Studiu Deloitte: reconversia profesionala este o optiune a viitorului


Ai auzit? Cum adica ce sa auzi? Intrebam daca ai auzit de faptul ca reconversia profesionala nu mai este un motiv de ingrijorare. Multi romani, odata cu contextul pandemic, au ajuns la o reconversie profesionala, decizie care pe multi dintre acestia i-a scos dintr-un impas critic al venitului familiei.

In timp ce prietenii tai si familia ta te vor sfatui sa nu renunti la jobul actual, schimbarile de cariera nu sunt chiar atat de neobisnuite. Replica cliseica, pe care sigur ai mai auzit-o, ca majoritatea oamenilor isi schimba cariera de la cinci pana la sapte ori pe parcursul vietii, este adevarata - desi acest numar pare o minciuna, trebuie sa fii constient ca nu esti singurul care face aceasta schimbare.

Ce presupune reconversia profesionala?

Fie ca vorbim despre reconversia profesionala din cauza ca ti-ai pierdut locul de munca, ai cateva ore libere in care poti avea un al doilea job sau pur si simplu vrei un job intr-un nou domeniu, cert este ca o astfel de schimbare poate sa fie catalizatorul unui venit mai mare.

Sa iti schimbi cariera poate sa fie cea mai buna decizie, nu-i asa? Reconversia profesionala poate sa fie optiunea cea mai utila in situatia in care ti-ai pierdut jobul din cauza viruslui COVID-19 sau chiar si in cazul in care te simti inconfortabil si stresat la locul de munca.

Organizatiile iau in calcul reconversia profesionala a angajatilor? 


Raspunsul este da. Conforum studiului Deloitte Automation with Intelligence, 1 din 10 angajatii a fost nevoit sa isi schimbe cariera, fiind fortat de imprejurarile in care rolul si modul de lucru au fost schimbate odata cu noile tehnologii de automatizare.

Mai mult, in acelasi studiu este mentionat faptul ca in urmatorii 3 ani, 34% dintre cei care sunt angajati vor fi nevoiti sa ia in serios recalificarea profesionala.

„Organizațiile trebuie sa regandească formarea angajatilor pentru a avea o imagine fidela asupra asteptarilor in ceea ce priveste locurile de munca si sa ia masuri practice care sa reduca impactul asupra fortei de munca in contextul automatizarii, desi studiul arata ca 58% dintre companii inca nu au evaluat cum se vor schimba rolurile si sarcinile angajatilor“, a spus Andrei Ionescu, Partener Coordonator Consultanta si Managementul Riscului, Deloitte Romania.

Citeste si:

 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI