Munca inteligentă și limitele sănătoase @Revista Cariere



Avem în prezent telefoane inteligente, mașini, televizoare și multe alte tehnologii inteligente, însă, din perspectiva mea, mai avem de învățat ca să muncim inteligent. Un mod de a defini munca inteligentă este legat de modul în care integrăm tehnologia pentru a crește performanța și satisfacția obținută din urma muncii noastre. Complementar acestui mod, văd util să luăm în considerare și mentalitatea, modul în care înțelegem munca – ceea ce face diferența între „munca grea” și „munca inteligentă”.


Munca grea poate fi un mod de a aborda munca „suflecandu-ne manecile” și trecând la treabă – fără obiective clare, strategie și organizare, cu mult efort, muncă laborioasă, cu un nivel de eficiență scăzut. Munca inteligentă nu se referă la activități ușoare, înseamnă efort, atenție, competență, însă acestea au focus și obiective concrete, au un nivel crescut de eficientă, se bazează pe planificare și organizare, colaborare, delegare și încredere. În mediul organizațional avem nevoie de un cadru care să faciliteze o astfel de muncă.


Din perspectiva mea, munca inteligentă este utilă în orice tip de activitate, la orice nivel ierarhic sau rol în organizație: poți fi un bun specialist, freelancer sau antreprenor care muncește inteligent, tot așa cum poți fi un bun director care muncește inteligent în rolul său.
 

Rodica Obancea

Master Certified CoachTM, având o practică de coaching de peste 13 ani, atât în coachingul pentru conducători cât și echipe de conducere, din organizații românești și multinaționale. Crede că în România sunt mulți lideri înțelepți, experimentati, competenți, care merită să iasă în față, să fie cunoscuți și prin proiectele sale contribuie activ la evidențierea tuturor acestor oameni. Prin coaching facilitează posibilitatea pentru lideri de a vedea cu alți ochi modul în care conduc oameni și creează cultura organizațională, astfel încât să existe învățare colectivă și individuală dar și rezultate de business sustenabile. Află mai multe despre Rodica Obancea pe www.rodicaobancea.ro


Continuarea materialului o găsiți pe site-ul Revistei CARIERE.
 

Citește și: 
 

     
 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”