explore and discover new insights


  Job requirements  * BS/MS (preferred) in Computer Science, Mathematics, Statistics or equivalent
  * Applied skills in using Big Data technologies (Hadoop, No SQL) is a plus
  * Skills in using of statistics and data mining software packages is a bonus (IBM SPSS, SAS, RapidMiner, KNIME)
  * 1-3 year experience in IT jobs (software development, database administration, data warehousing or similar)
  * Expertise with programming/ scripting languages such as Java, Python, R, Scala, Perl, SQL
  * Initiative and creativity, persuasion and assertiveness
  * Advanced English - excellent English written and oral communication skills (German and other language skills are of advantage)
  * Proficiency in compiling data, creating reports and presenting information
  * Ability to work independently with minimal supervision, using initiative to anticipate needs in areas of responsibility
  * Ability to develop scenario analysis using different approaches
  * Critical and proactive thinker with capacity to quickly learn programming languages will be strongly considered
  * Design and development experience working with large scale data warehouse, data mining and analytics platforms is a plus
  * Data modeling, data ingestion approaches for structured, semi-structured and unstructured datasets
  * Excellent problem-solving and analytical skills
  * Ability to change direction quickly based on data analysis
  * Enjoying discovering and solving problems


  What we offer  * Pay for Performance Programs *Relocation Package *Personalized Development & Training Programs *Specific Training on the Job, on Site or in Worldwide Continental Locations *Flexible Working Time *System for Valuing Improvement Ideas *Health Management Programs & Medical Room Available on Site *Canteen & Discounts Available on Site *Wellness & Sport Centers Discounts *Sport Competitions, Social Activities and Community Projects

  Let your ideas shape the future. Take the first step and fill in the online application.