Completeaza-ti studentia cu experiente internationale!



Completeaza-ti studentia cu experiente internationale
 
A avea expunere internationala presupune sa ai acces la o baza de resurse aproape inepuizabila. Pe langa avantajul experientei unice pe care o vei avea, prieteni si amintiri de neuitat, beneficiul major va veni cand vei aplica la un job, program de internship sau trainee. Majoritatea angajatorilor apreciaza tinerii care demonstreaza curaj si interes pentru dezvoltarea lor, iar in cazul unor astfel de experiente genul acesta de „preocupari” le poti demonstra din plin. 

Beneficiile unei experiențe internaționale

Pentru tine, beneficiile unei astfel de experiente sunt greu de inteles sau crezut inainte de a trece printr-un astfel de program. Exista mai multe tipuri de astfel de proiecte in care te poti implica, insa  toate au cateva beneficii comune precum: dezvoltarea abilitatilor de comunicare, abordarea situatiilor in moduri diferite si constructive, deschiderea catre nou, acceptarea schimbarilor, dar si abilitatea de a interactiona cu persoane din medii multiculturale.
 
Iar in privinta aspectelor prin care aceste tipuri de programe internationale se diferentiaza, pentru a fi mai usor de evidentiat, le-am incadrat in functie de dezvoltarea pe care o implica. 
 
1.Dezvoltare Personală:
 
Global Citizen - stagiu de voluntariat dezvoltat de AIESEC, prin care ai oportunitatea de a pleca, timp de 6-8 saptamani,   intr-un proiect pe diferite domenii: educatie non-formala, cultura, turism sau dezvoltare de ONG. Acolo ai sansa sa te implici in dezvoltarea societatii, vei avea asigurata cazarea si in functie de sustenabilitatea proiectului, chiria si masa. Te poti inscrie pentru acest program in orice perioada a anului, insa cele mai multe oportunitati disponibile le gasesti pe perioada vacantelor. Experienta implica sprijin permanent atat din partea echipei AIESEC din Romania, cat si cea din tara respectiva. Informatii precum tarile care dezvolta astfel de stagii, dar si detaliile procesului de recrutare, poti gasi pe site-ul: www.aiesec.ro
 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri