Top 5 joburi care ar putea fi înlocuite de Inteligența Artificială până în 2033. Peste 7000 de joburi disponibile la Angajatori de TOP București



Angajatori de TOP București, cel mai mare și longeviv eveniment de carieră din țară, revine în această toamnă cu o nouă ediție pe 27-28 octombrie, la Sala Palatului. Pe lângă numeroasele oferte de muncă la care vor putea aplica, participanții vor avea oportunitatea de a participa la conferința I LOVE Tech, la sesiuni gratuite de consiliere în carieră și financiară și la o serie workshop-uri pe diverse subiecte.
Companiile participante la Angajatori de TOP București au numit top 5 joburi care ar putea să dispară până în 2033, luând în considerare schimbările de pe piața muncii cauzate de evoluția inteligenței artificiale.

 

În cadrul acestei ediții Angajatori de TOP București vor fi prezente 90 de companii care le vor pune la dispoziție participanțiilor peste 7000 de oportunități de carieră în domenii variate, de la Inginerie, IT, Telecom, Financiar-Bancar, Vânzări, Resurse Umane, Achiziții până la Logistică. În ceea ce privește nivelul de experiență, candidații sunt așteptați cu peste 2400 de joburi pentru profesioniști, peste 2500 pentru cei cu o experiență cuprinsă între 1-5 ani și cu peste 1700 de job-uri Entry-Level.
 

Participanții care își doresc să obțină sfaturi și informații valoroase care îi vor ajuta în parcusul lor profesional pot participa și la o serie de sesiuni gratuite de consiliere în carieră și la workshop-uri gratuite pe diverse subiecte: leadership, crearea unui CV, sfaturi pentru un interviu reușit, echilibrul dintre viața profesioanală și cea personală și atingerea succesului în perioadele de criză. Aceste workshop-uri vor fi susținute de experții din companii precum BAT Romania, DB Schenker, SLB, Automatic Data Processing (ADP) Romania, Capgemini Romania, Allianz Services și TELUS International. Mai mult, începând cu această ediție, participanții vor putea beneficia și de consiliere financiară gratuită facilitată de cei de la Barometru. Întrucât locurile în cadrul sesiunilor gratuite sunt limitate, cei care sunt interesați sunt sfătuiți să își rezerve locul din timp accesând https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti/business/agenda/.
 

Evenimentul I LOVE Tech revine în cadrul Angajatori de TOP București cu cea de-a 2-a ediție pentru a aduce mai aproape sute de pasionați de tehnologie de cele mai mari companii IT din țară, companii precum Accenture, GitLab, YugabyteDB, Finastra, SAP și EY. Cum în cadrul evenimentului vor fi prezentate cele mai noi tendințe în materie de tehnologie, acestea sunt cateva dintre subiectele despre care participanții vor avea șansa să obțină informații valoroase: Artificial Intelligence, Cybersecurity, QA & Testing, Automation și AR & VR. Mai mult, cei care își doresc o experiență interactivă pot lua parte la o serie de TechLab-uri. Întreaga agendă a evenimentului I LOVE Tech poate fi găsită pe https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti/tehnologie/Tech_Talks/10#agenda.
 

Impactul pe care aplicațiile bazate pe inteligență artificială - spre exemplu, ChatGPT, Bard și multe altele care continuă să apară -  îl au asupra pieței muncii este un subiect de mare interes în prezent. Totodată, este unul care dă naștere la numeroase dezbateri intense, având în vedere atât oportunitățile, cât și provocările semnificative pe care aceste tehnologii le-au adus cu sine.
 

Pe de o parte, aceste aplicații pot economisi timp și resurse pentru angajați, permițându-le acestora să se concentreze asupra atribuțiilor care necesită abilități care pot fi înlocuite mai greu de inteligența artificială, abilități precum inovarea proceselor și planificarea strategică. Însă, pe de altă parte, există temeri cu privire la posibilitatea ca astfel de aplicații să preia locurile de muncă ale oamenilor din anumite sectoare de activitate. Vulnerabile în acest sens sunt sectoarele care se bazează pe comunicarea și procesarea informațiilor, cum ar fi serviciile de asistență a cliențiilor sau cele de management al datelor. Totuși, nici joburile care implică un grad sporit de creativitate nu scapă complet de această amenințare, aceste aplicații fiind capabile să redacteze și să genereze conținut original.
 

Reprezentanții companiilor prezente la Angajatori de TOP București îi sfătuiesc pe cei care, în prezent, ocupă funcția de traducător, operator call-center, vânzător comercial, funcționar bancar și copywriter să investească constant în procesul de învățare și dezvoltare pentru a fi pregătiți pentru schimbările pe care inteligența articificială le-ar putea aduce asupra joburilor lor.
 

"La Accenture, considerăm că oamenii sunt una dintre cele mai importante forțe ale schimbării pentru orice organizație, mai ales în perioade de transformare accelerată precum cea pe care o traversăm. De aceea, investim constant în programe de învățare pentru toți colegii noștri, astfel încât ei să fie mereu pregătiți pentru schimbările din industrie," a declarat Ramona Sălăgean, Country HR Lead la Accenture România. "Ne bucurăm de ocazia de a fi alături de Angajatori de Top, eveniment de carieră consacrat pe piața din România, și că putem cu această ocazie să oferim numeroase oportunități candidaților prezenți la târg." - Ramona Sălăgean - Country HR Lead, Accenture Romania
 

Totuși, există și joburi care nu sunt amenințate de apariția acestor tehnologii inteligente. Conform marilor companii care vor lua parte la Angajatori de TOP București, acesta este topul celor 5 joburi care vor exista și în 2033, indiferent de transformările tehnologice care vor continua în anii următori: inginer hardware, programator, agricultor, șofer și specialist digital marketing. Mai multe tendințe de pe piața muncii vor fi prezentate în cadrul conferinței Forecasts for the Romanian Labour Market in 2023-2024 care va avea loc pe 27 octombrie, de la ora 11:00, la etajul 2 de la Sala Palatului. Persoanele interesate se pot înscrie gratuit pe https://www.catalyst.ro/forecasts-for-the-romanian-labour_bucuresti/.
 

Angajatori de TOP București este organizat cu susținerea partenerului principal, Accenture.  
 

O parte din companiile care vor fi prezente la Angajatori de TOP București sunt: Allianz Services, AUTO1 GROUP, Automatic Data Processing (ADP) Romania, BAT Romania, BCR, Bosch Romania, Bunge Romania, Capgemini Romania, Concentrix + Webhelp, DB Schenker, Emma - The Sleep Company, ENGIE Romania, EY Romania, Finastra, Futurenet, GE Digital part of GE Vernova, GiGroup, Goodyear, Interbrands Orbico, KPMG Romania, McDonald's in Romania, Mega Image, Molex CVS, MPH Global Services, NN Romania, Penny, ARRISE POWERING PRAGMATIC PLAY, PRO TV, Raiffeisen Bank, Renault Group Romania, SAP, Siemens Energy, SLB, Superbet, TELUS International, Tenneco, UniCredit, Unilever South Central Europe, Webuild Group, Agricover, Allianz Trade - Euler Hermes, Carmistin, Cegedim Service Center, Danone, Decathlon Romania, E.ON Romania, Hewlett Packard Enterprise (HPE), Lactalis Group, MHP - A Porsche Company, PepsiCo, Schneider Electric, TIMKEN, Zentiva Romania și Portalul hipo.ro.
 

Participanții care își doresc să ia parte la eveniment și să aplice la joburi trebuie să își creeze un CV în mod gratuit pe hipo.ro, să descarce versiunea CV Barcode a acestuia și să o prezinte la standurile companiilor.
 

Pentru a ocupa ultimele locuri disponibile la Angajatori de TOP București, companiile care sunt în căutare de noi candidați în această perioadă pot trimite un e-mail la adresa angajatori@catalyst.ro.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI