Cariera ta in industria auto

Cariera ta in industria auto

 
Industria auto se poate considera una dintre cele mai puternice sectoare economice datorita incasarilor anuale pe care companiile din domeniu le înregistreaza. Actualmente, in anul 2014 se preconizeaza o productie de 72.23 milioane de vehicule, o crestere fata de situatia din 2013: 68.69 milioane. *In ceea ce priveste recrutarile,
una dintre tendinte este ca marii angajatori sa se orienteze catre tari in care s-a investit mai putin, dar cu tineri talentati in cautare de job-uri, cum ar fi Romania.
 
 
*Conform informatiilor obtinute de pe www.statistica.com, sectiunea automotive industry.
 
 

OVERVIEW - INDUSTRIA AUTO IN ROMANIA

 
Industria auto reprezinta motorul cresterii economice in Europa Centrala si de Est si se afla intr-o continua expansiune. Tara noastra a crescut semnificativ productia masinilor de cinci ori fata de anul 2000 avand 16 vehicule produse la 1000 de locuitori.* Rezultatul: comertul cu masini reprezinta aproximativ 42% din totalul numarului de exporturi anuale romanesti. Acest lucru a avut un impact asupra pietei locurilor de munca, industria
auto fiind aria unde se gasesc cele mai multe oportunitati de cariera. Pentru studenti, aceasta este o veste buna, deoarece companiile din sectorul urmarit recruteaza pe foarte multe profile si specializari precum inginerie, mecatronica, electrica, etc. Un alt efect a fost raspandirea omogena la nivelul tarii, iar urmarind mai departe acest articol poti vedea care sunt zonele unde iti poti gasi un job.
 
*Conform celor de la Business24 in articolul: ,,Industria auto, motorul cresterii economice în Europa Centrala si de Est”.
 

 


 
 

SITUATIA JOB-URILOR ENTRY-LEVEL 

 

Evolutia pozitiva a cifrelor economice a determinat o cerere crescuta pentru personalul specializat din cadrul companiilor. Oportunitatile de cariera sunt variate, iar printre ariile cu cele mai multe job-uri oferite se numara: productie, service-mentenanta, electrotehnica, proiectare, automatizare. Pentru o mai buna perspectiva a cererilor de pe piata fortei de munca, iti prezentam un top al celor mai cautate job-uri in functie de numarul ofertelor de munca prezente pe portalurile de cariera, in luna septembrie 2014:
 
  

                




CUM INOVATIILE TEHNOLOGICE AFECTEAZA
RECRUTAREA POTENTIALILOR CANDIDATI?

 
Progresele tehnologice in domeniul automobilelor din ultimii ani sunt axate mult pe zona energiilor alternative si mai putin poluante. Vehiculele care beneficiaza de astfel de imbunatatiri au nevoie de o linie de productie si de materiale la fel de inovative si ultramoderne – toate operate de catre profesionistii din domeniu. Pentru proaspat absolventi, acest lucru poate reprezenta o problema deoarece, de cele mai multe ori, cunostintele acumulate in facultate nu sunt suficiente. Asadar, majoritatea tinerilor apeleaza la internship-uri sau traineeship-uri ca acumuleze experienta necesara pentru lansarea lor cu succes pe piata muncii. In ultimii ani, industria auto si-a marit incasarile intr-un mod considerabil, fapt ce a permis unor tari precum Romania sa isi extinda piata de desfacere a autoturismelor si sa mareasca productia de vehicule. Toate acestea inseamna pentru tinerii studenti noi locuri de munca, tehnologii de ultima ora cu care pot lucra si noi oportunitati de cariera. Învata sa folosesti aceste avantaje in favoarea ta. Mereu este important sa incerci sa te autodepasesti.
 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri