Articole cariera

Caut Angajator
Ce sa nu faci la un Interviu de Grup - Pregateste-te eficient

Interviul de angajare de grup este o modalitate eficienta prin care companiile testeaza simultan mai multi candidati, oferindu-le posibilitatea sa isi demonstreze capacitatea de lucru in echipa, abilitatile de leadership si de argumentare si adaptare la situatii neasteptate. Noi iti spunem cum sa te pui in valoare!

Cum stii cat de bine te-ai descurcat in timpul interviului de angajare?

Emotiile din timpul unui interviu sunt inevitabile, dar exista metode care te ajuta sa le stapanesti si sa le folosesti in beneficiul tau. Astfel, pe langa faptul ca vei lasa o impresie buna angajatorului, vei avea si posibilitatea sa fii lucid, sa iti folosesti spiritul critic si sa te autoevaluezi chiar in timp ce discuti cu intervievatorul.  

Interviul pe Skype - Ghidul complet care te ajuta sa te pregatesti pentru interviul Video

Interviul video a inceput ca o tehnica folosita in special de companiile din industria IT. In ultimii ani a devenit, insa, din ce in ce mai popular in toate domeniile datorita avantajelor evidente. Am pregatit cateva sfaturi pentru ca tu sa treci cu succes de aceasta etapa a procesului de recrutare!

De ce stagiul „Drive Your Future” este cel mai bun start in cariera ta

Esti student sau masterand si nu ai experienta de lucru? La Grup Renault Romania te asteptam sa faci primul pas in cariera prin intermediul programului de stagiu « Drive Your Future”. In 3 luni, te vei familiariza cu activitatile specifice industriei auto, vei castiga experienta relevanta in domeniul ales sub indrumarea specialistilor nostri, poti sa iti realizezi lucrarea de licenta si vei putea participa...

Intrebari dificile la Interviu - cum sa eviti capcanele din procesul de recrutare

Interviul de angajare este o ocazie excelenta ca angajatorul sa te cunoasca mai bine, sa iti cunoasca preocuparile, experienta anterioara, precum si planurile profesionale de viitor. Asta nu inseamna, insa, ca esti obligat sa ii furnizezi detalii legate de viata ta personala sau ca trebuie sa ii impartasesti lucruri in legatura cu care te simti incomod. Noi iti spunem cum sa eviti aceste situatii!

Nu toate joburile se nasc egale. Sunt unele care iti ofera un start accelerat in cariera.

Nu toate joburile se nasc egale. Sunt unele care iti ofera un start accelerat in cariera. Daca anul acesta termini studiile sau le-ai terminat recent, am pregatit pentru tine cateva programe de trainee care iti pot accelera cariera spre o pozitie de management, iar unele iti pot oferi chiar expunere internationala. Alaturi de programele de practica si internship disponibile, un absolvent are oportunitatea de a aplica...

6 lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand devii manager

Cariera oricarui profesionist ajunge intr-un moment-cheie atunci cand trecere de la o pozitie de expertiza la o pozitie manageriala. Tranzitia aceasta nu se produce brusc, iar schimbarile care o insotesc se intampla la mai multe niveluri. Iata care sunt cele mai importante dintre ele.

Greseli la interviul de angajare

Experienta profesionala si compatibilitatea cu compania nu sunt singurele aspecte de care tine cont un recruiter la interviu. Aceste aspecte pot fi evaluate, in mare, prin intermediul CV-ului si al scrisorii de intentie. Este foarte importanta comunicarea din timpul interviului, care ii poate oferi multe informatii esentiale in evaluare, pe care nu le poate extrage din CV.

Vreau sa ma vand cat mai bine intr-un interviu de angajare!

Adevarul este ca, cu cat vei incerca sa te vinzi mai bine, cu atat vei crea angajatorului anumite expectante. Devenind angajat in compania respectiva, expectantele create la interviu vor deveni “key performance indicators”, iar tu va trebui sa le atingi (pentru ca in functie de ele vei fi evaluat!).

Cum sa obtii job-ul dorit daca esti pasionat de calatorie

Calatoria este perceputa de cei mai multi oameni drept o pasiune, o activitate de timp liber. Lucru care nu este departe de adevar. Dar ce ai spune daca ai afla ca pasiunea ta pentru tari exotice, pentru orase moderne, pentru zonele rurale de peste hotare se poate concretiza in competente cheie in CV-ul tau?