Inginer VAS & SDP _DevOps

Acest job nu mai este activ!

Vezi toate job-urile Telekom Romania active.


Vezi toate job-urile Inginer VAS & SDP _DevOps active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Inginerie active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Telecomunicatii active pe Hipo.ro

Angajator: Telekom Romania
Domeniu:
 • Inginerie
 • Telecomunicatii
 • Tip job: full-time
  Nivel job: 1 - 5 ani experienta
  Orase:
 • BUCURESTI
 • Actualizat la: 27.12.2017
  Scurta descriere a companiei

  Telekom Romania este un brand de telecomunicaţii nou și dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, simplificate și personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu peste 10 de milioane de contracte de servicii.

  Prin cei doi operatori, Telekom Romania Mobile Communications şi Telekom Romania Communications, Telekom Romania oferă servicii integrate de telecomunicații, astfel încât clienţii să beneficieze de o experiență completă şi plină de satisfacţii: servicii de voce și date mobile 3G și 4G mobile, telefonie fixă tradițională, internet de mare viteză și televiziune pe mai multe tehnologii, inclusiv IPTV precum și conținut de înaltă calitate și exclusivități. Pentru clienţii business, noul brand este promisiunea unor soluții IT & C la cheie, care să sprijine companiile să devină mai competitive și mai agile.

  Telekom Romania este un brand din familia Deutsche Telekom, prezent în 51 de țări de pe cinci continente, cu peste 143 de milioane de clienţi de telefonie mobilă, 31 de milioane de clienţi de servicii fixe şi peste 17 milioane de linii de broadband din întreaga lume. Brandul este prezent pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al COSMOTE România și Romtelecom.

  Cerinte

   Studii superioareElectronica/Telecomunicatii/ Automatica/Calculatoare;
   Minim 2 ani de experienta in domeniul telecomunicatiilor;
   Cunostinte de administrarea sistemelor de operare: Solaris, Unix, Linux – nivel mediu;
   Cunostinte de administrarea bazelor de date: Oracle, MySQL – nivel mediu;
   Cunostinte de VAS – nivel mediu;
   Cunostinte de retele de comunicatie de date: TCP/IP – nivel de baza;
   Bune abilitati de comunicare si relationare;
   Orientare catre client si rezultate;
   Cunoasterea limbii engleze – nivel mediu;

  Responsabilitati

  SCOP: Administreaza, opereaza si intretine echipamentele si aplicatiile pentru serviciile de VAS (SMSC, VMS, MMSC, PCRF, USSD).

  RESPONSABILITĂŢI:
   Colectează, analizează și definește cerințele tehnice și specificațiile funcționale pentru servicii si sisteme;
   Lucrează la fazele de design și implementare ale proiectelor ( evaluare, design use-case, selecția vendor-ului, design-ul soluției, definirea criteriilor de test, definirea KPI-urilor) și este responsabil de furnizarea soluțiilor tehnice, din aria de responsabilitate.
   Elaborează și menține documentația specifică proiectului/serviciului;
   Lucrează cu terți pentru a implementa cerințele tehnice pentru servicii sau sisteme și pentru a integra componentele în sistemele deja existente.
   Are rol de intermediar între terți și companie pentru a procura, dezvolta și/sau integra componentele în sistemele existente și de a asigura faptul că implementările sunt în conformitate cu standardele și principiile companiei.
   Monitorizează constant serviciile și KPI-urile sistemelor, oferă support și recomandări pentru upgrade-uri sau optimizări în aria de responsabilitate, pentru a asigura respectarea specificațiilor clientului.
   Rezolva alarmele si problemele tehnice aparute la echipamentele si aplicatiile din reteaua VAS si SDP si monitorizeaza performanta acestora pentru a asigura o disponibilitate continua si a minimiza efectele nefunctionarii acestora asupra utilizatorilor finali;
   Executa modificarile prevazute in ordinele de serviciu primite din partea structurilor de planificare a retelei pentru a asigura o buna functionare a serviciilor inclusiv in faza de post-implementare;