Specialist Acreditive - Incasso

Acest job nu mai este activ!

Vezi toate job-urile BCR active.


Vezi toate job-urile Specialist Acreditive - Incasso active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Banci active pe Hipo.ro

Angajator: BCR
Domeniu:
  • Banci
  • Tip job: full-time
    Nivel job: 1 - 5 ani experienta
    Orase:
  • BUCURESTI
  • Actualizat la: 05.10.2019
    Remote work: On-site
    Scurta descriere a companiei

    Banca Comerciala Română (BCR), membră a Erste Group, este cel unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, ce oferă servicii de bancă universală, leasing, pensii private, fonduri de investiții și produse de economisire-creditare pentru locuinţe, prin intermediul reţelei naționale de sucursale și centre de afaceri.

    Misiunea BCR este de a contribui la crearea de prosperitate pentru România, sprijinind șansele tuturor la o viață mai bună și susținându-le încrederea în forțele proprii și în capacitatea de a-și atinge potențialul. Pentru aceasta, BCR investește constant în acces sigur și facil la servicii financiare, banking pe înțelesul tuturor, consiliere financiară pe termen lung și produse care respectă potențialul fiecărui client.

    BCR a creat cel mai amplu și consistent program de educație financiară din România, “Școala de Bani”, prin cursuri pentru adulți și tineri, o expoziție mobilă de educație financiară pentru copii și o platformă digitală dedicată, toate acestea prin implicarea a peste 1.000 de profesori de educație financiară, experți ai BCR.

    In perspectiva viitorului si a digitalizarii serviciilor financiare, BCR a adus în România cea mai populară platformă bancară din Europa Centrala – George – primul produs fintech oferit de o bancă din România: creat la Viena într-un hub digital, cu contribuția tinerilor IT-iști români.

    Cerinte

    Cerintele postului

    Studii superioare economice juridice tehnice sau de alta specialitate;
    Vechime minima de 3 ani in activitatespecialitatedomeniu, din care minim 2 ani in institutii financiar-bancare;
    Cunoasterea reglementarilor bancare emise de BNR, a reglementarilor interne si externe in domeniul specific de activitate,
    Cunostinte teoretice si practice in domeniu
    Cunostinte aprofundate despre banca;
    Cunostinte generale despre produsele si serviciile bancii ;
    Cunostinte economice si financiare;
    Analiza cerintelor clientilor
    Cunostinte IT
    Cunostinte de limbi straine

    Responsabilitati

    Responsabilitati specifice

    Primeste si analizeaza cererile de deschidere de acreditiv de import, acreditive standby supuse UCP 600 (CDA) si de emitere ordine de plata documentareconditionate pe baza documentatiilor anexate primite de la ordonatori. Verifica respectarea normelor, a reglementarilor internationale si a procedurilor de lucru in vigoare, precum si daca instructiunile (privind clauzele si conditiile pentru deschiderea acreditivelorordinelor de plata conditionate) sunt clare si complete. Verifica existenta mailuluiadresei entitatii privind sursa de si a blocajului pentru speze si comisioane precum si deschiderea contului extrabilantier de evidentiere a angajamentelor din acreditive .
    Inregistreaza la AEGRM depozitul colateral aferent acreditivelor emise din sursa proprie a clientului. Emite acreditive si ordine de plata documentare conditionate, transmite mesajele pe canal bancar(SWIFT) bancilor corespondente si avizeaza clientii de efectuarea acestora.
    Primeste si analizeaza termenii si conditiile acreditivelor de export si ale acreditivelor standby, in conformitate cu reglementarile internationale si procedurile de lucru in vigoare. Intocmeste scrisoarea de avizare catre beneficiari. Solicita clarificari completari bancii externe, dupa caz.
    Solicita Departamentului Institutii Financiare incadrarea in limitele de expunere aprobate pe banci in vederea confirmarii acreditivelor, precum si nivelul comisionului aplicabil.
    Comunica confirmarea acreditivelor, percepe comisioanele si proceseaza datele in aplicatia BKT pentru deschiderea contului extrabilantier de evidentiere a angajamentului de plata al bancii.
    Efectueaza modificari ale acreditivelor de import si export la solicitarea clientilor;efectueaza corespondente interne si externe aferente tranzactiilor derulate.
    La solicitarea clientilor, efectueaza pre-controlul documentelor ce urmeaza a fi prezentate in cadrul acreditivelor de export, comunicand clientului ceea ce trebuie pus in ordine
    Controleaza documentele primite in utilizarea acreditivelor de import si export verifica concordanta acestora cu termenii si conditiile stipulate in acreditiv, efectueaza plata sau solicita plata(rambursul) in cazul acreditivelor de export; proceseaza platile si incasarile in aplicatia BankTrade.
    Efectueaza incasarile si platile in cadrul acreditivelor transferabile transferate, avizeaza cesiunile incasarilor din acreditive efectuand incasarile platile in cadrul acestora.
    Efectueaza operatiuni de incasso import si export, ordine de plata conditionatedocumentare emise si primite pentru clienti corporate

    Aplicand la acest anunt va exprimati acordul ca datele dvs. sa fie transmise si procesate de catre BCR. Consultati Politica de procesare a datelor personale a BCR >>

    Job-uri similare care te-ar putea interesa:

    Remote

    BUCURESTI, Job national

    Hybrid

    Vezi job-uri similare (25)