Articole cariera

Caut Angajator
Despre locul profesiei in viata noastra

In ultima perioada, imi adresez mie insami adeseori aceasta intrebare: “Unde se afla PROFESIA in viata mea » ? Si cred ca nu la locul potrivit.

Care sunt schimbarile pe piata muncii din Romania in 2021?

Care sunt cele mai importante lucruri pe care un candidat/un angajat trebuie sa le stie despre piata muncii din Romania in 2021?

Despre varsta si de ce nu e un impediment in angajare

De curand am luat parte la un proces de recrutare in cadrul caruia am inteles un lucru esential despre varsta in angajare.

Zile Libere 2021 – cum arata calendarul sarbatorilor legale?

Pentru 2021 suntem optimisti, speram sa mergem in vacantele planificate si sa ne bucuram de weekend-urile prelungite.  

Sfaturi de la tata, pentru un start frumos in orice profesie

Cand eram la inceput de cariera, tata mi-a dat cateva sfaturi pe care le-am inteles, deslusit si, mai ales, probat, pe parcursul a 15 ani de experienta profesionala.

Consiliere in cariera. Ce urmeaza dupa finalizarea studiilor?

“La ce facultate mergi, ce vrei sa te faci cand cresti mare?” Prea mults presiune pentru un adolescent la final de liceu. Noi ti-am pregatit o lista de sfaturi care sa te lanseze in cariera sau sa te ajute sa-ti clarifici directia.

Secretul unei vieti profesionale implinitoare

Eu cred ca nimeni nu are sau a avut o viata profesionala care sa includa doar success. Si mai mult, succesul nu a venit doar pentru cei cu studii superioare. Ca orice capitol al vietii, si « felia » numita « viata profesionala » presupune reusite si nereusite, suisuri si coborasuri.

Cum sa te pui intr-o pozitie mai buna pentru viitor prin intermediul primului tau job din studentie

Primul job este oportunitatea ideala pentru studenti de a-si construi bazele unei cariere de success. Prin intermediul primului tau loc de munca, ar trebui sa dobandesti un ansamblu de skill-uri, conexiuni si oportunitati care sa iti fie de folos in viitor.

Criterii supraevaluate pe baza carora ne alegem job-urile

Stiai ca petrecem aproape 80.000 de ore din viata noastra la locul de munca? Pentru a te ajuta sa iei decizia corecta cand vine vorba de alegerea unui job ti-am pregatit o lista cu cateva criterii supraevaluate pe baza carora optam pentru un job sau altul.   

Momentele de reflectie in cariera. Ce intrebari sa-ti adresezi tie insuti/insati?

O cariera de succes se construieste actionand "Agile". Ce inseamna asta? Inseamna ca periodic este bine sa ne oprim din rutina zilnica si sa ne adresam noua insine cateva intrebari care sa ne ajute sa intelegem daca suntem in acord cu situatia dintr-un anumit moment al vietii noastre.