Ce companii angajeaza la sfarsitul anului 2017?

Cei care sunt in cautarea unui job nu trebuie sa isi faca griji. Angajatorii anunta planuri de angajare pentru ultimele luni ale anului.

Companiile anunta angajari la sfarsitul anului 2017
56% dintre angajatori se asteptau la inceputul acestui an la un val mare de angajari conform studiului Global Recruiting Trends 2017 realizat de LinkedIn.
Ultimele trei luni ale anului 2017 sunt si ele pozitive. 20% dintre angajatori anticipeaza o crestere a numarului total de angajati, 12% prognozeaza o scadere si 66% nu prevad nicio schimbare, a rezultat in urma studiului Perspectivele Angajarii de Forta de Munca de Manpower Group.

Sursa: Studiu Manpower Group - Perspectivele de angajare pentru lunile octombrie-decembrie 2017
 
In ce sectoare si regiuni se asteapta o crestere a numarului de angajati?
In 8 din cele 10 sectoare de activitate analizate si in toate cele 8 regiuni ale tari este asteptata o crestere a numarului de angajati. Cele mai avantajate sectoare sunt sectorul financiar, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri, in timp ce pe ultimele sectoare se claseaza comertul si sectorul transport.

Sursa: Studiu Manpower Group - Perspectivele de angajare: comparatii la nivel de sector de activitate
 
In ceea ce priveste cele 8 regiuni ale tarii, in 5 dintre acestea perspectivele de angajare slabesc. Cea mai mare scadere este inregistrata in Nord-Est, fiind urmata de Sud-Vest si Nord-Vest.

Sursa: Studiu Manpower Group - Perspectivele de angajare - comparatii la nivel regional
 
“Prognozele sunt pozitive”, afirma Igor Hahn, Country Manager ManpowerGroup Romania. Insa, spre deosebire de intentiile formulate la mijlocul anului 2017, cand indiferent de sectorul de activitate sau de regiunea geografica, angajatorii raportau intentii de angajare pozitive, in ultimele luni ale anului perspectivele sunt negative pentru doua sectoare: energie electrica, apa, gaze si transport, depozitare si comunicatii.
Anul 2017 este cel mai bun pe piata HR din ultimii 10 ani, din perspectiva solicitarilor venite din partea companiilor si a pozitiilor inchise, conform Adecco, una dintre cele mai importante agentii de recrutare din Romania.

Citeste si:
Ce companii angajeaza la sfarsitul anului 2017?
Planuiesti sa te angajezi aceasta toamna? Angajatorii din industrii precum IT, automotive, inginerie, educatie sau retail au anuntat angajari recent, iar noi am realizat o lista cu acestia. Lista este in curs de actualizare, astfel ca nu ezita sa o consulti pentru a vedea ce companii mai recruteaza.

Domeniul IT
Wipro a deschis un nou centru tehnologic dedicat industriei auto. “Centrul de Excelenta in  Automotive" are birouri in Timisoara si in Bucuresti, iar compania recruteaza experti in IT pentru noul centru.

Qualitance si-a marit echipa cu 40 de specialisti IT in primele 6 luni ale anului, ajungand la peste 200 de angajati si continua recrutarea.

Coface vrea sa iti completeze echipa locala cu inca 50 de profesionisti IT pentru centrul de dezvoltare IT din Bucuresti. Robert Lupoiu, Head of Development declara ca una dintre provocari este gasirea unui numar semnificativ de programatori Java.

berg Computers si-a extins activitatea in Oradea si astfel unul dintre obiectivele lor este dublarea echipe de SAP. Compania este in cautare de noi colegi, pasionati de programare. Cateva dintre pozitiile disponibile sunt: Java Script Frontend Developer, Backend Developer si Test Engineer.

Fitbit a deschis in Bucuresti cel mai mare centru de cercetare si dezvoltare din Europa. Principalele activitati ale centrului vor fi de management, design si software engineering. Echipa de tech recruteaza tineri pasionati care vor sa se specializeze sau profesionisti in domeniul IT.
 

Domeniul Telecom
Huawei Technologies, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente si servicii pentru industria telecom planuieste sa depaseasca 1.550 de angajati in Romania pana la finalul anului 2017. In prezent, dintre cei 1.500 de angajati, 700 lucreaza in cadrul Centrului Global de Servicii, 550 in birourile administrative si 250 in Centrul de Support Service.
 

Domeniul Inginerie
Continental va deschide in urmatorii ani o noua cladire destinata activitatii de cercetare si dezvoltare la Sibiu, unde urmeaza ca echipa sa fie marita cu 1,000 de oameni.
 

Domeniul Educatie-Training
 Teach for Romania recruteaza a 5 a generatie de profesori si invatatori pentru scolile din medii vulnerabile. O noua generatie de peste 60 de profesori va incepe predarea din septembrie 2018. Candidatii acceptati vor trece printr-un program intens de pregatire in leadership si educatie.
 

Domeniul Turism
Wizz Air lanseaza cea mai mare campanie de recrutare din istoria sa, in urma careia va crea 1,300 de joburi in anul care urmeaza. Compania va organiza 400 de sesiuni de recrutare pentru piloti si pentru insotitori de zbor.

G2 Travel isi extinde activitatea operationala din Romania, iar echipa care in prezent e formata din 350 de persoane planuieste sa atinga pragul de 400 de angajati pana la sfarsitul acestui an. Compania vizeaza mai multe categorii de candidati: tineri absolventi, studenti, persoane care au dificultati sa isi gaseasca un loc de munca, oameni cu competente lingvistice si abilitati de comunicare.
 

Domeniul Banci
BNR ofera specialistilor romani care lucreaza in strainatate, 5 posturi de economisti, in cadrul programului Brain Regain 2017.
 
Domeniul Retail
Starbucks va deschide anul acesta intre 10 si 20 noi locatii in Romania. In urmatorii doi ani, compania planuieste sa recruteze aproximativ 500 de angajati pentru noile unitati deschise.

Taco Bell Romania recruteaza 40 de persoane pentru noul restaurant care se va deschide in Baneasa Shopping City din Bucuresti.

Grupul Happy intra pe piata din Romania cu prima pizzerie Sbarro. In urmatorii ani planuiesc sa deschida 30 de locatii si sa angajeze 600 de oameni.

 

Va recomandam si:

Cum iti gasesti jobul potrivit in 2017 - Afla de la 230 de specialisti HR

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?