Sfaturi pentru un interviu intr-o limba straina



Procesul unui interviu de angajare poate fi dificil, dar sa ai un interviu de angajare intr-o limba straina este mult mai complicat (suna a descurajare, dar nu este asa). Exista sansa sa te simti inconfortabil si sa fii nesigur pe tine ca ai inteles cu exactitate intrebarile adresate. Nu este un lucru care sa te rusineze, este firesc sa te simti agitat pentru ca nu este limba materna cu care esti obisnuit.

Mai mult, în zilele noastre lumea este intr-o deplina schimbare rapida, unde totul tinde sa se globalizeze, iar cunoasterea limbilor straine este o parte esențială a oricarui plan de afaceri de succes. De aceea, daca stii mai multe limbi straine, este momentul sa le pui la treaba fara frica!

Astfel, daca urmeaza sa iei parte la un interviu de angajare intr-o limba straina care nu este limba ta materna, atunci avem cateva sfaturi extrem de utile care te vor ajuta sa lucrezi la angajatorii de top.

Exerseaza un interviu in engleza

Pentru a depasi cu succes procesul de interviu de angajare in engleza trebuie sa-ti exersezi abilitatile de comunicare in aceasta limba straina. Cel mai bun mod de a te pregati este sa inveti cateva cuvinte din vocabularul specific pentru interviuri. Mai mult, ai putea sa te familiarizezi cu ce intrebari se pun la un interviu in engleza prin cateva exemple (“What are your strengths/weaknesses?”, “Why should I hire you?” etc).

De asemenea, din CV-ul tau ai putea memora cateva cuvinte din descrierea personala in engleza pentru interviu. In acest fel, vei fi pregatit sa raspunzi la intrebarea “What can you tell me about yourself/your work experience”, precum si la alte intrebari frecvente la interviu in engleza care au acelasi topic.

Vizioneaza/asculta un interviu de angajare in germana

Daca limba engleza este mai comuna in zilele noastre, ei bine un interviu in limba germana ar putea sa iti puna cateva bete in roate. Chiar daca ai urmat cursuri de invatare a limbii germane si ai certificate specifice care atesta aceasta reusita, ar fi bine sa te obisnuiesti cu cateva expresii specifice unui interviu in germana. De aceea, recomandarea noastra este sa urmaresti videoul urmator si sa te gandesti la posibilele raspunsuri pentru a avea o prezentare in germana pentru interviu cat mai buna.
'

Fii sincer la un interviu de angajare in franceza

Stim ca aceasta limba se studiaza de la varste mici la scoala, si ca teoretic ai putea comunica cu usurinta in aceasta limba, insa nu minti in CV-ul tau ca ai un nivel avansat de comunicare si scris in limba franceza.

La interviurile de angajare, ca si in viata, onestitatea este cea mai bună politica! Mai mult, daca ai obtinut un certificat care atesta nivelul tau de a putea comunica cu usurinta in limba franceza in urma cu cinci ani, dar nu ai mai vorbit un cuvant in franceza de atunci, este mai bine sa nu adaugi "nivel de franceza nativ” pe CV daca vrei sa obtii un interviu de angajare in limba franceza. În acest fel, intervievatorul tau ar putea fi mai degraba impresionat decat dezamagit de abilitatile tale.

Daca situatia este putin mai diferita si ai abilitati excelente de conversatie, dar nu ai un certificat oficial care sa sustina aceasta abilitate, poti oricand sa specifici afirmand in CV ca ai un nivel avansat de vorbire si un nivel intermediar de scriere. Acest lucru ar putea convinge un intervievator sa te cheme la un interviu in limba franceza.

Daca ai nevoie de o prezentare in franceza la interviu, poti urmari videoul urmator care te va ajuta sa "prinzi” expresii si cuvinte specifice pentru nu fi luat prin surprindere cu viitoarele intrebari.
 

Este de inteles faptul ca un interviu intr-o limba in care nu vorbesti fluent poate fi dificil, dar nu este la fel de dificil precum iti imaginezi. Desigur, cel mai probabil nu vei putea raspunde la fel de repede si unele raspunsuri vor necesita mai mult timp pe masura ce trebuie sa te gandesti, dar viteza discursului nu inseamna fluenta pe care o ai intr-o limba anume. Asadar, asa cum spun englezii Take your time!
 

Citeste si:

 

 

 

Va recomandam si:

Model CV 2024