Wipro lanseaza in Romania Centrul de Excelenta in Automotive



Wipro Limited, una dintre companiile de top la nivel global in domeniul tehnologiei informatiei, consultantei si a serviciilor de outsourcing, a anuntat astazi deschiderea unui Centru de Excelenta in Automotive, in Bucuresti si Timisoara. Centrul de Excelenta in Automotive va ajuta Wipro sa ofere solutii inovatoare de embedded software pentru clientii de la nivel global si european. Centrul de inginerie din Romania face parte din reteaua Wipro la nivel mondial, care ofera servicii la cele mai inalte standarde in inginerie si IT.

Compania planuieste sa recruteze profesionisti cu experienta in domeniul tehnologiei si absolventi de inginerie ai universitatilor de top din Romania, care vor lucra in domenii precum sisteme de infotainment in interiorul automobilului, indicatoare cu afisare digitala, telematica, masini interconectate si sisteme avansate de asistenta a soferilor (ADAS).
 
Cateva dintre pozitiile deschise sunt:
 

In prezent, Wipro are centre de dezvoltare in Bucuresti si Timisoara. Avand in vedere planurile de crestere pentru noii angajati, Wipro a extins spatiul de birouri la peste 12.000 m2 in Bucuresti si peste 3.000 m2 in Timisoara.


Anita Ganti, Senior Vice President and Global Head, Product Engineering Services, Wipro Limited
spune: Centrul nostru de Excelenta in Automotive este localizat strategic, in proximitatea unei parti dintre clientii nostri de top din Europa si ne asteptam sa vedem o crestere semnificativa din partea acestora in domeniul embedded software, precum si interes pentru tehnologiile de ultima ora. Romania ofera o capacitate extinsa de talente in inginerie si un suport de infrastructura excelent. O prezenta mai puternica in Romania din punct de vedere al expertizei in inginerie ne va ajuta sa venim in intampinarea nevoilor locale si globale ale clientilor nostri europeni si sa le oferim suport in dezvoltarea rapida pe piata a business-ului.”

Catalin Stratulat, Delivery Head Romania, Product Engineering Services, Wipro Limited spune: „Sunt convins ca punand impreuna relatiile excelente si de lunga durata ale Wipro cu cei mai importanti producatori de masini si Tier-1 din industria automotive, alaturi de expertiza in inginerie si IT din Romania, vom construi una dintre cele mai bune si dinamice echipe pentru a oferi clientilor servicii la standarde de top.”

Alex Beylin, Vice President and Global Automotive Business Head, Wipro Limited spune: „Acest centru este o parte integranta a capabilitatilor globale de inginerie si solutii digitale Wipro si ne va permite sa satisfacem nevoile clientilor nostri europeni din industria auto prin expertiza unei echipe inalt calificata de talente locale.”

Wipro are peste 20 de ani experienta in oferirea de solutii diferentiate pentru lideri mondiali Tier-1 furnizori de electronice auto si producatori de echipamente originale (OEMs), pentru care este un partener de incredere in tranzitia lor spre tranformarea digitala. Cu designul de top al produselor auto si cu expertiza in electronica, software, servicii de design in inginerie, sisteme de fabricatie, managementul ciclului de viata al produsului, solutii cloud, aplicatii de management IT dedicate corporatiilor si servicii de infrastructura la distanta, Wipro furnizeaza solutii prin care ofera utilizatorilor o experienta unica, avand cele mai ridicate niveluri de fiabilitate.



Wipro este prezent in Romania de mai bine de 10 ani. Astazi, compania are peste 1200 de angajati care deservesc peste 30 de clienti din Europa din industrii diverse, precum: retail si bunuri de consum, industria medicala, productie si telecom.

Despre Wipro Limited

Wipro Limited (NYSE: WIT, BSE: 507685, NSE: WIPRO) este o companie de top la nivel global in domeniul tehnologiei, consultantei si a serviciilor de outsourcing. Folosind puterea tehnicilor de calcul cognitive, hiper-automatizarea, robotica, cloud, analizele si tehnologiile emergente Wipro vine in ajutorul clientilor in adaptarea lor la lumea digitala si contribuind la succesul acestora. Wipro este o companie recunoscuta la nivel global pentru portofoliul cuprinzator de servicii si angajamentul puternic in sustenabilitate, avand peste 160 000 de angajati dedicati in deservirea clientilor de pe cele 6 continente. Impreuna descoperim idei si facem conexiuni pentru a contribui la dezvoltarea unui viitor mai bun si mai curajos.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania