Echipa Hewlett-Packard Romania ofera 22 de pozitii de internship la Angajatori de TOP Bucuresti 2015

Echipa Hewlett-Packard Romania cauta primavara aceasta interni dornici sa se alature echipei. Vino la Angajatori de TOP Bucuresti si intalneste reprezentantii HP si internii din seriile trecute, care au ramas alaturi de companie pe posturi full-time. Participa la SkillShop-ul HP – Meet your internship challenge with Global Procurement @HP si afla totul despre pozitiile de internship deschise in lunile urmatoare!

Care sunt programele de internship/trainee pentru care veti recruta la Angajatori de TOP si care sunt ariile pentru care veti recruta interni?

Deja cu traditie, si anul acesta programul de internship din HP isi propune sa aduca diversitate si provocari pentru studentii si tinerii absolventi interesati in a afla mai multe despre procesul de achiziitii dintr-o companie, tot ce inseamna interactiunea cu clientii HP sau cum lucreaza colegii din departamentul financiar. Astfel, in cele doua entitati ale HP ului in Romania (HP Romania si HP GeBOC) cautam 10 interni pentru departamentul nostru de Global Procurement, 5 interni pentru echipa PPS (Personal Printing System) ,1 intern pentru departamentul de ES Finance  - pemtru aceste pozitii cautam oameni interesati de zona de suport operational pentru ariile mentioneate mai sus; si inca 6 interni pentru echipa de Enterprise Group, unde avem nevoie de studenti cu profile tehnice. Ca si durata, experienta internship-ului va dura intre 5 si 12 luni, program part-time.

In ce consta programul de pregatire pentru internii care se alatura programului?

Programul de internship din HP are o structura dinamica si graduala astfel incat pe parcursul celor 5 sau 12 luni petrecute alaturi de noi, internii sa aiba sansa sa-si dezvolte cat mai bine competentele si sa-si defineasca planurile de viitor.

Inca din prima zi, tuturor internii nostri li se aloca un buddy/ tutore, o persoana experimentata din echipa care sa-i insoteasca in invatarea noilor sarcini si responsabilititati. Totodata prin aceasta metoda facilitam integrarea lor in echipa. Pe langa contactul constant cu membrii echipei, internii participa la traning-uri de integrare si familiarizare cu strutura si cultura companiei noastre. Deoarece in ultimii ani, pozitiile de internship au vizat mai multe departamente, ne-am dorit crearea unei comunitati a internilor. Organizam intalniri lunare pentru acestia in cadrul carora beneficiaza de anumite training-uri pe soft skills, interactioneaza cu colegi din alte departmente, au sansa sa se inspire din traseul profesional al liderilor nostri sau desfasiara activitati de tip team building.

Pentru ca in HP mizam pe inovatie, creativitate, programul nostru de internship nu a facut nota discordanta. Astfel, am conceput pentru internii nostri competitii saptamanale, provocari care sa-i ajute sa-si dezvolte anumite competente sau sa inteleaga mai bine structura companiei. Fireste managerul joaca un rol important  in experienta pe care internul o traieste in HP. Plecand de la nevoile unui tanar absolvent/student, programul de internship din HP presupune intalniri periodice cu managerul, intalniri in cadrul carora internul beneficiaza atat de o evaluare cat si de indrumare constanta in vederea dezvoltarii sale profesionale.

Ce alte proiecte pentru tineri veti promova in cadrul evenimentului (Open Days, Competitii)?

Pe langa rolurile din cadrul programului de internship, tinerii pot sa opteze si pentru rolurile de graduate deschise in cadrul companiei. De asemenea, prin prisma parteneriatelor pe care HP le care cu universitatile din Bucuresti am fost si o sa fim prezenti la Open Days, Career Days, evenimente in cadrul carora s-au livrat diferite workshop-uri menite sa-i ajute pe tinerii interesati in a-si incepe cariera in HP sa inteleaga mai bine rolurile pe care le avem deschise, modalitatile in care pot aplica, cum sa se pregateasca pentru un interviu.

In ce consta procesul de selectie pentru programul de internship si cum s-ar putea pregati un candidat?

Pentru roluri din programul de  internship ne orientam spre studenti dornici sa invete, motivati sa lucreze intr-un mediu inter-cultural, determinati sa gaseasca solutii, vorbitori fluenti ai limbii engleze. Tinand cont ca avem un numar limitat de roluri, rolurile au fost deja promovate pe site-ul nostru de cariera. Ca prim pas in procesul de selectie, incurajam tinerii interesati sa-si creeze un profil si sa aplice la rolul care-i intereseaza. Un plus in CV-urile studentilor ar fi activitatile extra-curiculare, implicarea in organizatii studentesti, participarea in proiecte de voluntariat. Candidatii care se potrivesc cu cerintele noastre vor sustine un prim interviu telefonic cu reprezentati ai echipei de recrutare, urmand ca persoanele recomandate sa participe la un assemement. Ultima etapa in procesul de recrutare va consta intr-un interviu fata in fata cu managerul echipei.

Care sunt cateva motive pentru care un junior ar trebui sa aplice la programul de internship HP?

Un internship este o oportunitate sa experimentezi un rol intr-o companie, sa-si dai seama ce inseamna un job zi de zi. In HP, internshipul inseamna sansa de a lucra alaturi de colegi pasionati de peste tot din lume, de a experimenta, de a avea responsabilitati, de a invata sa lucrezi in echipa, sa faci lucruri noi in fiecare zi. Internship-ul poate constitui un start in cariera sau constientizarea unei alegeri de viitor.

In ce consta workshopul HP din cadrul Angajatori de TOP?

Ne-am gandit sa venim in intampinarea curiozitatilor studentilor care isi doresc un rol de intern in echipa noastra de Global Procurement. Si cine ar fi mai in masura sa ofere o radiografie a experentei traite daca nu fostii nostri interni care dupa finalizarea programului au continuat alaturi de HP in roluri full-time. Am pregatit un workshop dinamic, centrat pe experientele fostilor interni din Global Procurement, dar mai ales pe oportunitatile si provocarile traite in cele 6 luni petrecute alaturi de HP ca si intern.



 

Va recomandam si:

Participa la Academia de Cariera @ Angajatori de TOP Timisoara