4 rezolutii de cariera pentru noul an de care chiar sa te tiiOportunitati multe noul an aduce! Iti faci la fiecare sfarsit de an o lista de rezolutii pe care iti spui mereu ca le vei duce la bun sfarsit, dar niciodata nu reusesti? Stim cum este, la inceput de an te simti super motivat/motivata, gata pentru a cuceri si cele mai inalte culmi, ceea ce nu este un lucru rau. Insa, de cele mai multe ori atunci cand ajungem la mijlocul anului si ne dam seama ca nu am reusit sa ne tinem de niciuna dintre rezolutii putem fi descurajati.

Asa ca, noi ne-am gandit la 5 rezolutii pe care daca ti le insusesti pot deveni obiceiuri care sa iti imbunatateasca viata la birou.
 

Curatenia de iarna

Nu stim de voi, dar pentru noi sa avem un spatiu organizat este un lucru important pentru a putea rezolva toate task-urile de pe to do list. Avand in vedere ca ne petrecem cel putin 8 ore dintr-o zi la birou este bine sa il pastrezi organizat.

Fie ca iti propui sa stergi sau sa reorganizezi fisierele din calculator, sa faci curat pe birou sau sa arunci toate foile de care nu mai ai nevoie, sa incepi noul an cu un birou curat va face minuni pentru starea ta de spirit.
 

Citeste mai multe despre cum sa iti amenajezi biroul ca sa fii mai productiv aici

 

Include sportul in rutina ta

Probabil cea mai generala rezolutie pe care cu totii o includem pe lista noastra este cea legata de dorinta de a face mai mult sport. Desi poate parea un cliseu exista moduri prin care o poti face mai usor de indeplinit.

Cum? Nu trebuie ca imediat ce vine luna ianuarie sa iti cumperi un abonament pe un an la sala (pe care e posibil sa regreti ca ai dat banii), ci pur si simplu, poti face un obicei din a include mici moduri de a face miscare in rutina ta).

Poti sa mergi cu bicicleta la job, sau pe jos, sa alegi scarile in locul liftului sau a scarilor rulante, sau sa faci pauze pentru a te plimba.
 

Echilibrul dintre viata personala si cea profesionala

Simti ca uneori iti este greu sa te deconectezi de la viata de birou? Inseamna ca poate este timpul ca in noul an sa faci mai multe eforturi pentru a te relaxa.

Daca anul trecut ai petrecut foarte mult timp raspunzand la email-uri in afara orelor de program, facand ore suplimentare sau batandu-te cu pumnul piept ca nu ai nevoie de o pauza, poate ca balansarea vietii personale si a celei profesionale este deja o necesitate.

Descopera cum poti face ca acest nou stil de viata sa functioneze si pentru tine din videoul de jos:
 
 

Citeste si: Work - life balance: Echilibrul dintre viata personala si cea profesionala

Ce planuri ai pentru cariera ta?

Cand a fost ultima oara cand te-ai gandit la ce ai vrea sa realizezi in viata profesionala? Ce obiective ti-ai propus? Ce lucruri noi ai vrea sa inveti?

Poate iti doresti sa fii promovat/promovat, o marire de salariu sau ti-ar placea sa faci o schimbare si sa schimbi angajatorul - oricare ar fi dorinta ta, fa un obiectiv din a il duce la implinire.

Reed.co.uk recomanda sa nu iti setezi un obiectiv foarte vag. De exemplu, daca iti doresti sa fii promovat/promovata trebuie sa te gandesti ce va trebui sa faci pentru a reusi.

Ce poti face? Iti poti asuma mai multe responsabilitati in cadrul departamentului sau a companiei, sau poate poti ocupa un rol de manager, iti poti insusi o noua abilitate.

Daca telul tau este sa gasesti jobul potrivit, iti poti creste sansele prin actualizarea CV-ului, citim mai multe despre cum sa te pregatesti pentru interviuri sau sa abordezi o alta modalitate de cautare a joburilor.

Schimbarile mari incep cu gesturi mici. Afla din videoul ce urmeaza cum poti forma obiceiuri care sa duca in cele din urma la ceea ce iti propusesei la inceputul anului.
 

Citeste si:

 

Va recomandam si:

Participi la workshopurile Angajatori de TOP si esti PREMIAT!

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI