Ce trebuie sa faci ca sa ajungi antreprenor



S-ar putea sa va ganditi la un antreprenor ca la cineva care incepe sau conduce o afacere mica, dar este mai mult decat atat. La nivel fundamental, antreprenoriatul inseamna identificarea oportunitatilor si asumarea riscurilor. Deci, stii ce trebuie sa faci ca sa ajungi antreprenor? Ai mai jos cateva hint-uri.

Intreprinzatorii de clasa tind mai degraba sa fie entuziasmati, decat sa se teama de provocarile care vin odata cu rezolvarea problemelor ce nu au fost pana atunci solutionate.

Nu aveti neaparat nevoie de o diploma in afaceri si nici de atat de multi bani pe cat ati crede pentru a deveni un antreprenor. Multi antreprenori aspiranti isi incep o afacere pur si simplu, oferind o noua solutie pentru o problema larg raspandita.
 

Resurse pe care sa le folosesti, daca iti doresti sa ajungi antreprenor

Nu exista o cale incercata si suta la suta sigura pentru a ajunge antreprenor, dar exista o multime de resurse care va pot ajuta in aceasta directie.

De exemplu, participarea la evenimente de business – si sunt destul de multe, nu doar in Bucuresti, ci si in multe orase din tara – este de un real folos. Veti aveti ocazia sa cunoasteti alti antreprenori si sa stati de vorba cu ei, sa le aflati povestea, cum au inceput si ce i-a ajutat atunci cand au apucat calea antreprenoriatului. Este o buna ocazie sa faceti rost de contacte importante ale oamenilor care deja au reusit in industria in care va doriti sa activati sau a unor potentiali investitori. Poate aveti deja acea idee “castigatoare”, stiti cum sa o puneti in practica, insa aveti nevoie de finantare.

De asemenea, incubatoarele sau acceleratoarele va pot ajuta cu elementele de baza ale dezvoltarii unui produs, precum un plan de afaceri si o strategie de marketing, atat de necesare in orice afacere.
 

Ce spun cei care deja au reusit sa ajunga antreprenori

Andreea Arnautu, manager de peste 14 ani al firmei Ricon Consulting (companie specializata in consultanta in sisteme de management – calitate, mediu, sanatate si securitate in munca, anti-mita, securitatea informatiei) este de parere ca pentru a fi antreprenor nu e de ajuns sa iti faci o firma, un SRL. “Acesta e un pas pe care-l poate face oricine, dar detinerea unui SRL nu te face cu adevarat antreprenor. Nu este garantia reusitei si nici nu o sa te ajute strict acest lucru sa te mentii in piata”, spune antreprenorul.

Cel mai important aspect la care trebuie sa te gândesti, daca iti doresti sa ajungi antreprenor este sa-ti placa ceea ce vei face. Iar ca sa stii cu adevarat daca-ti place, asta presupune sa cunosti bine domeniul respectiv. Sa ai pregatire in acea directie, dar si sa iei in calcul ca pregatirea este un proces care nu se incheie niciodata. Lucrurile sunt intr-o continua evolutie si trebuie sa te up-datezi perment”, adauga Andreea Arnautu.

Citeste restul articolului aici


 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca modele pregatite de specialisti dn care merita sa te inspiri