Seminar de comunicare interculturala, 31 iulie 2010

In fata multiculturalitatii crescande a societatilor europene, este necesara o abordare practica a reusitelor si esecurilor survenite in urma incercarii de a cunoaste o cultura straina. Prin prezentarea si comentarea de stereotipii, clisee si facand apel si la experientele personale ale participantilor, Seminarul de Comunicare Interculturala va incerca sa gaseasca o punte intre teoriile interculturale si practica sociala, propunand cai de optimizare a relatiilor (profesionale) intre membrii unor culturi diferite.

Seminarul este organizat de Catedra de Germanistica a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii Bucuresti, in colaborare cu Casa de Cutura Friedrich Schiller si face parte din Proiectul European Leonardo da Vinci de comunicare interculturala, desfasurat in perioada 2008-2010.

Asistand la acest seminar, vei invata din experienta unor participante la cursuri si training-uri ale Institut für Interkulturelle Kommunikation din cadrul Ludwig-Maximilians-Universität München: Asistent dr. Raluca Radulescu si preparator Ana Popa (Catedra de Germanistica). Astfel, te vei familiariza cu conceptele de competenta interculturala, formare profesionala continua, vocational educational training.


Daca:

• esti absolvent al unei universitati de orice profil,
• ai intre 25 si 40 de ani,

• cunosti limba germana la nivel cel putin mediu,
• esti interesat de cultura germana (ai lucrat sau lucrezi cu firme germane/straine, ai lucrat in Germania/strainatate, ai contacte profesionale cu straini, ai studiat in Germania/strainatate),

inscrie-te la seminarul
ce va avea loc:

                                                                       • sambata, 31 iulie 2010, intre orele 10:00-18:00,
                                                                       • la Casa de Cultura Friedrich Schiller (situata pe Str. Batistei, nr. 15, Bucuresti).

 

Seminarul va fi interactiv si se va desfasura intr-o atmosfera relaxata, iar materialele de lucru vor include bancuri, imagini ale Romaniei in presa straina (material print si video), experiente personale.

 

Prin inscrierea online, ai acces gratuit la seminarul de comunicare interculturala, in urma caruia vei primi un certificat de participare semnat si stampilat de Universitatea Bucuresti si avand sigla Leonardo da Vinci.

 

Va recomandam si:

Wipro lanseaza in Romania Centrul de Excelenta in Automotive

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?