Hipo anunță rezultatele din 2023. Peste 60.000 de oportunități de carieră au fost disponibile pe platformă


Cu o prezență de 17 ani pe piaÈ›a muncii din România, portalul de joburi Hipo.ro este locul de întâlnire dintre cei mai doriÈ›i angajatori È™i cei mai buni candidaÈ›i cu studii superioare.
Atât companiile care vor să atragă noi talente, cât È™i persoanele aflate în căutarea unui job, pot accesa Hipo pentru o experiență de recrutare completă. Pe lângă 64.263 de oportunități de carieră disponibile în 2023, Hipo derulează È™i o serie de proiecte, precum: Internship & Trainee Marathon, Summer Career Fair, National Intern Day, Top Talents Romania, Angajatori de TOP È™i, în premieră primăvara aceasta, Remote & Hybrid World.

 

Ofertele de muncă disponibile pe Hipo sunt adresate tinerilor profesioniÈ™i, de la studenÈ›i care fac primii paÈ™i în carieră, până la persoane cu experiență care vor să îÈ™i găsească angajatorul potrivit. Conform unui analize realizate în 2023, pe Hipo au fost postate:

  • 25.617 de joburi pentru studenÈ›i È™i juniorii cu 0-1 ani de experiență - Hipo este portalul numărul 1 din România când vine vorba de cele mai multe oportunități disponibile pentru acest profil;
  • 34.803 de joburi pentru specialiÈ™tii cu 1-5 ani de experiență;
  • 3.240 joburi pentru specialiÈ™tii seniori cu peste 5 ani de experiență;
  • 603 pentru manageri.


Totodată, în urma aceleiaÈ™i analize, a fost stabilit È™i topul celor 10 domenii de activitate cu cele mai multe poziÈ›ii postate pe Hipo:

  1. Vânzări;
  2. Inginerie;
  3. IT Software;
  4. Customer support - Client service;
  5. Contabilitate - Finanțe;
  6. Achizitii - Logistica - Aprovizionare;
  7. Bănci;
  8. Producție;
  9. Resurse Umane - Psihologie;
  10. Marketing.
În 2023, cele mai active companii de pe Hipo au fost: Continental, Lidl România, Bosch Romania, LSEG Romania, Bosch Service Solutions, Raiffeisen Bank, INTERBRANDS ORBICO, ING Bank Romania, Vitesco Technologies Engineering, Veeam Software, Regina Maria, Renault Group, Booking Holdings, Alpha Bank, Computer Generated Solutions România, Farmacia DONA, Penny, Allianz Services, Libra Internet Bank.
 

„Pentru noi, creÈ™terea vizibilității oportunităților de carieră în rândul candidaÈ›ilor este o prioritate majoră. De aceea, suntem încântaÈ›i să folosim platforma Hipo.ro, care ne permite să atragem aplicaÈ›ii relevante pentru rolurile destinate juniorilor È™i să ne poziÈ›ionăm ca cel mai dorit angajator în rândul lor. Anual, oferim peste 1.000 de oportunități pentru elevi, studenÈ›i È™i absolvenÈ›i la nivel naÈ›ional. Suntem mândri să investim în educaÈ›ie È™i în pregătirea viitoarei generaÈ›ii de profesioniÈ™ti, iar prin intermediul programelor noastre dedicate precum programul de Working Student, programe de internship, academii È™i competiÈ›ii, oferim candidaÈ›ilor posibilitatea de a dezvolta competenÈ›e esenÈ›iale pentru cariera lor. Un aspect pe care îl apreciem în mod deosebit la Hipo.ro este soluÈ›ia integrată de preluare a joburilor. Aceasta ne permite să evaluăm impactul rezultatelor în timp real, să luăm decizii stratetegice È™i să optimizăm procesul de recrutare.” - Cristina Corello, Director Resurse Umane la Bosch România
 

,,Anul 2023 se încheie cu peste 60.000 de oportunități de carieră postate pe Hipo.ro, portalul de carieră numărul 1 pentru candidaÈ›i cu studii superioare. Ne bucurăm de rezultatele înregistrate È™i sperăm ca 2024 să aducă celor care sunt în căutarea unui job cel puÈ›in la fel de multe oportunități. Portalul de carieră Hipo.ro îÈ™i propune să fie sursa principală de joburi pentru candidaÈ›ii cu studii superioare, aflaÈ›i la început de carieră È™i suntem încântaÈ›i că rezultatele portalului atrag angajatori de TOP din România, companii care aleg să îÈ™i promoveze joburile sau diferite programe pe care le au deschise atât pentru candidaÈ›ii entry-level, cât È™i pentru profesioniÈ™ti.” - DragoÈ™ Gheban, Managing Partner Catalyst Solutions
 

În ceea ce priveÈ™te planurile pentru 2024, Hipo îÈ™i propune să susÈ›ină în demersul lor companiile care sunt din ce în ce mai interesate să investească în dezvoltarea profesională a tinerilor aflaÈ›i la începutul carierei prin intermediul programelor de internship È™i de practică.  De asemenea, 2024 a adus È™i o noutate printre proiectele organizate de Hipo, È™i anume Remote & Hybrid World, care se va desfășura pentru prima dată primăvara aceasta, între 20 martie - 21 aprilie. Un alt eveniment nou pe care Hipo îl organizează anul acesta, pe 23 mai, este National Intern Day, un proiect care aduce un plus de valoare pe piaÈ›a muncii, promovând oportunitățile de carieră destinate celor la început de drum.  
 

Companiile care vor să afle cum îi poate ajuta Hipo.ro în procesul lor de recrutare pot să trimită un e-mail la angajatori@catalyst.ro.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania