2.600 de persoane au fost disponibilizate anul trecut de marii constructori romani

Atat investitiile publice, cat si cele private in constructii au cunoscut un declin major in anul 2013, ducand la disponibilizarea a un sfert din personal. Marile companii de constructii cu actionariat romanesc, printre care Hidroconstructia sau Straco Grup, au renuntat la 2.600 de angajati.

Astfel, la finalul anului trecut, in Romania existau 336.000 de angajati in sectorul constructiilor, in scadere cu 3% fata de anul 2012, potrivit datelor de la Institutul National de Statistica.

„Pentru diminuarea efectelor negative generate de reducerea activitatii la obiectivele hidroenergetice, societatea (Hidroconstructia – n.red.) a adoptat masuri de redimensionare a structurilor organizatorice si de redimensionare a costurilor cu consumul de resurse (materiale si umane), asigurandu-se astfel o diminuare a impactului negativ determinat de reducerea volumul de venituri“, potrivit raportului pe 2013 al Hidroconstructia.

Hidroconstructia avea in anul 2013 un minus de 2.000 de angajati, in conditiile in care cifra de afaceri a companiei a scazut cu 4%, iar profitul s-a injumatatit la 1,9 milioane de EUR.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI