Subventii pentru angajarea absolventilor din promotia 2014

Ministerul Fondurilor Europene va lansa o schema minimis pentru sustinerea angajarii tinerilor absolventi ai anului 2014, fie ei elevi sau studenti.

Astfel, absolventii isi pot gasi un loc de munca, deoarece companiile care vor angaja absolventi de liceu sau de facultate vor beneficia de subventii. Valoarea orientativa a subventiei nete este de 900 de lei pentru tinerii cu studii medii si de 1.300 de lei pentru tinerii cu studii superioare, conform Ghidului Solicitantului Conditii Specifice “Locuri de munca subventionate”. In plus, companiile care vor angaja absolventi si vor beneficia de acest program, trebuie sa realizeze un plan educational pentru fiecare persoana nou angajata, cu scopul de a proba demersul educativ aferent invatarii la locul de munca.

Prin aceasta schema de minimis sustinem angajarea tinerilor, dar si activitatea mediului privat. Mai precis, vom subventiona plata salariilor tinerilor absolventi, elevi si studenti, promotia 2014. Subventiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o perioda de minimum 6 luni si de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subventii vor fi obligati sa mentina posturile nou create o perioda de timp cel putin egala cu cea pentru care au incasat subventia. Subliniez ca firmele vor fi obligate sa mentina postul nou infiintat si nu persoana angajata initial, in conditiile in care prin aceasta masura vrem sa incurajam competitia pe piata muncii.

                                                                                                                            Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Numarul orientativ de joburi pentru care vor fi acordate subventii este:

  • Pentru microintreprinderi: 3 locuri de munca;
  • Pentru intreprinderi medii: 7 locuri de munca;
  • Pentru intreprinderile mari : 15 locuri de munca.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI