[Stagiu] Analiza comparativa mase in bazele de date Renault. Diferente si impact in dezvoltarea viitoarelor proiecte (F/M)

Angajator: Renault Group Romania
Domeniu:
 • Inginerie
 • Internship
 • Tip job: part-time
  Nivel job: Student/Absolvent
  Orase:
 • BUCURESTI
 • Actualizat la: 16.06.2023
  Job remote: Hybrid-Mixt (Partially Remote)
  Scurta descriere a companiei

  Spiritul nostru de inovare duce mobilitatea și mai departe, pentru a aduce oamenii mai aproape unii de ceilalți.

  Constructor de automobile din 1898, Renault Group este prezent în peste 130 de ţări. Face parte din Alianța cu Nissan si Mitsubishi Motors și are o experiență puternică în electrificare. Mizează pe complementaritea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Lada, Alpine și Mobilize) și propune soluții de mobilitate durabile, inovatoare pentru clienții săi. Grupul este angajat într-o transformare ambițioasă și generatoare de valoare. Acesta se concentrează pe dezvoltarea de noi tehnologii și servicii, o nouă gamă de vehicule care sunt și mai competitive, echilibrate și electrificate. În linie cu provocările de mediu, Grupul Renault își propune să obțină neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în Europa până în 2050.

  În România, Renault Group integrează toate activitățile specifice construcției automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite: studii client, design, inginerie, testare, fabricație, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanțare. Grupul e lider pe piața locală cu mărcile Dacia și Renault. Cei peste 17 000 de angajați inovează în ceea ce privește produsele și bunele practici.

  Cerinte

  - Student / masterand al unei universitati cu profil tehnic (inginerie mecanica, electrica / transporturi si autovehicule rutiere)
  - Cunoasterea programelor de proiectare asistata CAD
  - Cunoasterea pachetului Microsoft Office (PowerPoint, Excel, Outlook, Word)
  - Competente desen tehnic, dimensiuni
  - Interpretarea cerintelor tehnice
  - Cunoasterea componentelor autovehiculului si identificarea rolurilor functionale
  - Spirit de echipa si capacitate de rezolvare a problemelor tehnice prin propunere de solutii cu respectarea planning-ului asociat
  - Capacitate de sinteza a informatiilor si prezentare a rezultatelor
  - Atitudine proactiva prin anticiparea riscurilor si comunicare in transvers
  - Cunostinte de limba engleza la nivel avansat, limba franceza reprezinta un plus

  Responsabilitati

  - Intelegerea proceselor de proiectare si convergenta in industria automotive
  - Dezvoltarea limbajului tehnic (franceza/engleza) prin analiza comparativa si calitativa a regulilor meserie.
  - Intelegerea importantei maselor vehicul in dezvoltarea proiectului dar si omologare (viata serie)
  - Abilitati de intelegere a tranzitiei de la proiectarea asistata de calculator la procesul de fabricatie.
  - Dezvoltarea capacitatii de sinteza a informatiilor tehnice prin analiza comparativa si calitativa a regulilor tehnice specifice fiecarui departament.
  - Dezvoltatea abilitatilor de pilotare a proiectelor prin asigurarea convergentei dintre diferite departamente si asigurarea coerentei informatiilor tehnice utile pentru dezvoltarea durabila a pieselor.
  - Realizarea unei baze de date centralizate capabila sa optimizeze accesul la retururile de experienta si la evolutiile documentelor.
  - Intelegerea diferitelor departamente cu impact: marketing, arhitectura, legatura cu solul, analiza concurentei, omologari etc.
  - Intelegerea conceptelor de inginerie integrata si intelegerea principalilor factori decizionali in dezvoltarea pieselor in industria automotive (economic, prestatie, design, calitate perceputa, etc.)

  Alte informatii

  Toate candidaturile vor fi luate în considerare indiferent de naționalitate, gen, dizabilitate, vârstă, rasă, culoare, religie, stare de graviditate, identitate de gen sau orientare sexuală.