Cum faci drumul spre birou mai placut?



Daca nu esti unul dintre cei norocosi, cel mai probabil petreci aproximativ 2 ore din ziua ta in drumul spre si de la job. Cei mai multi dintre noi ne petrecem acest timp citind o carte, ascultand muzica sau pur si simplu privindu-i pe cei din jur.

Vezi aici toate joburile full-time

Ce ar fi insa sa gasim noi moduri de a folosi acest timp care sa lucreze in beneficiul nostru? Noi ne-am gandit la cateva lucruri si le prezentam in randurile ce urmeaza:
 

1. Invata skill-uri noi

Nu degeaba se spune ca atata timp cat traim tot invatam. Cele 40 sau 60 de minute pe care le petreci in metrou, autobuz sau masina le poti folosi pentru a dobandi noi abilitati.

Desigur, aici nu ne gandim la competente tehnice, precum editare video, dar poti afla mai multe despre marketing, vanzari, psihologie etc.

Podcasturile sunt o modalitate usoara de a descoperi lucruri noi. Plus ca, fiind un trend care s-a dezvoltat foarte mult in ultima vreme ai foarte multe optiuni din care poti alege. Iti prezentam mai jos cateva care noua ni se par interesante:

Hardcore History – pentru pasionatii de istorie. Evenimente istorice prezentate ca niste povesti.

TED Talks Daily – pentru momentele acele in care vrei un pic de motivatie sau inspiratie

You Are Not So Smart – pentru atunci cand ai nevoie de un mic imbold pentru a invata lucruri noi

The Knowledge Project – pentru momentele cand ai nevoie sa auzi povestile unor oamenilor remarcabili

The Investors Podcast – pentru o mai buna educatie financiara

Criminal – pentru pasionatii de criminologie si thrillers

Philosophize This! – pentru cei mai filosofi dintre voi

Discovery – BBC World Service – stiinta, stiinta si iar stiinta

Entrepreneurial Thought Leaders – pentru cei care au planuri antreprenoriale

Un alt lucru pe care il poti face este sa inveti o limba straina noua. Pe langa deja populara aplicatie Duolingo mai poti folosi si Lingvist, Busuu, Mondly etc.
 

2. Momentul tau de relaxare

Cand te gandesti la trafic sau la aglomeratia din mijloacele de transport cu siguranta nu te gandesti la cat de relaxant este drumul spre job, insa iti poti face mica ta oaza de relaxare chiar daca nu esti pe o plaja cu nisip alb si apa mai albastra ca cerul.

Moduri prin care te poti relaxa?

  • Asculta acel playlist care te duce cu gandul la vacanta
 
  • Citeste o carte cu un storyline captivant
 
  • Foloseste o aplicatie de meditatie precum Simple Habit care are si sesiuni scurte de 5 minute potrivite pentru momentele in care esti in drum spre job
 
  • Mergi pe jos ultimele 2 statii inainte de a ajunge la destinatie
 
  • Ascunde-ti telefonul undeva la fundul gentii sau ghiozdanului si observa-I pe cei din jur
     

3. Gaseste-ti un partener de drum

Cum poate trece mai repede timpul petrecut in drum spre birou decat purtand conversatii interesant cu unul dintre colegii tai?

Daca ai colegi care stau in aceeasi zona cu tine si deja vi s-a intamplat sa va vedeti ocazional la metrou poti propune sa mergeti impreuna spre job.
 

4. Nu te grabi

Diminetile pot fi haotice, impartiti intre graba de a ajunge la timp la birou si dorinta de a mai dormi inca 5 minute.

Pentru a preveni acest lucru poti incerca sa pleci mai devreme cu 15-20 de minute pentru a avea mai mult timp sa iti iei o cafea buna sau pur si simplu sa mergi mai relaxat pe drum. Fara sa te panichezi ca este trafic si ajungi tarziu la birou.
 

Citeste aici despre managementului timpului


5. Schimba rutina

Atunci cand lucrezi deja de 1 an sau 2 la aceeasi companie este imposibil sa nu dezvolti o rutina – pleci la aceeasi ora, mergi cu acelasi autobuz sau pe aceeasi linie de metrou, probabil ai ajuns deja sa recunosti si cu alti oameni care iau aceleasi mijloace de transport ca tine.

Asadar, nu este nimic rau in a schimba ceva la aceasta rutina. Poti incerca un nou traseu, sa pleci o ora diferita sau sa iei un alt autobuz.

Si pentru acele zile in care simti ca nivelul de productivitate poate fi mai sus daca lucrezi de acasa, nu uita de zilele dedicate pentru remote working.

Speram ca articolul nostru ti-a oferit putina inspiratie despre cum sa iti petreci timpul spre si dinspre job. O mica schimbare a perspectivei te poate ajuta sa folosesti mult mai intelept acest timp.

 

Citeste si:

 

Va recomandam si:

Model CV 2024