<< Procesul de aplicare si selectie

Pentru marea majoritate a tinerilor, la inceput de cariera primii pasi sunt mai dificili, iar viitorul este inca incert. Cariera reprezinta un aspect important din viata fiecaruia, iar alegerea pasilor potriviti pentru atingerea obiectivelor este esentiala. Astfel, internshipul Academica, oferit de Groupama Asigurari, a venit in intampinarea asteptarilor pe care le aveam si a dorintei de afirmare. Am reusit prin intermediul internshipului sa acumulez experienta profesionala, absolut indispensabila in zilele de astazi unui student ce iese din bancile facultatii. In timpul celor sase luni petrecute in sanul Groupama am reusit prin dorinta de participare proactiva, prin implicare si abordare responsabila a sarcinilor sa invat valorile si misiunea Groupama, sa ma familiarizez cu fluxul de lucru intern si mediul asigurarilor, sa invat sa stabilesc obiective si sa le ating, respectand in acelasi timp regulamente si proceduri prestabilite si sa-mi perfectionez metodele de lucru in echipa. Consider participarea la acest program un prilej si un privilegiu deosebit pentru care le voi fi mereu recunoscator. 

Bogdan Blidaru, stagiar in cadrul Dep. Management Procese de Business

Pentru mine acest program de internship a fost o experienta foarte frumoasa din care am invatat multe lucruri.

In primul rand prin intermediul acestui program am avut ocazia sa vad cum e sa lucrezi intr-o companie multinationala, am vazut cat de importanta este comunicarea intre angajatii din interiorul departamentului dar si cu alte departamente, abilitate pe care mi-am dezvoltat-o foarte mult prin intermediul acestui program.

O alta abilitate dezvoltata a fost lucrul intensiv cu programe informatice dedicate (Emsys Asig, Insis, Jira, BT Ultra, BRD Multix, WIZPlati) dar si cu programele uzuale (Excel, Word, Acces).

In al doilea rand am avut ocazia sa cunosc oameni minunati, care m-au ajutat cu tot ce am avut nevoie si m-au facut sa ma simt ca intr-o mare familie.

Am avut ocazia sa ma familiarizez cu lucrul direct in domeniul asigurarilor, domeniu care ma fascineaza de cand eram in perioada liceului. Prin intermediul acestui program mi s-a dat sansa de a-mi dezvolta o cariera in acest domeniu.

Virginia Hutanu, stagiar in cadrul Dep. Contabilitate Analitica si Cheltuieli

Programul de Internship Academica a insemnat pentru mine un vis realizat. Experienta celor 6 luni m-a ajutat sa ma dezvolt atat din punct de vedere profesional cat si personal. Mediul de lucru dinamic impreuna cu sprijinul tuturor colegilor din echipa m-au invatat cum sa imi gestionez emotiile si sa fac fata situatiilor  solicitante. Recomand cu incredere acest program!

Raluca Muresan, stagiar in cadrul Dep. Centru Relatii Clienti 

Am fost surprins de modul in care a fost organizat internshipul, atentia acordata de colegele de la HR, ziua de inductie si vizitele in alte agentii. Am fost instruiti atent inca din prima zi. Cand am aplicat pentru postul de stagiar subscriere auto singurul termen care imi suna cunoscut era “auto”. Inca din prima zi am aflat ca am multe lucruri de invatat si ca este un domeniu foarte interesant. Au urmat zile in care am primit pe rand informatii in legatura cu domeniul asigurarilor si cu ajutorul managerului de department am inceput sa inteleg cum functioneaza procesul. Colegii au fost foarte rabdatori cu mine si mi-au raspuns la toate intrebarile, au fost comunicativi si mi-au acordat incredere inca de la inceput.

Acum dupa 6 luni constat ca atentia si rabdarea acordata de colegi mi-au fost de folos si pot spune ca nu doar “auto” imi suna cunoscut. Am inteles cum functioneaza procesul si ca atentia, comunicarea buna cu alte departamente si respectarea normelor de asigurare sunt cele mai importante.

Daca la inceput am fost putin sceptic si am crezut ca este un domeniu plictisitor si neinteresant acum pot spune ca nu este asa, mai am multe lucruri de invatat si astept cu nerabdare sa continui aici.

Daca incerc sa scriu in cateva cuvinte experienta celor 6 luni as spune: Intershipul Academica este o oportinitate foarte mare pentru tinerii care vor sa invete si care vor sa se dezvolte in domeniul asigurarilor, eu ma bucur foarte mult ca am facut aceasta alegere.

Alexandru Dinu, stagiar in cadrul Dep. Subscriere Auto

Vezi internship-urile oferite si aplica pana pe 23 decembrie 2015!