Ce scrii la obiectiv profesional in CV?



Daca CV-ul este cartea ta de vizita in procesul de recrutare, am putea spune ca obiectivul profesional este elevator pitch-ul tau. Dar ce este un obiectiv profesional? Acesta reprezinta un plus la CV-ul tau si poate fi un avantaj atat pentru un proaspat absolvent, cat si pentru profesionist cu multi ani de experienta.

Ce inseamna obiectiv profesional?

Acesta reprezinta 2-3 propozitii la inceputul CV-ul tau prin care tu poti explica care sunt obiectivele tale si cum jobul pentru care aplici te va ajuta sa le atingi.

Probabil cunosti deja faptul ca un recruiter parcurge un CV in cateva secunde, ceea ce inseamna ca trebuie sa ai cateva puncte care sa atraga atentia de la inceput. In acest caz un rol foarte important il joaca obiectivul profesional cv.

In partea de sus a CV-ului, dupa datele de contact ar trebui sa se regaseasca obiectivul profesional. Acesta ar trebui sa sublinieze abilitatile tale, experienta si plusurile pe care le-ai aduce in cadrul companiei daca ai obtine rolul dorit.

De ce sa scrii un obiectiv profesional?

Te poti folosi de obiectivul profesional pentru a demonstra ca esti un candidat calificat pentru rolul pe care ti-l doresti. Tinand cont de faptul ca un recruiter va citi mai multe CV-uri pentru aceeasi pozitie, ei pot folosi obiectivul profesional ca mecanism de departajare al candidatilor. 
 

Ce scrii la obiectiv profesional in CV?


1. Personalizeaza obiectivul profesional
Daca nu stii de unde sa incepi cu scrierea obiectivului incepe prin a crea o scurta motivare de ce te-ai potrivi pentru fiecare job de care esti interesat/a. Ar putea fi tentant si mult mai usor sa scrii un obiectiv generic care sa se potriveasca cu oricare job la care ai aplica, dar acest lucru nu te va ajuta sa te evidentiezi. 

De exemplu, in loc sa spui ca esti in cautarea unei pozitii pe Digital Marketing Specialist, poti spune ca vrei sa lucrezi ca Digital Marketing Specialist la compania X pentru ca …. Astfel arati specificitate si obiectivul tau reprezinta o declaratie mai puternica si personalizata care poate atrage atentia unui recruiter.

2. Scrie la persoana a 3 a singular
Standarul in ceea ce priveste scrierea obiectivul profesional este sa scrii la persoana a 3 a singular. Pronumele personale pot fi interpretate ca fiind prea personale si informale pentru cititor.

Pentru a evita persoana I, dar si vorbitul la persoana a III a poti formula astfel:

In cautarea unul rol de asistent manager la compania X
In loc de….
Imi caut un rol de receptioner

3. Scoate in evidenta cele mai puternice calitati
Ai bune abilitati de comunicare? Sau poate ai ani de experienta intr-o anumita industrie? Oricare calitati ar fi asigura-te ca le evidentiezi cat mai bine. Scopul tau este sa te faci remarcat/a in randul celorlalti candidati.

In cazul in care nu stii ce calitati sa mentionezi parcurge descrierea jobului de care esti interesat/a si scoate pentru obiectiv profesional cuvinte cheie, pe care mai apoi sa le folosesti si in descrierea ta. De exemplu, daca se cauta un candidat proactiv si focusat pe rezultate include aceste cuvinte atunci cand te descrii. 

4. Nu uita de abilitatile tale
Actiunile cantaresc mai mult decat vorbele. Asa ca foloseste abilitatile tale pentru a exemplifica toate calitatile despre care vorbeam la punctul anterior. 

Un lucru important pe care nu trebuie sa il uiti este ca abilitatile pe care le mentionezi trebuie sa fie specifice si relevante jobului pentru care aplici.

5. Nu scrie foarte mult
Incearca sa nu scrii mai mult de 2-3 randuri. Mentioneaza doar lucrurile cele mai importante.
 

Ce inseamna obiectiv profesional bun?

Iata un obiectiv smart exemplu.

Absolvent al facultatii de design cu experienta in crearea de continut digital si productie, cu nivel avansat de cunostinte in Adobe Creative Suite. Interesat/a sa dezvolt abilitatile de design intr-o agentie de publicitate pentru clienti din sectorul FMCG.

De ce acesta este un obiectiv bun?

Pentru ca se mentioneaza urmatoarele:
  • rolul curent
  • punctele forte (experienta in continut digital si productie)
  • hard skills (suita Adobe)
  • obiectivul (sa dobandeasca si mai multa experienta intr-o agentie)

Exemple de obiective profesionale pentru CV

a) Proaspat absolventi sau 1-2 ani de experienta

Pentru un proaspat absolvent sau un candidat cu putina experienta, obiectivul profesional este esential. In acest pas al carierei, neavand foarte multa experienta te poti folosi de obiectivul profesional pentru a evidentia de ce ai aduce un plus companiei.

Obiectiv profesional CV exemple

Obiectiv profesional marketing: Specialist marketing cu un an de experienta in cautarea unei pozitii full-time in cadrul careia sa asist procesul creativ al continutului social media.

Obiectiv profesional CV fara experienta: Absolvent motivat al facultatii X cu bune abilitati de comunicare si de organizare in cautarea unui internship care sa potenteze cunostintele si abilitatile mele tehnice.

Profesionist cu experienta in relatii clienti in cautarea unei pozitii de steward care sa ofere oportunitatea de a asigura siguranta pasagerilor si confortul acestora.

Obiectiv profesional student: Proaspat absolvent motivat al facultatii de Comunicare de la Universitatea Bucuresti in cautarea unui rol in care sa valorific bunele abilitati de organziare a evenimentelor pentru studenti.

b) Profesionisti cu peste 5 ani experienta

Si candidatii cu experienta de peste 5 ani se pot folosi de obiectivul profesional atunci cand sunt in cautarea unui nou job sau iti doresc o reconversie profesionala.  

Afla mai multe despre reconversia profesionala aici

Exemple de obiective profesionale pentru CV

Obiectiv profesional contabil: Contabil cu peste 6 ani experienta in cautarea unei noi experienta in domeniul X. Absolvent al facultatii X cu bune abilitati analtice, de comunicare si atentie la detalii.

Obiectiv profesional marketing: Specialist marketing cu peste 5 ani de experienta in crearea si administrarea campaniilor social media care doreste avansarea la o pozitie de Digital Marketing Specialist pentru si mai multa implicare in administrarea campaniilor.

Profesor cu peste 10 ani de experienta in predarea la liceu doresc sa valorific aceasta experienta din scolile publice pentru a sustine sesiuni de training in companii mari si mici.

Obiectiv profesional vanzari: Reprezentat vanzari cu bune abilitati de persuasiune interesat/a de o pozitie de reprezentant vanzari la compania X, pentru a putea dezvolta abilitatile de relatii clienti si negociere.

Obiectiv profesional asistent manager: Candidat/a cu spirit de echipa si motivat/a imi doresc un rol de asistent manager la compania X pentru a aplica bunele abilitati interpersonale si dorinta de a solutiona orice problema.

Obiectiv profesional resurse umane: Recruiter cu 3 ani de experienta in coordonarea evenimentelor interne din cadrul companiei, cu bune abilitati de organizare si atentie la detalii interesat/a de o pozitie full-time ca manager de resurse umane.

Obiectiv profesional banci: Bancher cu peste 7 ani de experienta in cadrul unei banci din Spania. Interesat/a de un rol de manager regional al bancii X unde abilitatile interpersonale si de leadership vor reprezenta un adevarat atuu.

Obiectiv profesional farmacist: Asistent farmacist cu dovedite cunostinte si bune abilitati de comunicare doresc o pozitie de asistent farmacist la compania X. Experienta in domeniu si pasiunea pentru farmacie vor reprezenta un plus in cadrul companiei.

Obiectiv profesional avocat: Avocat cu 11 ani de experienta in sectorul public, cu un nivel avansat de adaptabilitate si capacitate de a lucra sub stres doresc un rol de avocat in cadrul firmei X.

Obiectiv profesional IT: Developer proactiv cu 9 ani de experienta in cautarea unei pozitii de lead web developer la compania X unde pot valorifica experienta vasta in web design, iar unde abilitatile de people management vor ajuta la construirea unei echipe puternice.

Obiectiv profesional in engleza: Highly self-motivated and detail-oriented financial analyst seeking position as a Senior Financial Analyst to apply quantitative and analytical skills, planning, metric reporting, forecasting and other related skills in alignment with the company's financial goals.

Speram ca ti-am raspuns la intrebarea “Ce sa scriu la obiectiv profesional”. Indiferent daca te referi la experienta ta in management de proiect, la realizarile sau la abilitatile pe care le-ai dezvoltat de-a lungul carierei, un obiectiv profesional scris corect te va ajuta sa iesi in evidenta. Aloca-ti timp si lucreaza la obiective profesionale personalizate pentru fiecare job la care aplici si asigura-te ca te pui intr-o lumina pozitiva.

 


Citeste si:  


 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri

ULTIMELE JOBURI